Bende Er6F diyorum.
er6f iyide grenajı jırarsan büyük sıkıntı bizim arkadaşa aradık bulduklarımız aşırı paralar isteyince bir tanesi zaten set halinde satıyormuş takım bildiğin ikinci el motor parası istedi .. arkadaş öyle kırık grenajla fiyatı kırdı sattı.. er6n o açıdan bence daha iyi.
Ne güzel sorular ) ben düşünmeden 600rr - Gsxr600 arasında gidip gelmeye başlamıştım. Umarım bizede nasip olur. Hakkınızda hayırlısı.
Mt7 alsan mt9 alim diyeceksin bence iki masraf birden etme al mt9, street sriple veya z800 felan olayı bitir.
Sıkılmayacağın bir motor yok ki.İnsanoğlu bu hep daha fazlasını ister.Ama şunu söyleyeyim mt 9 bana kalırsa alma.Çok saçma sapan bir güç var motorda.Bak bunu zapdetemezsin diye söylemiyorum.Çok yorar.İnanılmaz rahatsız bir motor.Yola sığmayan kıçını başını oynatmayı seven güç üzen bir motordur.Eğlenceli midir gazlarsan eğlenirsin.Bu motoru alıp çanta başlayıp fıtı fıtı gitmeye çalışanda var.Ama işte dediğim gibi yoran bir motordur.Bana fark etmez eğlendirsin yeter diyorsan birazda tecrübe ve yeteneğine güveniyorsan hiç düşünme direk mt09 al geç.
MT-07'lerin güncellenmiş (daha sert) amörtisörlü 2018 modellerini tavsiye ederim. Bende CB500F var, bana çok yeterli geliyor şehiriçi (ama arada otobanlı falan), bununla birlikte 130'dan yukarı pek çıkmıyorum çünkü hayli keyifsiz. Oraya kadar gücü ivmelenmesi gayet tatminkâr. (150 de gördüm, daha üstüne de çok rahat çıkar ama o hızlar için başka tarz, rüzgâr koruması daha iyi bir motor lazım ki bu MT-07 de değil...)
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
CBR500R'ın üzerine MT-07 gayet yeterli ve kendini hissettirecek bir güncelleme olur.
Aslında sizin istediğiniz şey daha güçlü motosiklet değil sanki. Yoksa bana mı öyle geliyor?
Bana öyle geliyor ki siz motosiklet ile işe git/gel esnasında, motosikletinizi daha çabuk gidip gelmek veya aralardan sıyrılıp çabucak eve/işe varmak için değil de işteki veya evdeki stresinizi atmak için kullanıyorsunuz.
Bu mantıkla makine üzerinde gereksiz riskler aldığınızı da ön görebilirim. Böylelikle yaşadığınızı hissetmek, hayatın stresten ibaret olmadığını bedeninize ve zihninize hissettirmek ister gibisiniz. Sizin sorununuz motosikletinizin zayıf kalması değil, maymun iştahlılık da değil. Siz stresten kaçmaya çalışıyorsunuz.
Çok mu derine indim bilemiyorum ama bu mantık ile hep daha güçlüyü isteyecek ve elde ettiğinizde kısa sürede farklı nedenlerle ondan uzaklaşacaksınız. Onu elde ettiğinizde asıl istediğinizin o olmadığını çok hızlıca anlayacaksınız.
Benim önerim (bu mantık doğru ise) 150-200cc' lik uygun yollu bir cross motosiklet edinmeniz. Bambaşka tecrübeler ile stresinizi çok daha hızlı ve kolay atar, yolda daha güçlü makine ile yaşayacağınız olası riskleri azaltır, daha ekonomik ulaşım sağlar, sonunda "doyum" a ulaşıp uzaklaşmazsınız.
Eğer ki yukarıdaki analiz hatalı ise ve sorununuz daha agresif bir makine ise MT-09 / MT-10 gibi bir makine bütün sorunları uzun vadede bitirecektir. Ama analiz doğru ise asla yetmez.
gerçekten kendimi psikolog koltuğunda hissettim
şaka bir yana analiz güzel ve kısmen de doğru..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------
yanıtlar ve yorumlar için sağolun arkadaşlar..
benim kafa cbr650f ile suzuki sv650 arasında kaldı.
sezon başı piyasanın durumuna göre birini alırım umarım.
Suzuki SV650 o halde canım o benim...
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
MT 07 uygundur, CBR tarzını sevdiysen güncel CBR650 de güzel olur. Tek derdi bir devir aralığında titreşim yapması. SV650'ye girme derim.
Neden girmesin? Biz de öğrenelim... (Bence Honda kullanan adama MR-07'den daha uygun mesela.)
bence söylenen adı geçen makinelerin hepsi güzel .. ne istiyorsan onu al ama mt09 bence en ideali sana.. sürat diyorsan illa grenaj.. naked bir yere gider ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------
A demediğiniz için belkide arkadaş 2000 li yıllarda gelen sv650 sanmış oalbilir sizin konuşduğunuz Sv650A
Peki ev ile iş yeriniz uzak kimse deginmemis. Neden naked makine bakiyosunuz ? Ben olsam daha korunakli on tarafi daha yuksek makinelere yonelirdim. enduro yada sport touring gibi
Cbr 650f al
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)