Uzun yıllardır aklımda olan bir şey bu. Teknik kısmında sorun yok. Motor ve şanzıman zaten başka araçtan uydurma olacak illa ki. Yada sıfır alabilirim çinden. 150-200 cc hazır motorlar var. Diğer kısımları yapacak teknik bilgim alet edavatım bütçem vs var.
Öyle büyük bi araç değil düşüncem. Mini araç düşünüyorum. UTV içinde planlarım var. Ama ilk önceliğim şu aşağıdakine benzeyen bi araç yapmak. Bunun tek kişiliği. Arka tek teker olabilir.
Yada şöyle birşey olabilir. Bunu yapacak malzeme var elimde.
Yakın zamanda inşallah yapıma başlayacağım. Kışın işler durunca böyle şeylerle uğraşmayı seviyorum. İki sene önce Otoser topladım. Geçen sene custom motosiklet yapmıştım onlarıda forumda paylaşmıştım. Kısmetse bu sefer daha farklı bi işe girişmek niyetim.
Gelelim asıl soruna. Evrak işi nasıl olacak?
Çok araştırdım ama kesin bir şey bulamadım. Yani herşeyi yapıp bitirdim diyelim. Bunu trafikte kullanabilmek için, ruhsat vs alabilmek için hiç kanunlarda bi açık yok mudur?
Emeğim boşa gitsin istemiyorum açıkcası. Tamam dağda bayırda kullanılır ama bi yakalansam elimden alırlar birde üstüne bi sürü ceza yerim.
Konya'da FMA Yıldırım var mesela. Zamanında Rus motorlu yada minarelli motorlu tripörtör üretiyorlarmış. Aşağıya bi fotoğrafını koyayım.
Şimdi ise üç tekerlekli farklı araçlar üretiyorlar. Onunda linkini koyayım yasak değilse.
http://www.fmayildirim.com/urunler
Yani bu şekilde şeyler yapılıp ruhsat alınabiliyor.
Nasıl yapabilirim?
Birde benzinli yerine elektirikli yapsam evrak işi nasıl olur? Elektirikten pek anlamam ama hem elektirikli hem benzinlide yapabilirim.