Bizim de 2 sene önce dolandıran adama mahkemeden kağıt vs gitmiş herhalde.Geçen ay arayıp gelin anlaşalım demiş.Uzun sürse de böyle işler sonuç buluyor en azından.
Km oynanmamış bence, Km komple değişmiş satıcı ilanda söylemiş zaten değişenleri bilmiyorum diye o motorun değişmedik yeri kalmamış
Arkadaşlar ilk ilan değil yalnız karıştırdınız aşşağıdaki ilandaydı oda kaldırılmış..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Araç kaç km'de çıktı merak ettim bak
Haciko bak senin olaya benzer bir haber okudum, km düşürenlere dava açmışlar, 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklarmış.
Haberin linki: Tıkla
vay arkadaş adamdaki pişkinliğe bak utanmadan satıyor km ile oynayıp
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Bırakmayın prşini kim ne derse desin önemsemesşnler önemli değil bırakmayın peşini.
niye suç olsun ki km bozulunca saat değiştirmişse muayenede de kayıtlıysa gizli birşey yoksa ortada
vallahi birşey anladıysam arap olayım zaten o iki ilandaki motorda parça parasına koyulmuş motorlardı yani piyasası 14 15 lira olan motoru 8 liraya alırken bunda kesin bir komiklik olduğunu düşünemediniz mi, hadi siz anlamadınız diyelim götürüp motorun durumuna iyi diyen tamircide mi anlamadı ?
göz göre göre kaza geliyorum demiş resmen olay bu.
milletin sıfır aldığı motosiklet ikinci el çıkıyor dava açıyor, siz ucuz motosikletten ne beklediniz onu anlamadım. saygılar.
Konu; nitelikli dolandırıcılık suçudur. Anlaşılmayacak birşey yok. Herşeyi küçümsemeyin, o yüzden bu hallere düşüyor herşeyi normal görüp herkese de gösterip normalleştiriyoruz. Verin mahkemeye, elinizdeki tüm kozları kullanın. Ne gerekirse yapın, peşini bırakmayın.
Ha derseniz ki ne olacak ucuza aldık zaten diye, siz de normalleştirildiniz demektir. Keyif sizin tabi.
Savulun ule avukatiniz geldi. Hocam oncelikle gecmis olsun. Karinca kararinca aklimin el verdigince yardimci olayim. Oncelikle motoru galeriden mi aldiniz? Galeriden aldiniz ise tuketici hakem heyetine basvuruda bulununuz. Talebin ise secimlik haklarindan hangisini kullanmak istedigine bagli. Aradaki fiyat farkini talep edebilirsin. Motorunuzu alin parami faiziyle verin diyebilirsin. Vs vs. Eger galeri degil ise saticiya karsi dava acman gerekiyor. Tespit ve eda davasi hikayesi. Adamin size mali ittirdigi ve bu sebeple tazminat muhabbeti. Ayrica cumhuriyet bassavciligina dolandirildigini belirten bir dilekce yazmalisin. Eger kucuk bir yerde yasiyor isen ayni gun hazirlik savcisi seni dinleyecektir. Is yogunluguna bagli yani. Tekrar tekrar gecmis olsun.
geçmiş olsun hacım... önceki başlığı yeni gördüm... oraya da yazdım... sahibini az çok bilirim... sakın almayın diye yazdım... ama geç kalmışım kusura bakmayın :( çok geçmiş olsun...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
motoru arızalı yada kazalı ise en ucuz şekilde yaptırıp, elden çıkartma derdinde olan birisi...
Güzel kardeşim ucuz etin yahnisi yavan olur. Eğer şikyetçi olup peşine düşecem dersen, ki bu senin en doğal hakkın. O zaman motor sana yine piyasa fiyatına denk gelicek. Mahkemedir avukattır falan , keşke 14-15 bin TL ye bi tane temiz alsaydında uğraşmasaydın böyle heriflerle.
Şöyle de bir durum var güzel kardeşim , sen eğer sorgulama yaptığında tüv muayene kayıtlarında son muayenedeki kilometre şimdiki kilometreden düşükse çok fazlada olumlu sonuçlanacağını zannetmiyorum. Kilometre ile oynanması düşürülmesi veya yükseltilmesi tüvü pek bağlamıyor. Aslında kilometre ile oynanmış ibaresini muayene kağıdına yazılması gerekiyor. Bunu yapmıyorlar ne yazıkkki. İnşallah çözersin.✋
Arkadaşlar tamam ucuz arkadaşta biliyor (bütçesi bu kadardı , ben hiç alma dedim dinletemedim) ama şu var hani arızalı yerleri olur kozmetiği iyi olmaz buna zaten birşey demiyoruz da bu km olayı bambaşka bir sıkıntı..Muhtemelen pazartesi anadolu savcılığına vereceğiz dilekçeyi..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Vallahi gözümden kaçmış hocam yoksa alırmıydık..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Önceki başlıkta 3-4 kişi durumu hemen anlamış, keşke biraz daha araştırılsaydı ama olan olmuş geçmiş ola. Bu da bir tecrübedir.
Ben teknik aksamı bilmem ama buna benzer bir olay arkadaşımın başına gelmişti araba alırken. Galericiden km ile oynanmış bir araba almıştı makul fiyat, aldıktan sonra kendi ustasına götürdüğünde mevzu anlaşılmış ve hukuki çözümlere başvurmuş. Mahkeme 2 yıl sürmüş, bu sürede aracı hiç kullanmamış gerekli belgeleri tamamlayıp iyi bir avukatla davayı açmışlar. Aslında bu ciddi bir suç yasada ancak savunma yöntemleriyle cezalar hafif kalıyor. Sonuç olarak araç iade edildi, maddi-manevi tazminat davası açılıp araba parası + araba parası kadar tazminat aldı. Üstüne mutlaka düşün bu işin sürünsün dolandırıcı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)