Sele Yüksekliğini Azaltmak ? 2 Ayağın yere parmak ucunda değmesi ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar Selam yine ben 173 boyum olmasına rağmen aldığım naked motorun selesi bana biraz yüksek geldi. Aracın üstündeyken 2 ayağımın parmak uçları değiyor sadece. Eğer kendimi biraz kasarsam 1 ayağım tam 1 ayağımın da yarısı yere değiyor.Artçı varken 2 ayağımda neredeyse tam basıyor Kilom 80. Acaba amasorlerin yumuşatılması ya da sertleştirilmesi ile sele yüksekliğini 2cm azaltabilirmiyim ya da amasörler zamanla biraz yumuşayıp üstüne oturduğumda 2cm çöker mi. Açıkçası motoru rahatlıkla çevirebiliyorum üstündeyken. ama sürüş esnasında acemiliğimden dolayı güven vermiyor bana bu arada motoru tek ayakla rahatlıkla Kalçamı kaydırmadan ve motoru çok fazla sağa sola yatırmadan dengede tutabiliyorum.
Şimdi
1-2 parmak ucunun yere basması yeterli midir ?
2-Amasörleri sıkarak ya da gevşeterek sele yüksekliği azaltılabilir mi bana 2-3 santim yeter sanırsam.
3-sadece 2 parmak ucunun seleye basması sorun teşkil ediyor mu
Tecrübeli abilerim bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim.
Eski konulara göz attım ama işime yarayan bir bilgi bulamadım.
MOTOR MARKA MODEL BİLGİ
RKS RN 180
Uzunluk: 1875 mm.
Genişlik: 750 mm.
Yükseklik: 1020 mm.
Reklamlar
-
rn180 zaten ufak bir motor boyun da yeterli uzunlukta, tek ayağının parmak ucuyla bile dengede tuttuğun sürece problem olmaz. Yeni kullanmaya başladıysan kendine biraz zaman ver araçların arasından geçerken fazla akrobatik hareketlerden kaçınırsın olur biter :D
-
Son Ütücü adlı üyeden alıntı
rn180 zaten ufak bir motor boyun da yeterli uzunlukta, tek ayağının parmak ucuyla bile dengede tuttuğun sürece problem olmaz. Yeni kullanmaya başladıysan kendine biraz zaman ver araçların arasından geçerken fazla akrobatik hareketlerden kaçınırsın olur biter :D
Bacak boyumda kısa değil bende motora binince şok geçirdim internetten almanın sonuçları bunlar ama orta amasörü ayarlayarak 2cm falan yere yakınlaştırabilirsem çok güzel olucak :D
-
Arka amortisörün ayarını yumşatabilirsiniz. Bu size bir kaç cm sağlar.
-
Acemi iken iki ayağınında tabanı yere değsin istiyorsun.Ama aslında buna gerek yok.Eğitimde de söyledikleri gibi ideal duruş sol ayağın tam yerde sağ ayağın arka frende olacak.Bu şekilde kullanmayı dene.Benimde boyum 1.73 kilom 74 Benelli TRK 502 aldım.Acemiyken Xmax almaya cesaret edememiştim ayağım yere değmiyor diye
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Acemi iken iki ayağınında tabanı yere değsin istiyorsun.Ama aslında buna gerek yok.Eğitimde de söyledikleri gibi ideal duruş sol ayağın tam yerde sağ ayağın arka frende olacak.Bu şekilde kullanmayı dene.
Arkadaş doğru cevabı vermiş. gerekeni söylemiş.
-
Aklıma birden bu geldi
Aslında otomobildekiler gülüyor ancak motosiklet sürücüsünün Azmi, Becerisi, Cesareti, Kendine Güveni ve dahası... takdir edilesi.
-
Birkaç santim kazanmak için arka amartisoru yumuşatırsanız bu sefer motosikletin dinamiğini bozarsınız. virajlarda güvensizlik ve gezme yapabilir. amartisor ayarı kilonuza göre ayarlanir ayağınızın yere basıp basmamasına göre değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Gerçekten örnek alınası bir özgüven. Etkileyici
-
Zannediyorumki benim orta amortisörün ayarlanma fonksiyonu yok galibaya yumuşayıp çökene kadar bekleyecegim masraf için
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)