Jikle tam açıkken hiç çalışmıyor zaten. Genelde jikleyi hiç kullanmıyorum ama bazen hafif açtığım oluyor. Geçen açıp açık unutmuşum yolda bayağı bir öksürdü. Kapatınca düzeldi. Motoru 4-5 dakika ısıtmadan binmem genel olarak.
Teşekkür ediyorum size ve diğer arkafaşlara cevaplar için.
Sen bi de spesyal makinelerde debriyaj bırakmayı dene :D
Kullandığın motosiklet kendini kaldıracak kadar torka sahip olmadığı için rolantide gitmiyor. Yüksek cc lerde durum böyle değil
Gecen gun 2003 xt600 kullandım,1.viteste gaz vermeden debriyajda yurudu gitti makina.
2.viteste denemedim ama bir ihtimal kalkar ama öksürebilir..veya stop edebilir
Hee 3.vites olayini cidden bende merak ediyorum.
Forumda,Mt10 kullanan bir arkadas,gaz vermeden 3.viteste debriyaj ile kaldirirsa motoru,bilgi sahibi oluruz.
2. viteste torku yüksek motorlar (enduro cross vs) kalkabiliyor ama 3 te sanmıyorum, yanısıra bu motorlar gaz vermeden, kendi rölantisinde de düz sayılabilecek yolda gidebiliyor..
o senin dedidiğin arabalardaki elektronik motor kontrol sistemlerinden kaynaklanan bir durum.teknoloji gelişti. artık arabalarda motorları tamamen elektronik sistemler kontrol ediyor. sen gaza bastığında gazdaki hareket doğrudan motora iletilmez. elektronik beyine iletilir. elektronik beyin senin gazdaki hareketini algılayıp motorda kendisi işlem yapar. devir düştüğünde elektronik sistem devreye girip motorun stop etmemesi için motora giren hava yakıt ayarlarını değiştiriyor. dolayısıyla motor stop etmiyor.amaç motoru çalışmasını sağlamak ama. arabanın ilerlemesini sağlamak değil. motor stop etmediği içinde viteste olan araba gaza basmadanda ilerliyor. örnek vermek gerekirse. otomatik hız konrol sistemlerini düşün. otobanda açıyorsun gaza basmadanda düğmeyle araba hızını düşürüp artıyosun. gaza basmıyosun ama motor gaz alıyor anlatabildimmi. işte arabanın stop etmemesini sağlayan sistem bu. ama bu şekilde gittiğin zaman motor acayip vahset benzin içer.ayrıca motorada çok zararı vardır. yapmanı tavsiye etmiyorum. bu sadece 1 viteste olur ama. 2 de gitmeye çalış bak ne olacak arabaya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:27 ----------
ben 5 tede kalkarım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)