Delikanlı olan, o videonun olayın başlangıcından itibaren olan tamamını yayınlar. Şu yapılan bildiğin belden aşağı çalışmaktır bence.
Delikanlı olan, o videonun olayın başlangıcından itibaren olan tamamını yayınlar. Şu yapılan bildiğin belden aşağı çalışmaktır bence.
Ehliyet geçersiz farklı ehliyet i olmamak iptal edilmesi farklı. Geçersiz olan delinen kart. Ehliyet numarası aynıdır. Emniyet in verdiği kağıt ehliyet i yanında bulundurmamaktan 235 tl ceza yememen içindir. Yoksa paran çoktur kağıt parçasını taşımazsın tc nondan sorarlar 235 tl yazar gönderirler. Yani kadın yada ekşideki eleman yalan söylüyor.
Evet kadın sinir krizi geçirmiş, ama verdiği röportajda acil bir toplantıya yetişmek için yolda olduğunu, ehliyetinin ise sadece kırık olması nedeniyle polisin ehliyetsizlikten ceza kesmeye kalktığını ve ceza miktarını görünce "yapmayın ben öğretmenim ben de sizin gibi memurum o cezayı ödeyecek bütçem yok, ayrıca ehliyetim var, sadece kırık, sizler gibi bir sürü öğrencim var benim polis olan" filan dediğini, sonra da o kameraya çekenin çekim yapmaya başladığını görünce sinir krizi geçirip bağırdığını ve polis arabalarının fotoğrafını çektiğini söylemiş.
Evet kadın feci sinir krizi geçiriyor ama olayın nasıl olduğunu bilmeden atıp tutmamak lazım, ayrıca o polisin izinsiz kendi özel telefonu ile kameraya alması(kendilerini savunabilmek için almışmış) sonra da bunun medyaya sızması(sızdırılması. Ki instagramdan videoyu paylaşan o polislerden biri sanırım ya da başka bir polis) normal bir ülkede Polislerin başını yakar. Kadın da olayı mahkemeye intikal ettirdiğini söylemiş zaten. Ben kazanma ihtimalini pek göremiyorum da, umarım haklıysa kazanır.
Kadının öyle bağırması bana da acaip geldi, ama herkesin farklı farklı psikolojisi var, bu tip durumlarda kimi soğukkanlı kalır, kimi de toplantıya yetişecem, şimdi bunların yaptığı işe bak deyip çıldırır o cezayı görünce. Açıkçası öyle bir cezaya ben de çıldırabilirdim. O hale gelmesem de. Onu bu noktaya getiren sebepleri öğrenmeden sallamamak lazım.
Bazen işe yetişmek üzereyken metro girişinde şurda burda elli kere gbt sorgulayacaz diye çeviriyorlar, insan sinir oluyor, ulan memleketin anasını ağlattılar sonra da kaçtılar, şimdi biz işimize gücümüze gidiyoz bizden mi terörist bulmaya çalışıyorsunuz diye. Bir kaç kez çıkıştığım da oldu Polislere, ki bazısı hak veriyor, ne yapalım biz de emir kuluyuz diye.
Ayrıca doğru düzgün işleyen hiç bir devlette bu uygulamalar, hele hele polisin kendi telefonu ile çektiğini medyaya salmalar olmuyor, olursa iş mahkemelik oluyor falan filan. Neye konuşuyorsak. Kadın medyada rezil edildi bile, netice, yıllarca o görüntülerin yalan yanlış paylaşılması olacak, polislerin kimse adını bile bilmeyecek, kadınsa itibarsızlaştirilmiş olacak, ki oldu bile, ne güzel memleket di mi?
Boşa konuşuyoruz gerçi, bazen diyorum, hiç girme hiç yazma, söyleme, nasılsa boşa diye.
Ama demiş ya şair, "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil" diye, o hesap.
ne komik milletiz :D sağdan soldan doğruluğu olmayan bilgilerle birbirimizle tartışıp kafa tutuyoruz :D Yani allah bilir nedir işin aslı astarı. Olayı yaşayan polise ve kadına sorulduğunda bile eminim farklı sebepler söylenecektir :D
Videoya yorumum kadın bağırmak için yaratılmış oldu Birisi çıkıp bu benim annem olay böyle dese bile çok tartışmaya gerek yok :D Olay videoyu kısa yayınlayanın delikanlılığına kadar gitmiş
Doğruysa bir öğrencisi olayı paylaşmış kadından dinleyip, kadın öğretim üyesi imiş, önemli bir toplantıya gidiyor(bu arada olay yeni değil, medyaya yeni düşmüş), emniyet kemeri yok diye ceza kesen polibler ehliyeti kırık diye ehliyetsiz araba kullanmaktan da ceza kesince kadın çıldırıyor ve yukarıda anlattığım sözleri sarf ediiyor., sonra kameraya çekilince de zır deliye dönüyor.
http://ipahaber.com/2018/11/29/cigli...amelesi-yapti/
https://www.ensonhaber.com/trafik-ce...n-konustu.html
her ne olursa olsun polisin kendi cep telefonu ile kadını çekmesi yanlıştır, Normal şartlarda mahkemede kadın, hele hele olayın üzerinden bir zaman geçince bu görüntüler paylaşıldığı için her türlü davayı kazanır. İsterse orada yerlerde sürünsün senin polis olarak yarım yamalak çekip "lan bağırmayın hanfendi filan" diyip, böyle bir görüntüyü paylaşmaya hakkın yok.
Çok bile konuştuk ama medyaya da belki bize de gündem lazım, benzin almış yürümüş, dolar euro ortada, zamlar, fiyatlar vergiler uçmuş, ne güzel işte 1 hafta 10 gün daha bu konu hepimizi meşgul eder.
Herkes farklı birşey söylüyor.Hangi birine inanayım?
-Ehliyeti kırık olduğu için ehliyetsizlikten ceza kesildiğine mi?
-Seyir halinde telefon ile konuşmak", "emniyet kemeri takmamak" ve "muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkma" suçlarından 578 lira idari para cezası kesildiğine mi?
-Çeşitli kural ihlallerinden 4000 TL civarı ceza kesildiğine mi?
Olay hakkında bilgi kesin net ve tarafsız verilmedikçe kesin yorum yapmak mantıksız.Ama kesin olan iki şey var;
-Polisler genelde pisliğin tekidir,aralarında çok az işini düzgün yapan insan var.O yüzden polislerden her türlü şeyi beklerim.Hatta aylık belirli ceza kotaları var.O kotayı doldurmak için saçma sapan şeylere ceza yazabilirler.
-Kadınları tanıyorsam (ki çok iyi tanıyorum.) haksız oldukları durumlarda ağlayarak,bağırarak,duygu sömürüsü yaparak üste çıkmaya,haksızlıklarını,yanlışlarını kapatmaya çalışırlar.Daha henüz yaptığı yanlışı kabul edip özür dileyen kadına rastlamadım.Kadınlar hiç yanlış yapmaz hep doğrudurlar,hata her zaman karşılarındaki insandadır.
Bu sebeplerden hangi taraf haklı hangi taraf haksız kestiremiyorum.
Ehliyeti kırıksa ve ehliyetsiz ceza yazılmışsa zaten itiraz sonucu ehliyetsiz araç kullanma cezası iptal edilir. Bağırmaya çağırmaya gerek yok.
Başından beri dediğimin aynısını diyorum:
1-Olayı bilmiyoruz, ceza haklı mı haksız mı hepsi varsayım.
2-Polis kaydının sosyal medyaya sızdırılması doğru değil.
3-Kadının davranışını onaylamamakla, hatta garipsemekle beraber suç işliyor diyemem.
Bir ihlal varsa kimin ne işi olup olmadığına bakılmadan ceza yazılabilmeli (siyasiler dahil). İşinizin olması sizi haklı çıkarmaz, en fazla biraz çabuk yazın da gideyim der, sonra varsa itirazınız yaparsınız.
Kırık ehliyete ehliyeti hiç yok demek yanlıştır. Öyle yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz. Ama dediğim gibi, böyle bir şey yapılmışsa bile itiraz sonucu incelemede cezanın uygunsuz olduğu ortaya çıkar zaten.
Hoka , bağğğyann veya kadın yerine HAMMFENDİ diyin ünlesek daha eyi olmeyce miydi?
ARKADAŞLAR !!! BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM ŞİMDİ YAZACAKLARIM BENİM KENDİ GÖRÜŞÜMDÜR. KATILMAYANLAR OLABİLİR SAYGI DUYUYORUM.
ÖNCELİKLE KADINA EKSİK VE AZ CEZA YAZILMIŞ. POLİS ARACINA VURUYOR GÖRÜNTÜLERDE VAR. DEVLET MALINA ZARAR VERMKTEN İŞLEM YAPILMASI LAZIM BU DEVLET MEMURU BAYANA.
KENDİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİYMİŞ VEYA ÖĞRETMENMİŞ FARKETMEZ,
POLİSLERE : ARKADAŞLAR BENDE SİZİN GİBİ MEMURUM, SİZİN GİBİ ÇOK POLİS YETİŞTİRDİM DİYOR.( KİM OLURSAN OL. BU ÜLKE KANUNLARI AMİRE , MEMURA, İŞÇİYE, VATANDAŞIN MESLEĞİNE GÖRE FARKLI DEĞİL KURALA, KANUNA UYACAKSIN)
YAZDIKLARI CEZA BAZI KAYITLARA GÖRE 500 KÜSÜR BAZILARINA GÖRE İSE 4 BİN KÜSÜR. DİYELİMKİ DOĞRUSU 4 BİN KÜSÜR
POLİSLERE: BENDE MEMURUM BUNU ÖDEYECEK GÜCÜM YOK YAPMAYIN YAZMAYIN DEMESİ..
BAYAN ÖĞRETMNSE EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI 3.800 LİRA ZATEN ERKEN ÖDERSE KAFADAN 1.500Ü DÜŞECEK , AYRICA CEZAYI TAKSTLENDİRMEKTE MÜMKÜN.
EĞER ANLATILDIĞI GİBİ ÖĞRETİM ÜYESİ İSE O ZAMAN EN AZ 6BİN LİRA MAAŞI VARDIR Kİ O ZAMAN ÇOK RAHAT ÖDER. ELİNEDE ASKERİ ÜCRETTEN FAZLA KALIR. 1AYDA O PARAYLA GEÇİNSİNDE İŞÇİNİN , EMEKÇİNİN HALİNİ ANLASIN.
BU CEZALAR BİR İŞÇİYE BİR EMEKLİYE YAZILINCA ONLAR NASIL BAĞIRSIN SİZ HESAP EDİN ARTIK..
BAZILARI POLİSLERE ATEŞ PÜSKÜRMÜŞ , KÖTÜ NİYETLİ BULMUŞ. HATTA PİSLİK YORUMLARI BİLE YAPILMIŞ.
KADININ AMACI BAĞARIP ÇIĞLIK ATARAK MİLLETİN DİKKATİNİ ORAYA ÇEKİP , HERKSİ ORAYA TOPLAMAK.
SONRADA POLİS KENDSİNE ELİYLE CEZA MAKBUZUNU UZATSA BAKIN BANA VURDU DİYEREK KENDİNİ YERE BIRAKMAK. AMAÇ O ARKADAŞLAR. POLİSİN BURDA GÖRÜNTÜ ALMASI NORMAL.
BİZZAT GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YAŞADIĞIMIZ OLAY: ADAM OTO HIRSIZI ARACI ÇALMIŞ. ÇALINTI ARAÇLA , UYGULAMADAN KAÇARKEN YAKALANDI. POLİSLER BUNUNLA KONUŞURKEN DUVARA KAFA ATTI VE KENDİNE ZARAR VERDİ KAFAYI YARDI. SONRADA BİR ANDA BAĞIRMAYA BAŞLADI POLİS BANA SİLAHIN KABZASIYLA VURDU KAFAMI YARDI. BENİ DARP ETTİLER DİYE. SONUÇ ADAM İFADESİ ALINDIKTAN SONRA ŞİKYETÇİ OLDU VE POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI.
BU TARZ OLAYLARDA OLUYOR UNUTMAYIN. HERKS KAFASINA GÖRE SALLIYOR SİZ BU BAYANIN HALİNİ GÖRMÜYORMUSUNUZ. CEZAYA BÖYLE TEPKİ VEREN BİRİ, CİDDİ BİR DURUM OLSA, MESELA EVDE KOCASINDAN ŞİŞDDET GÖRSE ERTESİ GÜN OKULU MAKİNALIYLA TARAR HERHALDE.
TOPLANTIYA YETİŞECEKMİŞ O ZAMAN 10 DAKKA ERKEN ÇIK KARDEŞİM.
SENİM MESLEĞİNDE , NEREYE YETİŞECEĞİNDE, O CEZAYI ÖDEYİP ÖDEYEMEYECEĞİNDE KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ . KURAL VE KAYİDEYE UYACAKSIN. SEN EĞİTİMCİ OLARAK BU ÜLKEYE HAYIRLI BU TOPLUMA YARARLI BİREYLER YETİŞTİRMEK İÇİN , O ARABASINA VURDUĞUN DEVLETTEN PARA ALIYORSUN. VARSA BİR KUSURUN ÖDEYECEKSİN O KADAR...
NOT: GÖRÜNTÜNÜN YAYINLANMSINI BENDE DOĞRU BULMUYORUM ARKADAŞLAR..
Bağırmanıza gerek yok, okuyabiliyoruz.
Kurallar uygulansın, ama herkese.
İsveç'te falan mı yaşıyorsunuz? Kurallar herkes için aynı uygulanırlar falan
Mülakatlar konusundaki görüşlerinizi de bir zahmet alabilir miyiz? Mümkünse küçük harflerle...
Kusura bakmayın rahatsız ettim. Biraz yüksek sesle bağırmışım, herhalde bu bayandan etkilendim. Herkse uygulanmsı konusunda hem fikiriz.👍
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Hay hay güzel kardeşim varsa o konuda da bir bildiğimiz niye paylaşmayalım.
Hangi kurumun mülakatları ?
Hangi il-ilçe ?
Isparta mı ? Burdur mu ? Antalya mı ? 😊👍
1. küçük harfle yazmanız gerekli..
2. cezalarda erken ödemede uygulanan indirimi öğrenmeniz gerekli.. yok onu biliyosanız matematik ile ilgili eksiklerinizi kapatmanız gerekli.. 4000 tl ceza erken ödemesi ile 1500 tl indirim yapılmaz..%25 i 1500tl yapmaz yani..
3. öğretmenin bu tavrından okulu tarayacak bir kişilik profili çıkardınız ya bravo.. acaba sizi yetiştiren öğretmenler kanatlı melekmiydi? sinir krizi geçirmiş bir yere patlamayan insan bağırabilir.. bende çok kez trafik polisine bağırdım.. yaka yakaya tutuştuk hatta biriyle.. bir bayan bunu yapamayacağına göre bağırmış çağırmış ağlıyor ise buradan onun psikopat biri olduğu ve okulu bile tarayacağı kanısına mı vardınız..
4. polis aracına vuruyor demek.. vay beee.. arabanın tavanı bir tokatla çöktü.. o zaman haklısınız hemen ceza verilmeli ve mahkemeden direk ceza evine gönderilmesi lazım.... zaten maksatı belliymiş polis cezayı uzatınca kendini yere atacakmış bunuda hemen anlamışsınız. sanırım siz ya davranış durumları eğitimi almış bir psikolog yada bir polissiniz.. niye mi? bu kafayı yaşayan insan ağır travmalar geçirmiş arkadaşlarını omuz omuza çatışırken kaybetmiş polis yada çok ciddi eğitim almış mesleğin zirvesinde olan bir psikologdur sanırım..
5.sizin bulunduğunuz şehir neresi bilemiyorum ama 10 dk erkende çıksan bile bazen şehirlerin yol ve trafik şartlarından dolayı insanlar gecikebiliyor.. sen 10 dk erken çıkıp yetişirsin ama herkes yetişemez birde bunu düşün... düşün.. daha çok düşünecek şeyler çıkartırım yazınızdan aslında ama bunlar gerekli sanırım oturup birazda hayatta insanların yaşadıklarını düşünmeniz için...
bir videodan yola çıkarak cezalar verdik, kadının psikolojik durumunun sonucuna vardık, devletin polisinin neler yaşadığını konuştuk, türkiye şartlarına değindik, insanların mesleğini de değerlendirdik, neler yapmaları gerektiğinide bizler düşüp karar verdik ve buraya emir şeklinde yazdık.. birkaç gündür okuyorum ama bu arkadaşınkine cevap yazma gereği duydum artık abartının son noktasına geldiği için.. bu nedir arkadaş ya.. biraz arkanıza dönüp bakın.. burası Türkiye.. hergün şehitler veriliyor. bir gecede yatırım araçlarından insanlar servet kazanıp ertesi gün sattıkları yatırım araçlarını eski fiyatından alabiliyor.. siz bunları düşünün ve eleştirin bence... sırf medyayı meşgul etmek ve halkın dikkatini başka yerlere çekmek için yayınlanan bir görüntüyü bu kadar takmayın.. kadın, bayan yada hanımefendi.. bunu bile yazan olmuş daha ne demeliyim bilemiyorum
erken unutan bir halk olduk.. herşeyi unutur olduk.. uğraştığımız şeylere bakın.. ben bile kendime kızıyorum 5 dk mı bu yazıya ayırdım ne gereksiz bir durumdayım diye :D gerçi duyarsız toplum bireylerinden değilim onadan yazma gereği duydum ama beni de meşgul etti işte şu gereksiz konu...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)