Motosikleti dik yokuştan çıkarmak.
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar. Motosikleti koyacak yer bulamadığımdan uzun süre motosiklet olayından uzak kaldım. Şimdi kömürlüğü keşfettim. Yeni taşındığımız binanın altnda bize ait kömürlük var. İçini temizliyeceğim. Kapı yaptıracağım vs... En önemlisi resimdeki dik açılı yokuş. Yokuş yaklaşık bu açıdaki diklikte. Almak istediğim motosiklet 150cc lik Hunk. Yaklaşık 150 kg.
Soru 1: 1. vitesde üzerine oturmadan yanında yarım debriyaj ve azar azar gaz vererek çıkarabilirmiyim?
Soru 2: Hunk mı, T-Sport mu?
Reklamlar
-
Hunk tavsiye ederim eski hero kullanıcısı olarak, yokuşu fotoğraflasaydın şema çizmek yerine böyle haybeye konuşmak istemiyorum
-
Hacı oradan insan çıkamaz ne motoru 65 derece orasi
-
Çizdiğiniz eğim doğru ise (ki yaklaşık 60 derece) oradan o motosikletin normal şartlarda çıkması pek mümkün değil. Ancak Bir kızak veya vinç sistemi ile çözüm bulabilirsiniz.
Örneğin; İki tane birbirine paralel uzatılmış ve yere oturtulmuş "L" profil demir üzerine yerleştirilecek metal tekerlekli küçük bir raylı mekanizmayı, rampanın tepe noktasına yerleştirilecek bir makara ile raylı mekanizma üzerindeki makaraya bağlı rayı hareket ettirecek şekilde rayların alt kısmına konumlandırılmış bir mini vinç ünitesi ile çekilip indirilebilir. Bu esnada motosikletin tek tekerinin yerde, tek tekerinin mekanizma üzerindeki sıkıştırılabilir mengene sistemine kilitlenebilir olması sayesinde sistemi kolaylıkla kullanılabilir. Ayrıca güvenliği arttırmak için kızağın alt ve üst noktalarında, mekanizma ulaşılabilecek en alt ve üst noktaya geldiğinde elektriği tek yönlü keserek halatın kopmasını engelleyecek birer sınır şalteri olursa da tadından yenmez.
Tabi böyle yazında karışık görünüyor ama çok basit bir mekanizma. Buna rağmen kullanılacak metal sac ve profiller, ray üzerinde çalışacak tekerlekler ile vinç maliyetini işçilik ile toplarsak 800-1000 TL' yi bulacaktır.
Basit örnek:
-
-
O çizimden bırak motosikleti insan çıkamaz. 😁 kapıdan ölçek alsak 6 metre kaldırım var.
Çizim yokmuş gibi konuşayım. Kömürlük dediğine göre el arabası bile kolaylıkla çıkabilecek şekilde yapmışlardır. Ben motosikleti öyle bi yere koyuyorum. Eskiden taşları dizip rampa yapmıştım. Şimdi beton atılıp rampa oldu daha rahat. Motorun üstünde çıkıp iniyorum. Yani sende kolay inip çıkarsın. Fotoğraf koyarsan daha iyi yardımcı oluruz.
-
Yokuş inmek yokuş çıkmaktan daha zor ve tehlikelidir. Onu bir düşün.
-
çizimin gerçekten çok kötü buna ne sen ne biz birşey yapabiliriz eleştirmiyorum yanlış anlama
yardımcı olmak için kesin bir resim yada daha gerçekçi bir çizim lazım
cizimdeki rampanin açısı gercek ise
o açıda bırak motosikletin kömürlüğe girmesini
kömür indirsen belin sakat kalır 😂
-
Mekanın fotolarını, yerden ne kadar yüksek onların ölçülerini yazsan daha iyi olur
-
al bi bisiklet dene. bisiklete çıkıp inebiliyorsan raharça motorlada çıkar inersin.
-
Hangi akımın öncüsüsün sen yiğidim
-
İki seçeneğin var;
1.
2.
-
Bu amca yapıyorsa sen de yaparsın
-
Bin üstüne aç gazı. Ortam müsaitse tek tekerle sokağa çıkarsın
-
Bu amca ne yapmak istedi anlamadım. Arabanın üstünden atlamak istedide olmayınca böyle yapmak istiyordum zaten gbi olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------
Konuya gelecek olursak mutlaka çıkar ama her seferinde çıkabilirmisin bilemiyoru
-
oktayakgoz adlı üyeden alıntı
Bu amca ne yapmak istedi anlamadım. Arabanın üstünden atlamak istedide olmayınca böyle yapmak istiyordum zaten gbi olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------
Konuya gelecek olursak mutlaka çıkar ama her seferinde çıkabilirmisin bilemiyoru
Damıtılmış arpa suyunu fazla kaçırmış
-
-
Yokuş evrim geçirip merdivene dönüşmüş galiba
-
O en tepede kaldırımla buluştuğu yer orda takılırsın. Merdiven içine merdiven yaparsan olur. İnerken sıkıntı yalnız.
-
12 basamak var. Ayak basma yerleri 20 cm olsa, yükseklikleri 10 cm olsa, 120 cm yükseklikte ve 240 uzaklıkta olur, ki , hipotenüsü 270 cm eder ve bu da tanjanttan 0,89 eder ki o da 42 derece açı eder ...
Yanılıyorsam da, yanılıyorumdur.. bunca yıldan sonra hipotenüs tanjant hesaplattınız ya bana En azından gidiş yolu doğru gibi
Ha, 42 dereceyi motosiklet çıkar mı?
Bence sorun bozuk basamaklar... kalıp çaktırıp ortasını 30 cm genişliğinde düz rampa haline getirebilirsiniz kumla çimentoyla...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)