Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Motosikleti dik yokuştan çıkarmak.

REKLAM ALANI
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı HrcRepsol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, kömürlük iptal. Balkona asansör yaptıracağım. Tavsiyeleriniz, görüşleriniz, dikkat etmem gereken şeyler, asansör marka model vs... deneyimi olan yada bu işi bilenlerin tavsiyelerini bekliyorum.

Not: Neden kömürlük iptal? Motosikleti eve sokmadıkça çalınıyor. İster zincir bağla, ister alarm tak.
    Balkon ne kadar yükseklikte?

Benim arkadaşım yüksek zemin balkonuna yaptı. Asansör ile fln da değil. Ön siperlikleri kestirip açılır kapanır hale getirmiş kilit ile; bir de metal saç gibi bişi koymuş, motoru cıkartacağı zaman sac ile eğim yapıyor balkona sokuyor kilitliyor.

Ama tabi kapalı garajdan calınma vs. dediğine göre balkon 2. katta fln olması lazım güvenlik önlemi olarak?

Biraz maliyetli olabilir her defası için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bunun altına profil takviyeli bir sac, üzerine aynı ebatta profil çerçeve, 4 kenardan sapanlarla kancaya bağlantı ve motosikletin üzerine çıkacağı sacın iki uzun köşesine kauçuk teker koyup, balkonun korkuluğunu kesip/kırıp yerine açılır kapanır metal bir korkuluk yerleştirirseniz olur. Yoksa işiniz zor. Asansörün prosedürü ile uğraşmayı düşünmeyin bile.

Hatta sana ikinci el fiyatı. Ama mekanizmayı biraz iyileştirmen gerekebilir.

zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300
    Arkadaş sorunu söylüyor ama hiçbir çözümü kabul etmiyor sakınan göze çöp batarmış sen o motora çok ta şaapma

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Yakında iş buna dönecek gibi

zekvan bunu beğendi.

bajajpulsar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CygnusL(2015)-NS200(2015)-MT25(2020)
    oraya bir kızak sistemi lazım aşağı indirirken yavaş indirmek için eski motosikletlerden bir disk fren sistemi al kızağa ekle fren basa basa kızağın içindeki motosikleti indir,çıkarmak içinde kızağın arka tekerleğe değdiği yerde aşağı bir delik olsun o delik kapatılırsa arka teker kızakta kalsın delik açılırsa yere değsin arka tekerlek. çıkarırken yukarı yarım debriyaj sadece arka tekerlek yere değdiği için rahatça çıkarsın.

zekvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300
    Alıntı bajajpulsar2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oraya bir kızak sistemi lazım aşağı indirirken yavaş indirmek için eski motosikletlerden bir disk fren sistemi al kızağa ekle fren basa basa kızağın içindeki motosikleti indir,çıkarmak içinde kızağın arka tekerleğe değdiği yerde aşağı bir delik olsun o delik kapatılırsa arka teker kızakta kalsın delik açılırsa yere değsin arka tekerlek. çıkarırken yukarı yarım debriyaj sadece arka tekerlek yere değdiği için rahatça çıkarsın.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    evin balkonuna vinç sistemini yapmana izin vermezler,o işler kolay değil,herkes şikayet eder başın belaya girer

vinç sistemini balkona değilde kömürlüğe yapsan hem daha ucuza gelir hem daha kolay olur kimsede caz etmez

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Tamam hepimiz hırsızdan korkuyoruz ama bu kada masraf yapana kadar kesilmeyen zincir kilide masraf yap bir de kasko yaptır için rahat olur.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yeni çizimleri merak ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------

Aklıma gelen bir grubu da ben ekleyeyim

Derdiyoklar (80'lerin Almanya'sında efsane Disco-Türk Folk grubudur)...

Liebe Gabi isimli parçaları

https://youtu.be/XStBOz5MwfI" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

Sözleri şöyle :

Komm zu mir ..
    Etwas derdim var ...

Gel yanıma; biraz derdim var ...

(Şu videoyu kapaktan yükleme işi bende bir türlü olmuyor; biri linkten düzeltiverirse makbule geçer. Kapak foto da efsane çünkü )

yigozya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ Gsx250r
    Yine kim hortlatti burayı ya kömürlüğün dik rampasina baka baka güldüm yine bi ton

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun altına profil takviyeli bir sac, üzerine aynı ebatta profil çerçeve, 4 kenardan sapanlarla kancaya bağlantı ve motosikletin üzerine çıkacağı sacın iki uzun köşesine kauçuk teker koyup, balkonun korkuluğunu kesip/kırıp yerine açılır kapanır metal bir korkuluk yerleştirirseniz olur. Yoksa işiniz zor. Asansörün prosedürü ile uğraşmayı düşünmeyin bile.

https://tr.all.biz/img/tr/catalog/162771.jpeg

Hatta sana ikinci el fiyatı. Ama mekanizmayı biraz iyileştirmen gerekebilir.
    En mantıklısı bu.

Bence sacla profille uğraşmaya bile gerek yok. Motoru iki kuşakla bağla kaldır balkona indir.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kömürlük işinin mevcut haliyle olmayacağı belliydi zaten..

Motorun otoparka götür getirinden bezmiş durumdayım hele toplu tasima yok mu !

Sayfa başındaki arndiolun attigi fotograftaki gibi bir binanın altıncı katına yüzelli kilogramlık artci tutacağı olmayan bir motorun merdivenlerden (sahanlık çok dar değil) nasıl çıkarılacağına dair fikir verirseniz çok hora geçecek, İki ay yatsın dinlensin bari bu havalarda..

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla motorum az biraz para etse kesilmeyen zincir + kasko ile rahat rahat uyurum

ama o zincirler motorumla aynı fiyat

Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    O motosiklet her gün vinçle balkona inip çıkarsa azmine şapka çıkartırım. Bunun dışında da A Haber, Show Haber, Flash Haber, İHA gibi kanal ve ajanslara da gün doğar, günlerce televizyonlarda izleriz. Hatta diğer ülke televizyonlarında da haber boşluklarında bol bol gösterilir.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Ben olsam oraya koymazdım. Merdivenin yanındaki demir parmaklıklara disk kilidi + normal kilitle bağla. Bir süre kullanmayacaksan aküyü de sök.

Ben 1,5 sene Hunk kullandım. Aşağı yukarı Türkiye'de en detaylı Hunk videosunu çektim. https://www.youtube.com/watch?v=NvwOfhgi-Ko

Ben sattım. Harika "vur kırbacı" bir motor. Bakımları ucuz, parçaları ucuz. Ama işte ah o distribütörler yok mu..... Dediğim gibi ben sattım. Halen daha 2016 model satmaya çalışıyorlar, Hunk 200R 2 senedir gelecek, Ignitor 2,5 senedir gelecek. Türkiye'de fabrika açacaklar...... Ben bunlara çok inanmadım.

Motosikleti
    CB125R
    Zincir Kilit + Disk Kilidi + Branda.
    Siyah olan demirlerin yanı uygun gibi.

Bence en mantıklısı bu. Bisiklet değil ki bu her gün indir çıkar derdiyle uğraşacaksın. 150 kilo alet.
    Düzayak kilitleyip örtmek daha pratik. Demirlere güvenmiyorsan yere bir aparat çaktırıp zinciri ona bağlayabilirsin.

Bu şekilde ortalama üstü kaliteli ürünlerle 1000 lira masrafın olur sanırım. Ama çok daha rahat olur diye düşünüyorum.

Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin

Motosikleti
    PCX,Pulsar,MT-25,MT-07
    Resimde gördüğüm kadarıyla o motorun o diklikte ki yere çıkması imkansız neredeyse,fotoğrafta gördüğümde kadarıyla ise beton döküp çıkabilsen de o motoru hergün oraya sokmaya çalışmak zulüm gelir.

7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)