Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Motosikleti dik yokuştan çıkarmak.

REKLAM ALANI
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Çok dar değil mi? Nasıl girip çıkacaksın o alanda?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HONDA CBR 250R / MONDİAL DRiFT 125
    imkansız değil ama o merdivende motosikletin başına her iş gelir hocam.
    sağa sola sürter, inişi var çıkışı var, ayrıca dar yer.

HrcRepsol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yorumlar için tşk arkadaşlar. Buraya kalas ayarlaması yapmayı düşünüyorum. Şu şekilde: Önce Boydan boya bir kalas, sonra ortasından bir kalas, eğimi aşağıya doğru daha rahat hale getirecek bir kalas. Yani merdivenlerin yarısına kadar sıkıntısız, diğer yarısını da biraz gaz vererek çıkarım diye düşünüyorum. Her sabah uğraştıracak ama 10 dk erken çıkarım evden.

bence o maceraya girilmez hocam

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Hadi indirdin diyelim ama kapı yan duvarda, o kapıya nasıl manevra yapıp sokacaksın? merdiven çok dar zaten yanında anca durursun. Olmaz o iş.

ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Alıntı HrcRepsol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlar için tşk arkadaşlar. Buraya kalas ayarlaması yapmayı düşünüyorum. Şu şekilde: Önce Boydan boya bir kalas, sonra ortasından bir kalas, eğimi aşağıya doğru daha rahat hale getirecek bir kalas. Yani merdivenlerin yarısına kadar sıkıntısız, diğer yarısını da biraz gaz vererek çıkarım diye düşünüyorum. Her sabah uğraştıracak ama 10 dk erken çıkarım evden.
    Kalas çok riskli olur.
    En iyisi oraya beton atın, merdiven yerine düz bir rampa elde edersiniz

Alıntı ismaileren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalas çok riskli olur.
    En iyisi oraya beton atın, merdiven yerine düz bir rampa elde edersiniz
    Evet, en mantıklısı beton dökmek sanırım. iki apartman yöneticisi ile görüşüp izin alayım. İzin vereceklerdir sanırım. Zaten merdivenlerde tarihi eser olmuş. Nerdeyse turistler ziyarete gelecek

wetehan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z900
    Ortalama 45 derece ve azımsanacak bir eğim değil.

Çıkarken ön teker kaldırıma bastığında;
    1. Grenaj, belly pan, headers vs zirve noktasına çarpacak. (Ve tam tersi)
    2. Zemin ıslak iken panik yapıp yana devrilme riski.
    Çıkarken ön teker rampada iken;
    1. Hızını alamadığın veya panik anında ayağın yere değmez.
    2. Hızını alamayıp geri geri inerken risk.
    İnerken ön teker yere bastığında;
    1. Panik anında ayakların yere değmez.
    2. Zemin ıslak iken riskli frenleme.

Merdivenin tam ortasına 30cm civarı tırtık yüzeyli beton dökülecek. (Rampadan inemeyiz tepkisi alırsan sağ/sol basamak bırakırsın)

Zirve noktasında kaldırımı biraz yontup, takılmadan geçebileceksin.

Diğer problem ise msx dahil o kapıdan giremez, belki minik today vs manevra yapabilir.

Fikrimce beton işlemi dahil riskli bir seçim olacak. Fotolardan belli değil ancak kapıdan sonra biraz daha alan var ise kapıyı engellemeyecek hiza da önce ki sayfadaki lift sistemi ile sorunu çözebilirsin.
    Kapının karşısına denk gelen korkuluktan bir kısım kesilir ve kapı yapılır.
    Hatta lifte kutu profil ile branda sistemi yapabilir ve hareketli bir garaja sahip olup dar kapı problemini çözersin.

Tüm bunları yazmamın nedeni riske girip yaralanmaman.

Alıntı wetehan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ortalama 45 derece ve azımsanacak bir eğim değil.

Çıkarken ön teker kaldırıma bastığında;
    1. Grenaj, belly pan, headers vs zirve noktasına çarpacak. (Ve tam tersi)
    2. Zemin ıslak iken panik yapıp yana devrilme riski.
    Çıkarken ön teker rampada iken;
    1. Hızını alamadığın veya panik anında ayağın yere değmez.
    2. Hızını alamayıp geri geri inerken risk.
    İnerken ön teker yere bastığında;
    1. Panik anında ayakların yere değmez.
    2. Zemin ıslak iken riskli frenleme.

Merdivenin tam ortasına 30cm civarı tırtık yüzeyli beton dökülecek. (Rampadan inemeyiz tepkisi alırsan sağ/sol basamak bırakırsın)

Zirve noktasında kaldırımı biraz yontup, takılmadan geçebileceksin.

Diğer problem ise msx dahil o kapıdan giremez, belki minik today vs manevra yapabilir.

Fikrimce beton işlemi dahil riskli bir seçim olacak. Fotolardan belli değil ancak kapıdan sonra biraz daha alan var ise kapıyı engellemeyecek hiza da önce ki sayfadaki lift sistemi ile sorunu çözebilirsin.
    Kapının karşısına denk gelen korkuluktan bir kısım kesilir ve kapı yapılır.
    Hatta lifte kutu profil ile branda sistemi yapabilir ve hareketli bir garaja sahip olup dar kapı problemini çözersin.

Tüm bunları yazmamın nedeni riske girip yaralanmaman.
    Teşekkürler bilgiler için. Kaldırımı yontmak mantıklı ancak belediye görürse sıkıntı çıkabilir. Motoru kapıdan içeri sokma olayını da bisikletle deneyeceğim ilk.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    O basmaklardan çıkmak için cross motosiklet olması lazım normal motosikletin altını vurup takılır kalırsın. Kalas falan da kurtarmaz yapabileceğin tek şey kaldırımın ucunu biraz yontup tepeden aşağı beton dökmek. Yakınlarda beton santrali varsa artan betonları boş araziye dökmek yerine getirip senin evine dökmelerini isteyebilirsin veya nalburdan çimento kum alarak yaklaşık 100 liraya kendin yapabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Her giriş çıkış işkence olur sana,ordan çıkmak için çok manevra gerektirir motoru çizersin bile.

Motosikleti
    MT 25
    Merdivenler oldukça yıpranmış Bir balyoz ya da keski ile 2 merdivenin ortasını kırıp düzleyebilirsin. Çok dik değil Eğer düz engebesiz bir yol çıkartırsan düzelir

Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Hiç kimse de 'Kardeşim varsayalım oradan inip çıkacak rampayı yaptın. Sen de çok iyi sürücüsün. Peki senin bu motosikletin o rampanın dibinden hiç hız almadan yukarı tırmanabir mi?' diye sormamış. Dengeyi, ayağının yere basmasını geçtim, duvar gibi dik rampaya olduğu yerden nasıl kalkış yapıp çıkaracaksın gerçekten çok merak ettim.

Resimde görülen demir kapıdan sokacaksan motoru sıkıntı olabilir. Onun haricinde yokuş açısından balarsan bence sorunsuz gayet rahat girip çıkar. Kaldırım kısmını biraz yontman gerekir sadece

Artık tahtadan bir yol mu yaparsın yoksa ortaya beton mu dökersin bilmem ama mutlaka geniş olsun. Öyle zaman olurki orada düz bir şekilde durman gerekebilir. Ayaklarını basablecek kadar geniş yani. Birde beton yaparsan yağmurda kayma ihtimalin var ona bir çözüm bulman gerek.

Rakaful - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti yeni almışım öğreten gösteren tanıdık kimse yok. Kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bahçeden sokağa çıkarken ilk başlarda çok zorlanıyordum. Motosiklet stop ediyordu geri kaçırıyordum falan. Kardeşimle itekleyerek çıkarıyorduk. Lanet olsun nerden aldım bu belayı falan diyordum. Ama benim yokuş bunun yanında düz yol gibi. Motosikletten vazgeç demiyorum ama burası bildiğin kâbus.

Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Bazı arkadaşlar tahta rampa öneriyor. Sanırım daha önce 'Yaş tahtaya basmak' deyimini de duymamışlar. Düz yerde duran ıslak tahta buz gibi kayar. Bu eğimde ıslak tahtaya motosikletle binmek aslan yüreklilik.

Evet yaş tahta çok kayar onun için tahta kısım sabt olmamalı

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Kalas koyup rahat bi şekilde çıkılabilir. Bence asıl sorun inmek. Onuda arkadan bi ip bağlayıp yavaşça salarak halledebilirsin. Bu şekilde kamyona binip inmişliğim var.

Yada tepeye çamaşır makinasından çıkma vs bi motora vinç gibi aparatlar takarsın. Yavaş yavaş çeker seni. Birde fren takarsan yavaş yavaşda indirir.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Arkadaşlar belirtmiş:

* En üstteki kaldırım taşı sorun. Taşın yarısını kesmeniz belki bir nebze sorunu çözebilir.
    * En mantıklısı beton atmak. Tabi ki buraya su basmayacağını varsayıyorum.
    * Hızlanmadan motosikletin üzerine binerek veya yanında çok dikkatli gaz/debriyaj kontrolü ile motosikleti çıkarabilirsin, inerken daha da dikkatli olman gerek.
    * Kapı çok dar, koridor çok dar. Asıl sorun sanıyorum ki burada. Motosikleti içeri sokman mümkün olmayabilir. Bunun için kağıyı kırıp genişletmen gerekecektir ki izin alman şart.
    * Motosikleti koyacağınız yerin fazla nem almadığından emin olmalısınız. Alıyor ise çok iyi havalandırıldığından, havalandırılmıyor ise havalandırma için ayrıca çalışma yapmanız gerekeceğinden, zaten kapı kırılacak ise havalandırmayı kapı üzerinden sağlam bir demir sac kullanarak yaptırabileceğinizi de hatırlatmak isterim.

Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    ?????????????????????????????

= /

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)