Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

galericiden motosiklet almak

REKLAM ALANI
    06Serhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Gsxr 600 K4
    Ben hiç güvenmem. Arkadaşım motoruyla kaza yaptı 2500 tl ye toplattı. Kısa bir süre sonra birine vermiş kullanması için oda kaza yaptı 5 bin tl masrafı çıktı. Arkadaşım motoru kazalı bir şekilde sattı. Alan adam motosiklet tamir işleriyle uğraşıyor motorları toplayıp satıyormuş. Biraz zaman sonra motoru malum sayfada ilanda gördüm. Açıklama kısmına inanamadım. Hersey orijinal sadece sola yattığı için grenajda çizik var. Aradım abi valla kazalı değil ufak bir çizik orijinal vs vs. Tamircilere ve galericilere hiç inanmıyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Aynalar kapalı, plaka katlanır ve o da ezik içinde. Zincir hiç yağ görmemiş ömründe. Kullanıcı çok titiz bir belli ki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    sağa yatmış sola yatmış.değişeni varmı allah bilir.zincir ağlıyor değiştir diye.ayrıca 2015 sıkıntılı seri geçmişini iyi öğrenmen lazım değişen parçalar vs.galerinin bu kadar uyguna motoru satması hiç iyiye işaret değil.300 500 kazanmıyorki bu adamlar 3 4 lira kazanması lazım.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Galericiye,al-satçıya ne araç satılır ne bu tiplerden araç alınır.Şimdi aklıma geldi küçük bir anımı anlatayım;
    Bizim fabrikada hem vardiya ustalığı yapan hem de boş zamanlarında al-satçılık yapan bir eleman var.Geçen mart ayında arabamı satmaya niyetlendim.Buna satmaya niyetim yok ama biraz dalga geçmek için arabanın özelliklerini saydım,dedim kaç para verirsin.Dur ben bir kaç arkadaşa sorayım kaç paradan gidiyor sana fiyat vereceğim dedi.15 dakika sonra ;
    -"Geçen gün bir arkadaşım senin arabanın aynısın sarısını 14 e almış,eleman aylardır satamadığı için arkadaşıma arabayı ucuza vermiş."
    -"Aga o arabanın Türkiye'ye sarı rengi hiç gelmedi.O araç sarı renk üretilmedi.O arabanın sarısı yok.Dalga mı geçiyorsun benimle?"
    Eleman sus pus oldu bir şey diyemedi.İlanı açtıktan sonra 2 gün içinde arabayı 21 bin TL çok hızlı bir şekilde sattım.Tekrar uyarıyorum galericilerden,al-satçılardan uzak durun.Bunlarla alış-veriş yapmayın ki nesilleri tükensin.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    galeri işi yaş aga. önünden geçerken bile tedirgin olduğum nadir yerlerdendir.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı emirs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    araba alırken daima galericiden uzak durun demişlerdir.
    km düşürme, hasar kayıtsız tamir bakım, ince boya, vb sahtekarlıklara başvuruyorlar dediler.
    bende dün bu ilanı gördüm.
    14.500 r25 satıyorlar. sizce galeriden böyle uygun fiyata motosikletler alınır mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...23768687/detay
    Resimden gördüklerim:
    * Sol ön grenajın stator kapağı üzerine denk gelen parçası kırık, yapıştırılıp boyanıp geçilmiş.
    * Sol ön amortisörde sürtünmeden kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim hasarmgörülüyor.
    * Sürücü selesi yırtık
    * Artçının ayak pedlerini taşıyan braket sürtünme sonucu aşırı şekilde deforme, ki bunun tek açıklaması yukarıdaki tespitleri de topladığımızda motosiklet sol tarafa yatarak uzun bir süre asfaltta sürüklenmiş ve "olduğu kadar" denilerek geri toplanmış. Kesinlikle yetkili servis toplaması değil.
    * Kuyruk ve plakalık iptal edilmiş. Sizin hoşunuza gidebilir ancak emin olun ki polisler de buna bayılıyor. Yiyeceğiniz ilk cezada orjinal parça elinizde olmadığı için sorun yaşarsınız, eski haline getirmek pahalıya mal olacaktır.
    * Zincir iyi durumda değil, gergisi sonda. Bu durumda çok net görünmese de ön arka zincir dişlisi ile birlikte set olarak değiştirilmeli.
    * Sol ön grenaj boyanmış (sticker' a dikkat)
    * Sağ ön grenaj boyanmış (boya kalitesi ve sticker' a dikkat)
    * Susturucu üzerinde yine düşme ve sürüklenmeden kaynaklı olduğu bariz belli olan çizikler mevcut. Yani motosiklet sağ tarafa da seyir halinde iken düşmüş ve sürüklenmiş.
    * Aynı şekilde debriyaj kapağı üzerindeki çizikten de bunu doğrulayabilirsiniz.
    * Sağ ön grenaj içeriden kırık, bağlantıları kırık olduğundan grenajın alt parçası yerine tam oturtulamamış.
    * Sağ amortisör keçesinin üzerindeki parça deforme. Nedenini anlayamadım
    * Motosiklet plakasının durumu, yaptığı kazanın ciddiyetini biraz daha ortaya çıkarıyor.
    * Yine sağ ön grenajın yakından gösterildiği resime dikkat ederseniz grenajın üst köşesi sürtünme sonucu erimiş. Ne şekilde ve ne hızla sürüklendiğini buradan tahmin edebilirsiniz.
    * Aynı resimdeki gidon ağırlıklarına da dikkat edin, sürtünme sonucu bir kısmı erimiş. Buna zarar vermek oldukça güçtür, yani oldukça hızlı iken düşüp sürüklenmiş. Ayrıca motosiklet kaba şekilde elden geçirilip boyanmış temizlenmiş fakat fren hidrolik rezervuar tankı motosikletin aslında hiç de bakımlı olmadığını, sadece göz boyandığını ortaya çıkartmaya yetiyor. Boyaları dahi dökülmüş. Buna rağmen manet yeni. Yani fren maneti kırılmış ve yenisi takılmış.

Resimlerden bu kadarını anlayabiliyorum. Yakından bakılıp çalıştırılıp bir de yol testine çıkınca daha kim bilir neler çıkacak.

ve galericinin açıklaması:

YAMAHA R25 2015 MODEL

MOTORSIKLET HASAR KAYITSIZ TEMIZ SORUNSUZDUR
    ARKA STOP LAMBASI SINYALLIDIR
    MOTORSIKLET SADECE SAGA YATMISTIR CIDDI ALICILAR ARASINLAR FIYAT SONDUR

TAKAS SADECE KUÇUK SCOOTERLE OLUR

Eh şimdi güvenip alın haydi...
    ...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben biraz daha genel konuşayım, Türkiye'de ikinci el SS motor zaten alınmaz. Galericiden olan R25 hiç alınmaz. R25, yüksek devir seven bir motordur ve bizim kullanıcılarımız motorun "hakkını" vermiştir. Üzerine bir de kazası, yatması eklenince atın çöpe gitsin. Bir de ben nedense böyle sehpa üzerinde fotoğrafı çekilmiş hiçbir motora güvenmiyorum. O da benim kıllığım işte...

Motosikleti
    falcon flash 100
    Galericilikte altın kural satmak için araç alırken önemli olan aracın durumu değil fiyatı. Servis bakımlıymış, garaj arabasıymış şundanmış bundanmış geç bunları. Hasarlı, bakımsız araçlarda kar marjı daha yüksektir. 80 milyon içinde aranan alıcı her zaman bulunur.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)