Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Merak edenler olmuştu. Dominar vs MT-25

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MT-25, Versys650, GV250 (Satıldı) Çinlilere muhtaç
    Alıntı Fırtına gibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beklediğim bi karşılaştırmaydı. Teşekkürler bilgiler için. Ayrıca lütfen mt 25 tecrübelerin arttıkça burayı güncelle. Ben galiba senin düşüncelerin ile şekillendireceğim kararımı.

Bu yazıdan çıkardığım şu oldu. Eğer dominar 120'den sonra başlıyorsa titremeye benim için çok da önemli değil. Motora yeni başlayacağım hız meraklısı da değilim. Ama tork meraklısıyım. Arabada da seri olanları severim. Bu yazıdan dominar 1 adım öne geçti benim için. Heralde canlı gördüğümde beğenime ve satıcının ilgisine göre karar verip alacağım.
    Her zaman her yerde soylerim. Mt-25 naked olarak pazarlanmaya calisilsa da asla naked kategorisine sokulamaz. Burada kavram karmasasina girmek istemem ama ben naked motorda daha dik bir oturus ve daha dusuk devir beklerim. Maalesef mt-25 bunlari karsilayamaz. Yazik verilen paraya. Mt-25 gibi makine kullanacagima gider r-25 alirim. Karenaj disinda bir farklari yok zira

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Konuyu editlemek istiyorum. Mt-25’in fren sistemini hiç sevmiyorum. Ne zaman azıcık zorlasam direk arka kilitlenmeye çalışıyor, önde ise resmen zıplıyor makine. Tam ve güzel, akıcı bir frenleme sağlayamıyor. Belki abs’li modelde düzelmiştir belki de benim değişik ebatlardaki lastikler yüzündendir. Fakat kullananların azami ölçüde dikkat göstermeleri gerektiğine inanıyorum.

Diğer motorda böyle bir sorum ile karşılaşmıyordum. Aklıma geldikçe editlemeye devam edeceğim. Herkese güzel ve eğlenceli sürüşler diliyorum.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Ön zıplarsa arka kilitlemesi normal, arkada yol tutuş kalmıyorsa direkt kilitler. Önü daha dozajlı sıkmaya alışman lazım herhalde?

Benim CB500F'te arkayı çabuk ABS'e sokuyordu (lastik yere sağlam basarken bile), orijinal lastiklerini hamuru daha yumuşak bir şeyle değiştirdiğimden beri ne kadar zorlarsam zorlayayım arka ABS'e giremedi - tutuş var çünkü. (Önde hiç ABS'e sokamadım - eski yeni lastikler dahil...)

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön zıplarsa arka kilitlemesi normal, arkada yol tutuş kalmıyorsa direkt kilitler. Önü daha dozajlı sıkmaya alışman lazım herhalde?

Benim CB500F'te arkayı çabuk ABS'e sokuyordu (lastik yere sağlam basarken bile), orijinal lastiklerini hamuru daha yumuşak bir şeyle değiştirdiğimden beri ne kadar zorlarsam zorlayayım arka ABS'e giremedi - tutuş var çünkü. (Önde hiç ABS'e sokamadım - eski yeni lastikler dahil...)
    Kameraya yükledim gibi. Birazdan kontrol edeceğim...

İlk müdahale edilmesi gereken kısım frenler Mt25/R25 te yarı sinterli iyi marka balatalarla işe başlamalısınız.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı enderbilgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk müdahale edilmesi gereken kısım frenler Mt25/R25 te yarı sinterli iyi marka balatalarla işe başlamalısınız.
    Şimdilik pek kullanmıyorum da gerekliliğini kanıtladı. Gerçekten enteresan bir beceriksizliği var. Not alayımda getirtip evde tutayım. Yaza girerken değiştireyim.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Pek anlayamadım; orijinal balatalar tam sinterli (HH) de dozaj kolaylaşsın diye yarı sinter mi öneriliyor?

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Dozajdan ziyade Beylikdüzü'nde kuru pis bir soğuk var. Fren balataları ısınmadığı içinde saçma sapan bir tutuş sergilediğini düşünüyorum. Ben freni pek kullanmam, zamanı gelince elimi gazdan çekerim. Bu kullandığım hem normal hem de ağır vasıta araçlarda da öyledir. Lakin bu pis soğukta anlamsız bir tutuş sergiliyor. Eminde değilim kullanıp, kullanmayacağımdan Soğukta hiç süresim gelmior kendi şahsıma...

Motosikleti
    2022 DL650A
    Ben de öyleyim (gaz keserek frenlerim çoğunlukla, takip mesafesini bol bırakırım), hep HH sinterli balata kullandım vitesli motorlarımda. Soğuk havalara özel bir durum hatırlamıyorum ama. En fazla ilk 2-3 frende bir kirlilik hissi geliyor (hafif bir titreşim vs) sonrakilerde düzgün çalışıyor. Bir dene bakalım yarı sinter, ne olacak?

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de öyleyim (gaz keserek frenlerim çoğunlukla, takip mesafesini bol bırakırım), hep HH sinterli balata kullandım vitesli motorlarımda. Soğuk havalara özel bir durum hatırlamıyorum ama. En fazla ilk 2-3 frende bir kirlilik hissi geliyor (hafif bir titreşim vs) sonrakilerde düzgün çalışıyor. Bir dene bakalım yarı sinter, ne olacak?
    Motoru kullanmaya karar verirsem bakacağım. Şuanlık pek bir süresim yok. Acayip soğuk geliyor hava bana...

7500 den sonra gelen saçma titreşim senin motora ait olabilir mi hocam? Yaklaşık 2 yıldır 2017 model mt 25 sahibiyim motor 40 binde ve 160 lara bile çıktığımda uzun yol gidebilecek kadar bile titreşim hissetmiyorum. Ne elcikte ne de koltukta. Tork düşüklüğü demen de ayrı bir garip olmuş. Ben çatır çutur araç solluyorum deli gibi de tork hissediyorum. kusura bakmayın ama dominar mt25 arasında kalsam tereddüt etmem mt25 alırım (yamaha hayranlıgım da yok servisine çok ayrı gıcığım). Ama yiğidi öldür hakkını yeme

Erenk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR500R(2018)
    Alıntı Bushmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7500 den sonra gelen saçma titreşim senin motora ait olabilir mi hocam? Yaklaşık 2 yıldır 2017 model mt 25 sahibiyim motor 40 binde ve 160 lara bile çıktığımda uzun yol gidebilecek kadar bile titreşim hissetmiyorum. Ne elcikte ne de koltukta. Tork düşüklüğü demen de ayrı bir garip olmuş. Ben çatır çutur araç solluyorum deli gibi de tork hissediyorum. kusura bakmayın ama dominar mt25 arasında kalsam tereddüt etmem mt25 alırım (yamaha hayranlıgım da yok servisine çok ayrı gıcığım). Ama yiğidi öldür hakkını yeme
    Sizin 5. Viteste hissettiğiniz torku adam vites düşürmeden 6. viteste hissediyor olabilir mi peki? Torktan kast etmeye çalıştığı şey de o zaten. Adam 120 ile 6. viteste giderken gazı açtığında hızlı bi şekilde solluyodur öbüründe o torku alabilmek için 5.vitese çekip gaza asılması gerekiyodur. Titreşim de aynı şekilde gerçekten titremeyen motor kullanmış birine sizin motorunuzu verseler vibratör diyebilir. Arkadaş kendi hissiyatını yazmış. Siz de dominar kullandıysanız kendi düşüncenizi belirtmeniz daha uygun olur.
    kdiner bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)