Zor durumda kalmadıkça şunlardan birşey alıp,satmayın.iyice çöktüler vatanımıza.
Zor durumda kalmadıkça şunlardan birşey alıp,satmayın.iyice çöktüler vatanımıza.
Çoğunun vatandaşlığı bile var zaten :D Bizden iyi biliyorlar dilimizi :D
3 - 4 milyon değil arkadaşlar 8 milyon kayıtlı suriyeli vardı. Kayıtsızlarla beraber 12 milyon olduğu söyleniyordu geçen yıla kadar. Sonra geçen yıl kayıtlı olanların 4 milyonu T.C vatandaşlığına geçti. O saatten sonra basında ve çeşitli yayın kuruluşlarında 4 milyon suriyeli 4 miyon suriyeli diye diye sanki ülkede sadece 4 milyon suriyeli varmış algısı yaratılıyor. Yahu sadece 3 buçuk milyon kayıtlı istanbulda var zaten.
Bunu anlamak zorda değil Metrobüsle iki sefer tüyaptan cevizlibağ aktarma yap zaten tablo ortada türkçe konuşan yok. Hepsi suriyeli. Gelelim motor satma mevzusuna ; bu gün suriyeli ye motorunu satan yarın arabasını da satar . 😉👍
12 milyon ne ya? O kadar oldular mı? Biz kaçtaydık ... 75-80 mi ...
Dur bölemedim şimdi ... hadi 84'üz de... 12 daha ekle , etti 96 ... 12, 96'nın kaçta kaçı... 8'de 1'i mi... he ...
%12,5 eder ... Nasıl yani, resmi tc kimlikli nüfusun %12,5'i Suriye kökenli Türk vatandaşı mı?
Amerika'ya göçmüş olanların, nereden gelmiş olurlarsa olsunlar, göğüslerini gere gere "I'm American!" dedikleri gibi "Türküm ben" diyorlarsa, sorun yok ...
Ha, bu arada, bu oranla, hangi büyük ilde, küçük ilde, ilçede, mahallede, muhtarlık seçiminde bile oy kullansalar, ağırlıklarını hissettirirler.
Seçim sonuçlarını falan şimdiden merak etmeye gerek kalmadı demektir ...
Hadin hayırlı uğurlu olsun ...
Yalnız, sorun, "Ben Türk değilim" derlerse başlayacak ...
Yahu, biz bunları hangi ara aldıydık?!
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:10 ----------
Leyn, yarın, 40-50 yıl sonra, Suriye, çıkar da, soydaşlarımın haklarını savunuyorum derse ne olacak?
Azınlık hakları, soydaşların haklarının korunması vb konular Osmanlı'nın iç işlerine karışmak için batılı güçlerin kendilerine buldukları en temel gerekçeydi... Sonunda Balkanlar elden çıktı...
40-50 yıl uzak bir gelecek değil.
Bastona dayandığınızda, torunlarınız bunlarla mı uğraşacak?
Nasıl bir boka bastık ?!
N'oluyor lan?
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Bırak Suriyelileri üreyedursunlar, sen konuya gel hele.
http://http://www.motosiklet.net/forum/baris-susut-mt-il-gruplari/23272-%5Bisparta-mt%5D-13.html#post4409044
[QUOTE=GezeGeze;4409785]12 milyon ne ya? O kadar oldular mı? Biz kaçtaydık ... 75-80 mi ...
Dur bölemedim şimdi ... hadi 84'üz de... 12 daha ekle , etti 96 ... 12, 96'nın kaçta kaçı... 8'de 1'i mi... he ...
%12,5 eder ... Nasıl yani, resmi tc kimlikli nüfusun %12,5'i Suriye kökenli Türk vatandaşı mı?
Amerika'ya göçmüş olanların, nereden gelmiş olurlarsa olsunlar, göğüslerini gere gere "I'm American!" dedikleri gibi "Türküm ben" diyorlarsa, sorun yok ...
Ha, bu arada, bu oranla, hangi büyük ilde, küçük ilde, ilçede, mahallede, muhtarlık seçiminde bile oy kullansalar, ağırlıklarını hissettirirler.
Seçim sonuçlarını falan şimdiden merak etmeye gerek kalmadı demektir ...
Hadin hayırlı uğurlu olsun ...
Yalnız, sorun, "Ben Türk değilim" derlerse başlayacak ...
Yahu, biz bunları hangi ara aldıydık?!
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:10 ----------
Leyn, yarın, 40-50 yıl sonra, Suriye, çıkar da, soydaşlarımın haklarını savunuyorum derse ne olacak?
Azınlık hakları, soydaşların haklarının korunması vb konular Osmanlı'nın iç işlerine karışmak için batılı güçlerin kendilerine buldukları en temel gerekçeydi... Sonunda Balkanlar elden çıktı...
40-50 yıl uzak bir gelecek değil.
Bastona dayandığınızda, torunlarınız bunlarla mı uğraşacak?
Nasıl bir boka bastık ?!
N'oluyor lan?[
Kardeşim benim belki ıspartada çok fazla olmaya bilirler ama istanbulda biz metroda , metrobüste , otobüslerde onların yüzünden yer bulamıyoruz. Birde burdakiler çok saygızlar. 60 yaşında teyzeler amcalar ayakta giderken , 20-25 yaşındaki suriyeli veletler oturuyorlar. Bu insanlarda saygı diye birşey yok. Sanki biz onların ülkesine sığınımışız gibi , biz onlara mecburmuşuz gibi davranıyarlar. Heee birde 40-50 yıl sonra torunlar bunlarla uğraşır demişssin Kesinlikle sürmez kardeşim 25 seneye anamızı ağlatırlar. İşleri güçleri yok ama hepsinde 5-6 tane çocuk var. Paso ürüyorlar.. Zaten hatayda ve şanlıurfanın bazı ilçelerinde yerli halktan 1000 -1500 fazla nüfusları var bu gün adaylığını koysa direk belediye başkanı adamlar. Durum vaziyet kötü kollayalım totoyu 😉 selamlar ıspartaya .✋
ben günahımı satmam onlara değil motorumu...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)