Rüzgar ve Yağmur Geçirmez Kıyafet Yapımı
Reklamlar
-
Dainese, Knox gibi markaların windstopper, goretex gibi ürünlerine para ayıramayan sürücülere bu yöntem ilaç gibi gelebilir.
Kışın üşümemek ve kuru kalmak için için dağcıların 3 kat giyinme taktiğini uyguluyorsunuz. İlk kat olarak Decathlon'da 120 liraya satılan kayak içliğini en alta giyiyorsunuz, bu içliğin vücuda sımsıkı oturması gerekli. Üstüne herhangi bir markanın sıradan polarını giyiyorsunuz, poların çok kalın olmasına gerek yok, bu da ikinci kat oluyor. Poların üstüne giyeceğiniz rüzgarı kesen fakat nefes alabilen tekstil mont ve pontalononuzu ise aşağıdaki yöntemle balmumuyla kaplıyorsunuz. Bu da, rüzgar geçir üçüncü kat oluyor.
Aktardan balmumu ve kenten tohumu yağı alıp, önce balmumunu çok kısık ateşte tencere içinde sürekli karıştırarak eritiyorsunuz, eriyen balmumu içerisine hacimce aynı oranda keten tohumu yağını koyup karıştırıyorsunuz. Karışımı, en dış kata giyeceğiniz tekstil montun yüzeyine çok ince bir tabaka olacak şekilde fırçayla iyice yedirerek sıcak sıcak sürüyorsunuz. Kaplama bittikten sonra, liflerin arasının balmumuyla iyice dolması için montun üzerine saç kurutma makinesi tutuyorsunuz. İşlem bittikten sonra tekstil montunuz su ve rüzgar geçirmez fakat hava alabilir bir özellik kazanıyor.
Mont yıkandıkça üzerindeki balmumu çıkacaktır, belli aralıklarla tekrar aynı uygulama yapılması gerekecektir. Montunuza uygulamadan önce, bir bez üzerinde deneme yapmanızı öneririm zira bu uygulama tekstilin rengini koyulaştırıp, biraz sert bir hale getiriyor.
Reklamlar
-
baba kimse uğraşmaz yaw balmumuyla falan
su geçirmez (daha doğrusu süper iletken ) spreyler varken
https://www.youtube.com/watch?v=BvTkefJHfC0
-
papanax adlı üyeden alıntı
Su geçirmez sprey denedim, softshell ürünler eskidiğinde tekrar yağmur geçirmez yapmak için işe yarıyor fakat rüzgarı kesmiyor. Malum, motosiklette en önemlisi rüzgarı kesmek. Balmumu işi bana zevkli geldiği için deneme yaptım ama yarım günümü aldı. Vakti olan adama yönelik bir yöntem.
-
CrazyBullet adlı üyeden alıntı
Su geçirmez sprey denedim, softshell ürünler eskidiğinde tekrar yağmur geçirmez yapmak için işe yarıyor fakat rüzgarı kesmiyor. Malum, motosiklette en önemlisi rüzgarı kesmek. Balmumu işi bana zevkli geldiği için deneme yaptım ama yarım günümü aldı. Vakti olan adama yönelik bir yöntem.
aynen rüzgarı kesmez doğru diyosun
-
senin bu yazdığın yöntem çok eski avcı ve dağcıların kullandığı yöntem .. Hatta bir eklemede ben yapıyım ayakkabınada vazelin sürebilirsin vazelin etkisi kaldığı sürece ne yağmur ne çamur ayakkabına etki etmez..
eski barbour montlardada balina yağı denen yağ sürerlerdi rüzgar ve su geçirmesin diye sonra onlarda bu tür başka balmumu tarzı bir şeylere geçdiler..
bu kadar şeye gerek yok yalnız bunlar 20 yıl öncesinin yapılan şeyleri.. artık termal ürünler teknoloji olarakda çok ilerledi softshell hardshell cordura goretex ...
rüzgar ve su geçirmesin istersen çok basit pvc polyster polimer naylon bazlı ürünlere yöneliceksin.. iş güvenlik malzemeleri satan bir yerden alıcağın bir set yağmurluk takım işini fazla fazla görücektir. ne rüzgar geçirir ne suyu yalnız soğuğu geçirir bazı insanlar rüzgar geçirmezlikle soğuk geçirmezliği bir tutuyor ayrı şeyler.. wind stopper ayrıdır cold stopper ayrıdır..
onun içinde içine kalın bir kazak bir termal içlik yada polar bir kazak bir termal içlik tarzı bir şey yeterli olucaktır..
-
https://www.ismont.com.tr/u/33459/yagmurluk-takim-pvc
https://www.ismont.com.tr/u/33058/po...cizme-s4?c=445
bunlardan aldım. içime termal içlik, motor kıyafetleri ve bide önceden almış olduğum fakat su geçiren prosev marka yağmurluk giyiyorum. işe yaradı. zahmetli oluyo giymesi ama katlanıyorum. çizme olarak gezer ve palalı marka iş güvenlik ekipmanı satan mağazalarda bulunabilecek çizmeler daha uyguna bulunabilir, ama yanında çizme için olan özel çoğrap almak lazım.
-
bot hakkında bir kaç sorum var rahat hareket edebiliyormusun yürüyebiliyormusun gündelikde .. bunlar şantiye için yapıldığı için genelde normal hayatta uzun süre ayağında olması ayağını yorar gibime geliyor..
-
logaritma adlı üyeden alıntı
bot hakkında bir kaç sorum var rahat hareket edebiliyormusun yürüyebiliyormusun gündelikde .. bunlar şantiye için yapıldığı için genelde normal hayatta uzun süre ayağında olması ayağını yorar gibime geliyor..
sorun bana ise eğer yanıtlamaya çalışayım. çizmeleri sadece yağmurlu günlerde kullanıyorum ve 10 km mesafe ilerleyip işe veya eve varıyorum. henüz daha uzun saatler ayağımda kalmadı. botun önü koruma malzemeli. tabanı kalın kauçuktan imal edilmiş. motor kullanırken normal ayakkabıdan biraz daha kaba gibi olsada herhangi bir kullanıma engel teşkil etmiyor. yaz kış motor botu kullandığım için motordan inip yürüdüğümdede ekstra bi rahatsızlık yaşamadım, alışkanlıktan da olabilir. şantiye için yapılmış olması zaten giyen kişinin 8 saat ayağında kalacak olması demek. kendim zaten iş yerinde bunları çıkarıp tekrar demir korumalı iş ayakkabısı giymek durumunda olduğum için bana pek etki etmiyor aldığım çizme üstteki mesajımda linkini verdiğim üründen biraz daha üst model. içi kısmı miflon denen meret ile yapılmış.şöyle bişey.
https://www.ismont.com.tr/u/33078/po...ger-g603?c=445
baktığım diğer iş güvenlik mağazalarında gezer markasının, palalı denen markanın ve ismini bilmediğim başka markaların çizmelerinde çelik burunlu ürünler vardı ama içi böyle yün kaplı olanı görmedim. sadece palalı denen markada çizme çorabı ile satılan modelini gördüm ama ondada bana uyan ebatı yoktu. çizme fiyatları 60-70 tl gibi fiyatlaraydı. çizme çorabıda 45-50 tl gibi tutuyo diyebilirim.
https://www.ismont.com.tr/u/33332/ci...lly-boot?c=445
kısacası meteoroloji yi takip edip yağış ihtimali yüksek günlerde kullanıyorum çizmeleri. kısa mesafe gidiyorum. uzun soluklu kullanma şansım olmadı ama normal botlardan her türlü daha çok işe yaradığını söyleyebilirim. kışlık bot diye aldığım bot en ufak su birikintisinde, su sıçramasında su alıyor. en kötü çizme bile işe yarayacaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)