neden motosiklet üretmiyoruz?
Reklamlar
-
merak ettiğim ve merak ettikçe ülkemizin şu haline üzüldüğüm durum.
ismi türkçe olan bütün motor markaları çin malı falanmış meğersem.
çok mu zor bir çatı tasarımı yapıp üzerine 25 30 beygirlik bir motor bildirmek abi.
enduro, naked tarzını geçtim, cg bile üretemiyoruz.
Reklamlar
-
-
Şu anda piyasada bulunan motor bloklarını kopyalayamazsın.
Patent süreleri bitmiş blokları çin ucuza üretip, dünyaya satıyor rekabet edemezsin.
Halihazırda motosiklet üreten şirketler hem büyüdü hem de çok yol aldı, nasıl yetişeceksin?
Piyasadaki hangi boşluğu dolduracaksın?
Özetle o tren kalkalı çok oldu. Belki bir gün
-
Elektrikli pazarı da kaçmak üzere. Ama şu uçan motosiklet projesi bir olsun, gavur ayaklarımıza kapanacak.
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Elektrikli pazarı da kaçmak üzere. Ama şu uçan motosiklet projesi bir olsun, gavur ayaklarımıza kapanacak.
Yerli araba noldu? 50milyon € çöpe atılan.
-
Onu siyasiler açıklasın. Benim dediğim bağımsız girişimci vatandaşın projesi.
-
yapmasına yaparsında kime satacaksın. motor bloğunu üretmek kolaymı sanıyosun. hata payı düüşük yüksek teknoloji gerekiyor.sen hiç motor blogunun mekaniğini inceledinmi nasıl çalıştığını. onu üretmek için büyük yatırımlar bilgi birikimi lazım. motoru topraktan üretmiyosun. o parçaları üretmek için bile teknoloji üretilmesi lazım. bunları devlet desteğini almadan yapman imkansız gibi bişey. herşeye rağmen yapılır ama atamadıktan sonra o kadar parayı oraya gömmenin manası olmaz. ölü yatırım.
-
Köprüye gömdük, oraya da gömeriz. Denizde su, bizde para.
-
dur dur daha yenı yunanıstan'dan pirinç ithal ettik . üretim işine girme hiç cadır karısır sonra .
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Köprüye gömdük, oraya da gömeriz. Denizde su, bizde para.
ysbi gömeriz köprü yapmak basit hemen kısa zamanda yapar bak köprü yaptık biz çalışıyoruz dersin. zor üretimlere. öle teknolojileri üretmeye çalışmak yemez.
-
Allah'in verdigi topraktan cikan urunu ve hayvan yetistirmeyi beceremezken biri sanayi mi dedi?
-
pcmnyk adlı üyeden alıntı
ysbi gömeriz köprü yapmak basit hemen kısa zamanda yapar bak köprü yaptık biz çalışıyoruz dersin. zor üretimlere. öle teknolojileri üretmeye çalışmak yemez.
Köprü yapmak basit değil be hoca, onu da biz yapmıyoruz.
Konu siyasete kayıyor ama sorun bugünün sorunu değil. Biz çoook uzun zamandır dünyaya yenilik getiren değil, yeniliği takip eden pozisyondayız
Az silindir, çok iş
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Köprü yapmak basit değil be hoca, onu da biz yapmıyoruz.
Konu siyasete kayıyor ama sorun bugünün sorunu değil. Biz çoook uzun zamandır dünyaya yenilik getiren değil, yeniliği takip eden pozisyondayız
basitliğini köprünün yapılması açısından demedimki
-
samanı bile ithal ediyoruz ne motosikleti
yerli otomobil vardı bir ara gündemde ne oldu acaba )
-
Motosiklet değil herhangi bir motor değil iğne bile üretmiyoruz. Evde dikiş için kullanılan iğnelerin kabına bakıyorum. Koskocaman meydin çayna yazıyor. Türk malı diye aldığımız şeyler de yine çinde üretilip etiket basılan şeyler. Misal kullandığım motosiklet.
Üretilirse ve kaliteli olursa üç beş lira pahalı da olsa ben kendi ülkemin ürünlerini alırım elbette ancak, yerli malı diye piyasada bulunan ürünlerin pekçoğu yabancı marka Türkiye'de fabrikası var ya da çinde ürettirilip marka basılmış son olarak da Türkiye'de üretilmiş ve kalitesiz.
Sonuç olarak, her işimizi hakkıyla yapmaya başlayana kadar gavura muhtaç olmaya devam edeceğiz. Bu kadar basit.
-
Kol saati ve mikrochip üretemiyoruz, ama %100 yerli helikopter üretiyoruz, nasıl oluyorsa :D
-
saman yem çekirdek çöp ithal ediyoruz ne motoru hangi motor ?? eşşek bile çok bu ülkeye artık oda yokta neyse millete yedirdiler çünkü
-
yamtareroglu adlı üyeden alıntı
Kol saati ve mikrochip üretemiyoruz, ama %100 yerli helikopter üretiyoruz, nasıl oluyorsa :D
Atak konusunda şu videoları izlemenizi öneririm. Şöyle oluyor ; https://m.youtube.com/watch?v=dz44baY0P64
https://www.youtube.com/watch?v=LX5sE-ud03E
Onun dışında aslında çok şey üretiyor ve satıyoruz ama katma değer üretemiyoruz.
Üniversitelerimiz yeni teknik ve bilgi üretemiyor, üretse de etkileri büyük değil.
Eğitim sistemimiz baştan aşağı değişmeli.
Türk aileleri özgür, motive, başarılı ve yenilikçi nesiller yetiştirmede başarısız
Bakmamız gereken ikinci link; https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...emedi-2341048/
-
BatuhanK@
Helikopter üretirsin ama önüne %100 yerli ibaresi koyarsan orada gülünür. Mikroçip üretemezken helikopter panelinin nasıl %100 yerli olarak üretiyorsun ? Metal aksam ve birkaç kalemi kendin üretiyorsun diğer parçaları dışarıdan alıp birleştiriyorsun o kadar.. General Mobile da yerli telefon üretiyorum diyor Vestel de.. Ama dışarıdan alıyor ve Türkiye'de birleştiriyorlar..
Bak ben sana vahim bir şey söyleyeyim Türkiye yüksek teknoloji gerektiren kamera lensi dahi üretemiyor bırak kamerayı, dışarıdan alıyor..
-
Mesele üretmek değil, satmak. Yoksa otomobil üretecek sanayimiz de var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)