Sizin esas sıkıntınız maalesef pahalı(artık öyle) bir markanın motosikletine biniyor oluşunuz, bu saydıklarınızın çoğunu ben de aldım ama sizinkilerin neredeyse yarı ya da dörtte bir fiyata. Bu arada bence küçükleri ve hatta Çinlileri de dahil artık motosiklet pahalı bir taşıttır bu memlekette. Aynı şeyleri ben de yazdım, motosiklet esasında hiç de pratik bir taşıt değil, hele hele bizim gibi kurallı kaideli, full korumalı binilecekse. Yazın pişersin montla eldivenle botla, kışın kışlığı yetmez donarsın, park edecen bağlayacak yer ararsın, büyük motorsa kaskosu sigortası kaçar, küçükse alacağın kaliteli kilit(birden fazla şart, yoksa çalarlar)kaçar. Gerçekten çok dert bi şey bu açıdan bakınca, sevmeden sırf taşıt diye kullanmak bana göre akıl karı iş değildir. Bakıyorum bazı tiplere koruma demiri dahil hiç bir şey takmamış, kendisinde de sadece kask ve mont var belki bir de eldiven, iş yerimde bu tiplerden bir sürü var, ben giyinirken çoğu dalga geçiyor. Onlara sorsan motosiklet acayip pratik bir alet. Oysa ben sırf motorun selesine binene kadar en az 10 dakika hazırlanıyorum. Adam binmeden montu giymiş motoru çalıştırıp eldiveni kaskı takıp yürüyor, ben hala tıkaç tak, sırt çantanı topcase'e koy uğraşıyo oluyorum.
Bu motor işi giderek keyif vermekten dert vermeye doğru - hele hele son yılların fiyatları ile - evrilmiş halde maalesef. Son motorumu sadece işe git gel için kullanıyorum. Lüzumsuz hiç bir şey yaptırmayacam dememe rağmen, arka çanta ve demiri, elcik koruma, ön cam, dörtlü flaşör, padok derken ben de epeyce bir masraf ettim, hala da bitmiyor habire bir şey çıkyor.
Size hak veriyorum.
Arkadaş yazmış, "motor almadan okusaydım motordan soğurdum" diye haklı vallahi.
Bu konuda bir blog yazısı da yazdım ben de, daha ziyade bu işin pratikliği üzerine. Ama sizin konu da buna benziyor.
hatta konu başlığım da manidar "Motosiklet hakkında yeni ve terso düşünceler"
Linkim şu:
https://mymotorcycleexperience.blogs...-ve-terso.html
Ha bu arada Seko'ya da katılıyorum, bazı konularda ciddi kazıklanmışsınız gibi duruyor. Aldıklarınızın çoğunun uygun fiyatlı alternatifleri var internette. Benim aldığım arka çanta 185 tl idi geçen yıl, aynı çanta pahalı bir markada 480 tl idi. İşimi de gayet iyi görüyor, yerli malı. Benzeri çok şey var. Bunun farı çok pahalı diyenden koruma demiri parasını isteseydiniz. Arazide kullanılmıyorsa kazaya karışmadan farını kırmış hiç kimseye rastlamadım, çok tesadüf işi farın kırılması mesela. O şekil bakarsak otomobillerimizde de farları hep korumamız lazım ki daha taşa kayaya yakın yerde duruyor. Bu motosiklet aksesuarcıları da bazen bizi fena gazlıyorlar gibime geliyor.