Honda Cbr Marş Basmıyor !
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, motorumda bir sorun var 1 ay önce marş basmamaya başladı, elektrikçiye götürdüm marş motorunu açtı ve kömürünü değiştirdi sorun düzeldi,
1 hafta önce yine marş basmadı, aynı yere götürdüm yaptı sorun düzeldi.
Dün yine aynı şekilde marş basmadı, daha götürmedim; her gittiğimde 30-40₺ para veriyorum her hafta böyle marş kömürü mü bitecek ?
Ayrıca evet motor ilk çalıştırma esnasında tek marşta çalışmıyor basıyorum 3-4 saniye ses geliyor bekliyorum kontak aç kapat bi 3-4 saniye daha tekrar kontak aç kapa basıyorum 3-4 saniye çalışıyor.
Ve motor 1 kez çalıştıktan sonra hep tek marşta çalışıyor 3-4 saniye dahi basılı beklemeden tek dokunuşla çalışıyor.
Bu problemin kaynağı nedir aküde mi sorun marş motorunda mı napıcam bilmiyorum inanın videoyu da ekliyorum;
Marşa bastığımda çıkan ses verdiği tepki net bi şekilde gözüküyor.
https://www.youtube.com/watch?v=Zt1-...ature=youtu.be
Reklamlar
-
Akün bozuk kardeş. Öyle görünüyor. Akünü yük testine sokunca belli eder zaten kendini.
-
Yani şimdi hem marş kömürünü hem aküyü değiştirsem, problem çözülür mü ?
-
selcukcicekx adlı üyeden alıntı
Yani şimdi hem marş kömürünü hem aküyü değiştirsem, problem çözülür mü ?
Akün bitmiş, sulu ise eksikse tamamla.
Bir ayda kömür bitmez, her götürdüğünde kömürü değiştirdiğinden emin misin?
-
Evet her götürdüğümde kömürü değiştirdi, sordum hatta marşa uzun bastığın için kömür bitmiş dedi.
Ben de anlamadım bu işi aküyü değiştireceğim ve kömür eklettireceğim dediğiniz gibi sorun umarım bundan kaynaklıdır başka bir problem olma ihtimali var mıdır öğrenciyim tüm paraya bunu yaptırıcam malum.
NOT: Ayrıca motoru vurdurarak çalıştırdım çokça kez, uzun uzun sürdüm ama marş problemi çözülmedi bu arada kornam da bi çalıyor bi çalmıyor değişik saçmalıyor sesi kısık çıkıyor bilginize...
-
Evet her götürdüğümde kömürü değiştirdi, sordum hatta marşa uzun bastığın için kömür bitmiş dedi.
Ben de anlamadım bu işi aküyü değiştireceğim ve kömür eklettireceğim dediğiniz gibi sorun umarım bundan kaynaklıdır başka bir problem olma ihtimali var mıdır öğrenciyim tüm paraya bunu yaptırıcam malum.
NOT: Ayrıca motoru vurdurarak çalıştırdım çokça kez, uzun uzun sürdüm ama marş problemi çözülmedi bu arada kornam da bi çalıyor bi çalmıyor değişik saçmalıyor sesi kısık çıkıyor bilginize...
Marşa tüm gün basılı bile tutsan o motosikletin kömürü bir ayda bitmez. Bu kısım zaten çok önemli.
Bir ay önce ustanın problemi çözdüğünü ve bir hafta önce tekrar problemi yaşadığında ona gittiğini söyledin. Herşeyden önemlisi ustanın adını ve dükkanın adını sen buraya önce bir yaz rezil olsun. 3 Hafta önce yaptığı motoru aynı işlemi yapan usta hiç utanmadan birde sizden para mı alıyor ?
Şiddetle ustanızı değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Akü olabilir şase kablosu olabilir başka şeyler olabilir herkes fikir yapmış ama görmeden netbirşey burada söylemek imkansız.
Ayrıca kömür eklettireceğim demişsiniz burada bir ifade problemi var soba değil ki bu kömürün nasıl birşey olduğunu siz gördünüz mü değiştirilirken falan ? Yoksa usta size kömür ekledim devam edebilirsin mi diyor ? Bu ciddi bir durum
Marş kömürünün temsili resmi.
-
Evet ben başındaydım zaten kömürü lehimledi marş motorunun içine
-
Kömürden değil, en başından da kömür değildi ama tamirci sizden para almak için bu yola başvurdu. Kömür bitse o motor asla çalışmaz. Ilk marşta çalışmayıp sonra çalışması akünün zayıf olduğunu gösteriyor.
-
Akü ve şarj ölçümü yaptır, korna da verimli çalmıyor diyorsun ki bu bile bizi direkt aküye götürüyor ama yine de emin olmak lazım, belki motorun yeterince şarj edemiyor olabilir.
Akü ve şarj sağlam çıkarsa marş rölesinin 2 ucunu pense ile köprü yaparak çalıştırmayı dene. Yine mi olmadı, o zaman marş motoru kömürüne bakmak lazım, anlattığına göre o usta bisikletçiden bozma tamirci, ona gitme
Elin marş düğmesine basılı iken çekiç sapı gibi bi cisimle marş motoruna tıklar mısın?
-
Mümkünse sök marş motorunu dene.
-
Evet ben başındaydım zaten kömürü lehimledi marş motorunun içine
Sihirbazları izlerkende başında oluyoruz, boş kutudan kadın çıkıyor Motosikletini götürdüğün adam usta değil. Söylediğim gibi 3 hafta önce yaptığı şeyin aynısı için sizden tekrar para isityor ve siz para veriyorsanız, boşuna tavsiye vermeye gerek kalmıyor.
-
Önce ustanı, sonra akünü değiştir. Sorunun çözülür.
-
aklıma gelenler
videonu izledim marş rölesi düzgün çalışıyor aküden gelen akım marş rölesine ulaşıyor röle görevini yapıyor ki tık tık devreyi kapalı konumdan açık konuma getirme işlevini yapıyor marş rölen sağlam.
tekrarlıyorum marş rölesi aküden aldığı akımı serbest bırakıyor (tık sesi) yapınca bu akımı direkt olarak marş motoruna iletiyor ama marş motorun tepki vermiyor.
tahminlerim
1. aküden röleye gelen akım yeterli röleyi aktif hale getiriyor ve ordan geçip marş motoruna ulaşmaya çalışıyor ancak marş motorunu çalıştıracak yeterli akım akünde bulunmuyor
2.marş rölesinden marş motoruna giden kablolarda sıkıntı yada temazsızlık var
3.marş motorunu söküp doğru bir adaptör ile boşta çalıştırmayı denemen gerek
4.akünün 1. maddede dediğim gibi şarjı az (bitik durumda yada eski akü yada marş motorunu çalıstırmayı defalarca denediğin için bitirmiş olabilirsin)
birtane oto elektrikci yada motosiklet tamircisine git seleyi sök akünün kutup başlarında akünün ne kadar şarjı var avometre ile ölçsünler akünün %80 şarjı azalmış yada ömrü bitmiş gibi gözüküyor
mekanik bir sıkıntın olduğunu düşünmüyorum
marş motoru kömürü aylarca belki yıllarca giden bir ufak parça kullanıma bağlı tabi onun ile alakası yok.
aklına gelen soru varsa cevaplarım
bu arada motosikletin ile otobanda giderken devirde dalgalanmalar falan yoksa için rahat olsun akün bitik sanırım
-
hocam o kömür 3-5 dakka basmayla bitmez. ya sizi kandırıyorlar ya da bu işten anlamıyorlar.
en iyisi bi honda servisine götürün, orada baksınlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)