Kışın Motor Çalışmama sorunsalı
Reklamlar
-
Herkese Hayırlı Sabahlar olsun, Hero dash sabahleyin çalışmadı 5-6 kez denedim çık çık yapiyo bırakıyor.Daha devam edicektim ama motoru bogmuyim diye bıraktım. Üstüne Pedersen azar işittik motoru bozdun diyor, Ne yapmam lazım sıkınti nedir? Normalde karbüratörlü olduğu için biraz geç çalışıyor ama bu sefer hiç tık yok önerilerinizi bekliyorum...
Reklamlar
-
Hocam cikle çektin mi? Soğuk havalarda cikle ile çalıştırılır motor karbüratörlü ise
-
RideForLife. adlı üyeden alıntı
Hocam cikle çektin mi? Soğuk havalarda cikle ile çalıştırılır motor karbüratörlü ise
Çektim de yok yemiyor bi sıkıntı mı var
-
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
akü de sorun olmasın?
Ayak marşı ile denemeye çalıştım oluyor gibiydi ama sonra bıraktım daha da zarar vermeyelim diye
-
-
snappy x adlı üyeden alıntı
bujiye bak
Sıfır buji taksam daha mı rahat çalışır???
-
büyük ihtimal bujiden sen bir dene başka bujiyle
-
Ya hava soğumuş, marş basmıyor. Sorun aküde. Buji muji karıştırmayın.
Akü sorunu diye sitede arat, herkesin sorunu.
Anlamıyorsan doğru servise git.
-
adam ayak marşı ile de denedim olmuyor demiş.aküyle ne alakası var
Akü herkesin sorunu diyor bir de neden bende öyle bir sorun olmuyo?
-
Kış mevsiminde motosiklet kullanılacak ise Kış gelmeden öncellikle akünun durumu mutlaka kontrol edilmeli suyu eksikse tamamlanıp şarj edilmeli jel ise su işini umutun.Yok akü gidiciyse yenisi ile değiştirilmelidir. Buna ek olarak buji eskiyse yenilemeli ve üreticinin belirttiği tolerans sınırında motor yağı vizkozitesini daha düşük seçerek (örneğin: 15w-50 yerine 10w-40 gibi) durumu kolaylaştırarak problem yaşamazsınız. Bu tedbirlerle motosikletiniz daha kolay çalışır ve kolay kolay sorun yaşamazsınız. Hadi kolay gelsin.
-
snappy x adlı üyeden alıntı
adam ayak marşı ile de denedim olmuyor demiş.aküyle ne alakası var
Akü herkesin sorunu diyor bir de neden bende öyle bir sorun olmuyo?
Arkadaş problemi halletsin, yazar.
-
buji buji buji iyi marka ve uyumlu buji al
-
Ben şunu merak ettim: marşa basılı tuttuğunda marş motoru çalışıyor sonra motor da benzini yakmaya(yani çalışmaya) başlıyor, elini marştan çektiğinde motor bir anda sönüyor mu? Yoksa marşa basılı tutuyorsun ve sadece marş motoru mu çalışıyor? eğer motor çalışmaya başlıyor ve sönüyorsa: elini marştan çekmeden hemen önce gaz verip hemen elini çekiyorsun marştan.
-
emenyasin adlı üyeden alıntı
Ben şunu merak ettim: marşa basılı tuttuğunda marş motoru çalışıyor sonra motor da benzini yakmaya(yani çalışmaya) başlıyor, elini marştan çektiğinde motor bir anda sönüyor mu? Yoksa marşa basılı tutuyorsun ve sadece marş motoru mu çalışıyor? eğer motor çalışmaya başlıyor ve sönüyorsa: elini marştan çekmeden hemen önce gaz verip hemen elini çekiyorsun marştan.
Olay şu sabahleyin motoru çalıştırırken önce cık cık yapıyor 2. Defa çalışıyor elimi gazdan bırakırsam stop eder bırakmıyorum jikleyi açıyorun hafif hafif gaz veriyorum gazı bırakıyim diyorum kendi çalışsın hemen stop ediyor bugünde farklı bir olay oldu 4-5 defa denememe rağmen cık cık yapıyor bırakıyor, Akşam çalıştırdığımda biraz daha iyidi sorun ne acaba???
-
Bu benzin akmasını kesen-açan-yedek depoya geçiren şey varya onu kapalıya çevirmiş olmayasın. Olmaz deme sen yine de bir kontrol et, bazen basit şeylerden çıkıyor problem . Aklına gelen basit kontrol edebileceğin şeyleri kontrol et ustana göstermeden önce, benim önerim budur.
-
emenyasin adlı üyeden alıntı
Bu benzin akmasını kesen-açan-yedek depoya geçiren şey varya onu kapalıya çevirmiş olmayasın. Olmaz deme sen yine de bir kontrol et, bazen basit şeylerden çıkıyor problem
. Aklına gelen basit kontrol edebileceğin şeyleri kontrol et ustana göstermeden önce, benim önerim budur.
Kardeşim Motora daha yeni başladım scooter kullanıyorum hiç bir şey bilmiyorum. Bu yedek depo şeyi mi acaba çeviriliyor???
-
Scooter'da olmaz yedek depo. İki tane hero kullandım. Biri pleasure biri düet. Benimkiler rahat çalışıyordu. Ama soğukta gerçekten çok saçma hareketler yapıyordu ikiside. Gaz yememeler düzensiz çalışmalar. Hatta bu kere yaz ayında ameliyat olmuştum. Bir ay çalıştırmamıştım duet'i. Kapalı garajda olmasına rağmen çok uğraştırdı beni çalıştırabilmek için.
-
Eski bir battaniye ile uzerini ört üşümesin yavrucak..o zaman rahat çalişir..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
Motoruna ne kadar ilgi gösterirsen,o da sana iyi hizmet eder.
-
Bir de şu sorunsal saçmasalı var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)