Yani bakımları yapılan bir motorun bozulması anormal değilmi motor neden bozulur bunun mantığı nedir ?
Yani bakımları yapılan bir motorun bozulması anormal değilmi motor neden bozulur bunun mantığı nedir ?
-Bakımların yağ, su, filtre değişiminden ibaret sanılması
-Yanlış kullanım tarzı
-Düşük malzeme kalitesi
-Üretim hataları
-Kullanılmış motosikletse geçmişinin iyi olmaması
-Firmaların satış sonrası da para kazanmak istemesi
-Uğursuzluk
Murphy kanunu derki
Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır.
Bakımlı olması yetmiyor ki bazen. Bazı motorlarda cidden o kadar kalitesiz malzemeler kullanılıyor ki, o malzemenin ömrü çok kısa oluyor.
Ben 0 km olarak aldığım CBF 150 ile ilk gün yolda kalmıştım depo kapağı hatası yüzünden, böyle şanssızlıklar olabiliyor.
Weak are prey
Sen kendine ne kadar bakarsan bak, nasil senede en az 1 kere hasta oluyorsan. Bu da oyle.
Bakım olarak sadece yağ değişimi yapılıyorsa çıkabilir. Bütün hareketli aksamın gözden geçirilmesinde fayda var. Bunun yanında usta milletinin çok meraklı olduğu sübap ayarını da herkese yaptırmamak gerekiyor. Özellikle Çin motorlarının servislerinde çalışanların çoğu hiçbir şeyden anlamadıklarından, bir yere müdahale ederken başka bir yeri bozabiliyorlar. Japon veya Avrupa modellerde ise yetkili servise düzenli olarak gidiliyorsa sorun çıkması ya tesadüftür ya da servis işini iyi yapmıyordur. Bu firmalarda servis işleri belirli prosedürlere göre yapılıyor, herkes kafasına göre takılmıyor.
abi herkes yerine herkez yazınca bir an içimden TDK fırlayacak sandım.
Motosiklet de bir makina sonuçta, ne yaparsan yap bozulur sonunda.
zaman içinde aşınan parçalar,
Kullanım ömrünü dolduran parçalar,
(genelde bazı parçaları bir süre daha idare etsin deriz)
görmediğimiz/farketmediğimiz küçük sorunların zaman içinde büyümesi
bakım esnasında servislerin montaj hataları,
ucuzuna kaçtığımız yedek parçalar,
arıza için yanlış teşhis,
hepsini yaşadım.
Bahsi geçen motosikletin marka modeli ne?Meydana genel arıza ne?
yeni su içmiş insanın acıkması kadar normaldir. zira daha motosikletini tanımıyorsun. üzerine uygulanan işlemlere dair en ufak fikrin bile yok.
Bozulabilir hocam neden bozulmasın ki. İnsanların yaptığı bir alet sonuç itibari ile.
Her şey bozulabilir.Düzgün bakılsa bile kullanılan parça ömrünü doldurmuşta olabilir
Çalişan sisteme çomak sokmaz(Bızıklamak,kurcalamak,kurcalatmak) isen..
Bir şey olmaz...
Motor çalişiyor ise elleme..
Civatalari sıkarken fazla abanma
Çukurlara bozuk yolda yavaş ilerle
Ani gaz açma.
Motoru isitmadan yurume
Karburatorle oynayip yalama etme
insan tarafından üretilmiş bir nesnedir. tüm canlı ve cansız varlıklar gibi günü gelir ömrünü tamamlar. buradaki hata bakımlılık kavramına haksız şekilde abartılı anlam yüklemekten kaynaklanmış.herhangi bir nesneye iyi bakmak elbetteki kendisinin ve tüm parçalarının ömrünü uzatır. lakin ölümsüz kılmaz. önünde sonunda diğer varlıklar gibi bir varlık olan motorlar da parçaları da ölümü tadacaktır. aksi durum yaşamla bağdaşmaz. hayatın akışına aykırıdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)