Ben gene müşteri alıcı gözüyle anlatıyım .. dediğin çok farklı bana 2018 model diye satamassın 0km de olsa 4 yaşında motoru onu diyorum..
sen bana 2015 model 4 yaşında o km diye belirtmen lazım belirtmessen bunun adı dolandırıcılıkdır zaten ruhsat işlemlerinde noterde anlaşılır oda misal işim çıktı sanada vekalet verdim sen motoru al diye ben 0km 2018 model sanırken sen bana hep sıfır km dedin ama yılını söylemedin diyelim.. 0km 4 yaşında 2015 model motoru kakaladın bana..
ben aracı geri iade ederim almassa satıcıya dava açarım dolandırıcılıkdan tabi bunun yanında ağır arızada çıkar vatandaş ile satıcı arasında heleki alıcı arıza bir tipse yada sıkıntılı bir tipse..
4 yaşında bir aracı bana 2018 model 0 km bir araç diye satamassın altını kalın kalın çiziyorum yok öyle bir dünya
servis olayına gelince servis ile garantinin bir alakası yok servise girme nedeni ilk montaj bakım kayıt servise tescili burda garanti değil secere ön planlı bir işlem.. bu tür motorları seceresiz kimse almaz.. bakın altını kalın kalın çiziyim bu tür motorları seceresiz kimse almaz.. yoksa 0 km de olsa alıcının gözünde sokak arasında toplanmış bir motor gözüyle görülür.. nerden geldiği neler yapıldığı belli olmıyan bir motor arkasında o yüzden resmi servisin kaşsesi onayı şarttır .. burda garanti arayan yok zaten..
10 bin tl ucuza alma olayına gelince ben şayet 4 yaşında 0 km diye 10 bin indirimli fiyattan alıcağım motorun aynı fiyata 2017 hatta üç aşağı beş yukarı bir kaç binde olanlarını 2018 modelini olduğunu biliyorsamki bu motrou kovalıyorsam biliyorumdur piyasasını...
o fiyata 0 km diye 4 yaşında motoru alıcağıma aynı fiyata bin km de 2-3 bin km de gene sıfır sayılabilicek ayarda 2017-2018 ini alırım..
4 yaş az bir yaş değil ben o motorla 2 senede 10 bin km yol yapsam 50 bine aldığım motoru 35-36 ya zor satarım..
önceki sayfalarda dolu ilan gösterdim 2015-2016 bin km de olanlarını 900 km olanlarını 3 bin 5bin km lerde olanlarını 40-42-45 bu civarlarda satıyorlar .. sen 10 bine gelmiş birde şu anda yaşı 4 ben sattığımda olucak belki yaşı 6 o motoru 35-36 ya zor satarım..
2017 -2018 bir kaç binde aynı motoru aynı fiyata alsam ya aynı fiyata yada kar ederek satarım çünkü modelin değer fiyatında almışımdır diğerinde 0 km de olsa 4 yaşında motoru sadece 100km 2-3 bin km olan akranlarından 10 bin tl fazlaya alıyorum... değerinden zaten 10 bin yükseğe alıyorum orda büyük zarardayım zaten..
ihale tescili olan evraklar noterde dursada adamda olsada hatta o adam 2015 bırak ihaleyi kendi almış olsun deposunda 4 sene boyunca yatırsın ben şüphelenirsem her şekil o evraklara ulaşırım bu kadarda saf sanmayın 50 bin tl ye motor satıcaksın alan adamda ağaç kavunda gelmiyor.. bir motora 50 bin tl vericek adamın kafası zehir gibi çalışır. 3 bine 5 bine motor almıyorya amaan boş ver desin..
50 bin tl motorsiklet için çok ciddi bir rakam heleki verilen para riskli zaten satışı ağır giden ikinci eli çok ağır olan bir model için.. bir cbf cbr ybr türü piyasa işi model değilki o motoru bilen adam alır..
neyse alanada satanada hayırlı olsun .. güle güle binsin.. satarmı satmazmı bilmem benim piyasa algılamamda normal şekilde kimse gelipde al kardeşim 50 bin tl ver motoru demez.. benim çevremdeki hiç bir motorcu arkadaşımda almaz bende almam.. zaten motorcu dediğin motordan anlıyan işi bilen piyasaya hakim adam almaz bence.. kısmettir bu gerçekden keklik birini bulur şans işidir yada bir takasla gider galericiler çok takas yapar ellerinde satamadıkları malları eritmek için öyle gider.. eritirler bir şekilde.