Ön Not: "Durun arkadaşlar hemen tefe koymayın "
Sevgili motosiklet.net üyeleri daha forumda da çok yeniyim. Birbirine bu denli yardımcı olmaya çalışan bir ailenin içinde olmaktan çok mutluyum..
Henüz ehliyet kursundayım. İnşallah yakında ehliyetimi alabilirim. Yaşım 30 boyum 185 ve 105 kiloyum. İstanbul'da yaşıyorum. Öncelikle motosiklet kullananlara 16-17 yaşlarımdan beri hep imrenirdim. hayat bu zamana kısmet etti ve kendimi ehliyet kursunun kapısında buldum. 3 haftadır hafta sonları 2-4 saat arası eğitim alıyorum. ilk açtığım konuda vitesli mi skuter mi derken yamaha nmax modellerine baktığımdan bahsetmiştim.
Kısmet bu şekilde geldi, yurt dışına yerleşen bir akrabam kendi motosikletini (2016 renkli ekran nc750x henüz 18 bin km'de) bana hediye etti(haftaya devir teslimini yapacağız). motosiklet tam teçhizat; orjinal 3 lü çantaları koruma demirleri sis farları vs. disk kilidi ve zincirine kadar yanında tam takım olarak veriyor.
Biz Türk insanı olarak doğum günümüzde gelen kazağı beğenmesek ve hatta içinden değişim kartı dahi çıksa gidip değiştirmeye bile çekinen insanlarız, adetimiz bunu gerektirir. yani satma durumum uzun bir süre yok(istemem de). Siz de kendinizi yerime koysanız eminim benim gibi düşünürdünüz. Özellikle böyle büyük boyutta bir hediyeyi satıp paraya dönüştürmek takdir edersiniz ki hoş olmayacaktır.
Normalde kendi ekonomik durumum da çok elverişli olmadığından biraz biriktirip üstüne ihtiyaç kredileri vs. çekip 2 katı parayı geri ödeyerek (kredi oranları malum) nmax + ekipman alacaktım, ciddi sıkıntıya girecektim.. şimdi motosiklet kendiliğinden geldiği için sezona kadar kaliteli ekipman almaya para ayıracak durumum olacak. motosikleti sezona kadar kapalı garajda muhafaza etme imkanım var.
Şimdi az çok durumu anladınız. ya bu motoru süreceğiz ya elimizin tersi ile itip ekstra ekonomik sıkıntılara gark olacağız. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Aklımda şu şekilde bir yol haritası var. ehliyetimi (inşallah) ilk seferde alabilmek(araba ehliyeti olduğundan sadece A sınıfı direksiyon sınavı olacak). sezon açılana kadar ekipmanımı tam takım dizmek. bu sırada "Motosiklet Yol Sanatı" kitabını hatim etmek, sezon açıldığı gibi (martın kapıdan baktırdığı günler) direkt olarak honda safetyturkiye den ya da motto akademi den sürüş eğitimi almak (en az 2 seviye). ve bu kurslarda başarılı olduktan sonra oradaki hocalardan da onay alarak, yavaş yavaş kendi mahallemde ardından çok trafik olmayan saatler ve yollarda yavaş yavaş kademeyi arttırarak(gerçekten hiç acelem yok, araba olduğundan her gün kullanmaya mahkum da değilim).. arabaların arasından geçmeye uğraşmadan, hızlı akan yollardan uzak durarak küçük küçük kademeyi arttırmak ve uzun yıllar inşallah kazasız belasız bu motosikleti kullanmak istiyorum. Sürüş karakteri mülayim bir motosiklet olarak duydum. hız merakım hiç yok. arabamla 80km/s sağ şerit kullanıcısıyım. herkes gibi benim de evimde yolumu gözleyen sevdiklerim var.
Değerli arkadaşlarım, şimdi sizlere samimi olarak soruyorum.. böyle bir bilinçle dahi olsa bu motosiklete sakın binme sen bu makineyi zapt edemezsin, x durum olur ölürsün mü diyorsunuz? yoksa kardeşim sen efendi birine benziyorsun, dediklerini birebir yaparsan, sertifikalarını da hakkınla alırsan bu motorla da yola çıkabilirsin ama şuna dikkat et, şunu yapabiliyor olmadan gaz koluna bile dokunma gibi yorumlarınıza da açığım.
Konuyu çok uzattım hakkınızı helal edin. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız şimdiden kutlu olsun. Tekeriniz düz bassın.