Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MOTORSİKLET ŞARJI KESTİ

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Selam arkadaşlar.motorsikletim akü yü şarj etmiyor.Ama lambaları yakıyor.motoru gideceğim yere götürüyor.Akü yeni .nerde olabilir arıza bilen varmı.Şimdiden teşekküerler yardımlarınız için.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Bu işten anlayanlar gelirler şimdi ama Statatörde bir sorun olabilir belki, sargıları kopmuş yada yanmış olabilir die düşünüyorum.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Stator olsa akü bitince farlar da çalışmaz.
    ...

adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Akü sarj etmiyorsa ilk başta konjektöre bakın. Ya konjektör yanmıştır yada konjektör e bagli koblo/sokette temasizlik vardir. Konjektörü mutlaka kontro ediniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşlar tekrar motora bindim.lambalar iyice zayıfladı .motor stop etti.Bıraktım geldim.Statör ne işe yarar görevi nedir acaba.Bildirirseniz teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

statör ve konjektör aynı görevimi yapar.Ne gibi işlevleri var motorsilet üzerinde .Bilgilendirirseniz sevinirim.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı emremm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stator olsa akü bitince farlar da çalışmaz.
    ...
    Ve yeni birşey daha öğrendim

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Alıntı develiden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar tekrar motora bindim.lambalar iyice zayıfladı .motor stop etti.Bıraktım geldim.Statör ne işe yarar görevi nedir acaba.Bildirirseniz teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

statör ve konjektör aynı görevimi yapar.Ne gibi işlevleri var motorsilet üzerinde .Bilgilendirirseniz sevinirim.
    Stator sargısı; Gerilim/Voltaj üretici. Jeneratör gibi düşün.
    Regülatör/konjektör; Üretilen gerilimi akü şarjı veya tüketiciler (lambalar, elektronik devreler gibi) için düzenleyen elektonik devre.

Sizin sorununuz regülatör olabilir.
    Aslında aratsanız sitede çok bilgi var.
    develiden bunu beğendi.

Motosikleti
    MT07
    Aküyü şarj etmediğini nerden anladınız ?Eğer aküden olmadığına eminseniz arkadaşların dediğine ilaveten bir ihtimal sigortadan olmuş olabilir.

rebeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Elektrik işi sıkıntılıdır Ölçüm cihazın (avometre) olacak ki sıkıntının nerede olduğunu bulasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Selam arkadaşlar.Motorum da iki hata yakaladık.Birincisi akünün ömrü bitmiş.Tam bu arada da arkadaşların söylediği gibi konjektör bozulmuş.İkisini de değiştirdik. Sorunlar kalktı herkese teşekkürler yardımlarından dolayı.
    emremm bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)