Selam arkadaşlar.motorsikletim akü yü şarj etmiyor.Ama lambaları yakıyor.motoru gideceğim yere götürüyor.Akü yeni .nerde olabilir arıza bilen varmı.Şimdiden teşekküerler yardımlarınız için.
Selam arkadaşlar.motorsikletim akü yü şarj etmiyor.Ama lambaları yakıyor.motoru gideceğim yere götürüyor.Akü yeni .nerde olabilir arıza bilen varmı.Şimdiden teşekküerler yardımlarınız için.
Bu işten anlayanlar gelirler şimdi ama Statatörde bir sorun olabilir belki, sargıları kopmuş yada yanmış olabilir die düşünüyorum.
Stator olsa akü bitince farlar da çalışmaz.
...
Akü sarj etmiyorsa ilk başta konjektöre bakın. Ya konjektör yanmıştır yada konjektör e bagli koblo/sokette temasizlik vardir. Konjektörü mutlaka kontro ediniz.
Arkadaşlar tekrar motora bindim.lambalar iyice zayıfladı .motor stop etti.Bıraktım geldim.Statör ne işe yarar görevi nedir acaba.Bildirirseniz teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
statör ve konjektör aynı görevimi yapar.Ne gibi işlevleri var motorsilet üzerinde .Bilgilendirirseniz sevinirim.
Stator sargısı; Gerilim/Voltaj üretici. Jeneratör gibi düşün.
Regülatör/konjektör; Üretilen gerilimi akü şarjı veya tüketiciler (lambalar, elektronik devreler gibi) için düzenleyen elektonik devre.
Sizin sorununuz regülatör olabilir.
Aslında aratsanız sitede çok bilgi var.
Aküyü şarj etmediğini nerden anladınız ?Eğer aküden olmadığına eminseniz arkadaşların dediğine ilaveten bir ihtimal sigortadan olmuş olabilir.
Elektrik işi sıkıntılıdır Ölçüm cihazın (avometre) olacak ki sıkıntının nerede olduğunu bulasın.
Selam arkadaşlar.Motorum da iki hata yakaladık.Birincisi akünün ömrü bitmiş.Tam bu arada da arkadaşların söylediği gibi konjektör bozulmuş.İkisini de değiştirdik. Sorunlar kalktı herkese teşekkürler yardımlarından dolayı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)