Birçok kez karşılaştım. Neden ısrarla kuruş hesabı yapılıyor ? Adama 100km de kaç Litre yakıyor diyorum önce bi duraksıyo sonra şukadar kuruş diyo. Kimbilir nezamanın kuruşu :D Eski parayla bile söyleyenler var üzülüyorum :D
Birçok kez karşılaştım. Neden ısrarla kuruş hesabı yapılıyor ? Adama 100km de kaç Litre yakıyor diyorum önce bi duraksıyo sonra şukadar kuruş diyo. Kimbilir nezamanın kuruşu :D Eski parayla bile söyleyenler var üzülüyorum :D
Tez konusu olabilecek bir mesele... Ben de çözemedim senelerdir..
Her zamdan sonra tekrar hesaplama yapıyodur belki
Beyin eksikliğinden kaynaklı. Kafası almıyor demek ki.
Bir de foruma yazan cinsi var. 10subat 2010 da yazmış 20 kuruş yakıyor diye.
İyi de o zaman benzin ne kadardı bide onu mu arayıp bulacağım. Ki saatlik değişiyor bazen.
100 kmde 3.6 litre yakıyor benim motor diyorum. Adam "gaç guruş gardaşım onu de hele" diyor.25 guruş abi diyorum ben de. "çohh yauvv araba mı buuu" diyor sonra.
Benzin 7.05 TL. Shell fuelsave. Yozgat, Ekim 2018
Çünkü bizim millet hep 50tl’lik alıyor
Yakıt alırken 10 litre yakıt ver mi diyorsun?
Yoksa 50 liralık yakıt ver mi diyorsun?
Yahu arabayla aynı yaksa gene yakıt gideri yarısı olur trafikli buyukşehirlerde, ben arabayla 1-1,5 saatte gidemeyeceğim yere motorla 30-45dk'da gidebiliyorum. (Ki benim motor da 3,6l yakıyor) Yozgatlı dayı nereden anlasın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Ben fulle diyorum motorda, arabada litre söylüyorum. Arıza mıyım acaba? ;)
12.45 lt = 420 km kuruş tl filan filan anlamam :D fullerim depoyu motor benzinsiz kalıp tekleyince tekrar fullerim :D
Ulkece matematik sığır zekası seviyesinde olduğu için olmasın.?)
İlan sitesindeki aracın sahibine mesaj yollayıp yakıt sarfiyatını sordum, 50 lira ile 3 gün geziyorum bana yetiyor yazmış.Günde kaç km yapıyor onu yazsa yine bir hesap yapabileceğim ama o da yok.
kuruş hesabı gidilen yola göre harcanacak para hesaplanırken faydalı olabilir, onun dışında litre verisi her zaman daha iyidir.
İkimizde de aynı motor var kendi motorumla kıyaslamak icin diyorum senin ki ne kadar yakıyor 15 kuruş diyor 100kmde kaç litre diye soruyorum bilmiyorum diyor.
Kimse alınmasın ama benimki 10 kuruş yakiyor 20 kuruş yakıyor hesabına giren adamın ağzına tekme atasim geliyor.
cebimizden litre çıkmıyor, para çıkıyor. o yüzden litre hesabı da önünde sonunda güncel litre fiyatıyla çarpıp kuruş değerini bulmak için yapılıyor. bilinçli tüketici hem kuruş hem litre değeri verir.
Şaka maka bizim ortalama 3 litre yakan 150 lik motosikletler 21 kuruş yakmaya başlamış
4 tekerden kalma bir alişkanlik..
Abi,manken kasa civic aldim 30kuruş yakiyor..
En iyisi lt/100km ne yaktigi.
Ben genelde ya lira yada depo hesabindayım..
Örnek 50tl lik aldim şu kadar km gidiyorum gibi..
Hee aradan 3 sene geçmiş,o zamanki guncel pompa fiyati neyse 50tl ye böl aldigin litreyi bulursun.burdan yap hesabini..
Şahsen ilk Litre hesabı olarak söylerim karşımdaki anlamazsa veya kuruş hesabı isterse hemen güncel pompa fiyatına bakarım, onun üzerinden hesap yapıp söylerim. Benim takıldığım konu arabayı aldığında bu araba/motor 30kr yakıyor diyolar alacak kişiye bida hep 30kr yaktığını sanıyor. Diğer bi durumda arabam çok yakmaya başladı diyenler aslında araba çok yakmıyor benzin/mozot fiyatları artıyor oda ayrı bir konu neyse :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)