kuruşun hesabını yapmaya başladım
günlük yaşıyorum
krize girmek yok
relax
gittiği yere kadar
kuruşun hesabını yapmaya başladım
günlük yaşıyorum
krize girmek yok
relax
gittiği yere kadar
Arkadaşlar mesele bazılarının yakıt sarfiyatını kuruş olarak hesaplamaları değil!
Mesele Ekonomisi zayıf ve seyahat özgürlüğüne günlük yakıt zamları ile engel konulan bir ülkede aracım ne kadar yaktı,yakacak muhabbetlerinin her mecrada yapılmasıdır.
ya fiyat değiştikçe güncelle bari kuruş hesabını Eski arabam Citroen C4 tü... şehir içi 5.7lt yakıyordu. Bende mazot 4.40 iken 25 kuruş yakıyordu yani.. Sonra onu sattım bi reno clio 3 aldım... 2 senedir de buna biniyorum.. fakat eski arabam da burnumda tütüyordu.. Gözüm karardı bi ara " ulan yine c4 alayım "dedim. ilanlara bakıyorum açıklamalarda hala 25 kuruş yakıyor benim araba oysaki 5.7lt x 6.32 güncel fiyat = 36 kuruş olması gerekir.. bu da böyle bi anımdır
ahha bizim burası full şahinci dolu.
adamlar 2 sene önce 19 kuruş diyordu, benzin ikiye katlandı hala 19 diyor.
bi de bana gelip motorun benimkiyle aynı yakıyor diyorlar.
he canım 2 senede senin 19 kuruş a zam gelmedi, araç diyet yapıyor sanki
Benim Dominar en iyi ihtimal ile 28kuruş yakıyordu. 19kuruş şahin yaksa, şimdi direk alırım
kuruş hesabı yapanın aklından zekasından şüpe ediyorum.
sürekli 50 liralık alan tayfa bunlar.
tarih boyu 1 adım ilerleyememiş olanlar.
hani esnaf olanlar bunlar 5 e çinden uzuca alıp 50 ye dükkanda satıp para kazananlar.
siz biliyorsunuz kim olduklarını.
Ot sarılmış bu dala
Seni tembel budala
Benzin bitmiş baksana
Bir elli TL lik atsana...
Buda kuruşçulara gelsin..
karşıma fener geldi,
aklıma neler geldi,
kuruş hesabı bekliyordum ama,
hesaplamada litre geldi.
ben de anlamıyorum. sürekli benzine zam gelince kuruş hesabınızı da mı güncelliyorsunuz. çok ilginç gerçekten. hadi tamam sen kuruş kullanıyorsun. bari ben 8 litre yakıyor diyince kaç kuruş yani deme
Gerçekten ilginç bir konu.
Maalesef itiraf etmeliyim. Matematik olarak kötüyüz. Bu sebeple kolayımıza geleni ifade ediyoruz. Gerçekten de yakıt fiyatlarının değişken olduğu bir dönemde kuruşlar hiçbir şey ifade etmiyor.
İki temel gösterge olmalı;
• 100 km’de kaç lt sarfiyat var?
• Ya da 1 lt ile kaç km gidiyor?
On yıl da geçse bu göstergeler aynı şeyi ifade eder.
Hesap aslında çok basit. Bir örnek yapalım.
Depomuzu doldurduk. 250 km yol gittik, 7,5 lt. yakıt sarfiyatımız oldu. Benzin litresi de 6,00 tl olsun.
• (100 km*7,5 lt)/ 250 km= 3,00 lt. Yani 100 km de 3,00 lt yakıt sarfiyatımız oldu
• 250 km/7,5 lt=33,33 km. Yani 1 lt benzin ile 33,33 km yol yaptım.
İki veri de yıllar sonra aynı şeyi ifade eder.
Kuruş değişkenlik açısından, maliyetlerin değiştiği vurgusu açısından elbette kullanılacaktır. Yani daha önce motorumun km’de 25 kuruş sarfiyatım varken şimdi 30 kuruşa çıktı gibi.
Ama eminim ki kuruş kullananlar yine çoğunlukta olacaktır.
Neden tepkilisiniz çok merak ettin. Ben her depoda yapıyorum. Yeniyim 3 depo aldım şimdiye kadar. Bakıyorum kr ve lt cinsinden ne yakıyor. Karakter olarakta az yakan evladır benim için. Bu sebepten belkide hiç 1000 lik motorum olmayacak.
Kuruşla da yapıyorum, lt/100km olarak da yapıyorum, depo hesabı da yapıyorum. Kuruş hesabı yapmak problem değil, kuruş hesabına takılı kalmak problem.
ben kuruş muruş anlamıyorum hiç anlamadımda ne yakıyor diyorum bilmemne kuruş diyor misal 35 kuruş olsun bazen dalga geçiyorum 97 oktan üstündemi 35 kuruş yoksa 95 oktan üstünde mi 35 kuruş diyorum :D araba olursa dahada eğlenceli oluyor bu 35 kuruş ultra force mu yoksa normal dizel üstündemi hesap ettin yoksa lpg üstündenmi yoksa benzin 95 yada 97 oktan üstündemi diyorum adam mavi ekran veriyor 2 dakka bir kendine reset atıyor .. sonra sen onu bunu bırak kaç litre yakıyor aracın onu söyle diyorum sistemi recovery edip toparlıyor :D
motorda yol bilgisayarı(o yakıt şu kadar litre diye gösteren şey artık adı neyse) yokken bende böyle hesaplardım. çok garipsememek lazım bu durumu. adam para verip benzin alıyor ve aldığı benzin ile kaç km gittiğine bakıyor. şimdi motor kendi hesapladığı için bende litre diye hesaplamaya başladım o ayrı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)