Susturucuyu takınca motor rahatladı
Reklamlar
-
egzozu açında motor daha rahat gitmezmi ben susturucuyu taktım motorun gaz yimesi deyişti motor daha güzel uzuyor şuan 4 gündür kullanıyorum
egzoz acıkken 5 bin devirden sonra bi aksırırdı şimdi 5 bini direk geçiyor takılmadan demin gazladım 4. vitesde 180km yormadan gördüm.kafamda
deli sorular var. Not ( sesi azaldıyı için Arabalar iplemiyor aksiyon bollaştı susturucu taktıyımdan beri)
Reklamlar
-
Moderatör
4 zamanlı motor emme,sıkıştırma,yanma, egzoz zamanlamasiyla calisir. Egzosla oynamak sıkıştırma ve egzoz ayarlarını etkiler. Dolayisiyla fabrika çıkışlı egzozlar belirli oranlar gözetilerek seçilir.
-
back pressure diye bir gerçek var
-
Açık egsoz yapınca ona göre ecu yu ayartlanman lazım yoksa işe yaramaz zararı olur. Ecu ayarı yaptırmaz isen açık egsoz veya hava filtresinin faydası olmaz .
Susturıcıyu takınca sadece motor rahatlamadı , başka rahatlayanlar da var
1 çevre, millet (gürültünden , görgüsüzlükten bıkmış insanlar)
2 kendi başın (gürültü daha az)
3 doga da yaşayan hayvanlar
4 en önemlisi ailenin birinci derece bayan fertleri( anlaşılmıştır)
-
serif abi adlı üyeden alıntı
Açık egsoz yapınca ona göre ecu yu ayartlanman lazım yoksa işe yaramaz zararı olur. Ecu ayarı yaptırmaz isen açık egsoz veya hava filtresinin faydası olmaz .
Susturıcıyu takınca sadece motor rahatlamadı , başka rahatlayanlar da var
1 çevre, millet (gürültünden , görgüsüzlükten bıkmış insanlar)
2 kendi başın (gürültü daha az)
3 doga da yaşayan hayvanlar
4 en önemlisi ailenin birinci derece bayan fertleri( anlaşılmıştır)
4 maddeyi ayakta alkışlıyorum.
-
Motorun enjeksiyonları orjinal egzosta göre ayarlıdır, karbüratörlüysede onlarda ona göre ayarlıdır.Egzost açılınca motor rahatlamaz aksine fakir karışım olur uzun vadede motora zararı olur.Katalizörsüz ve ses kutusu iptali halinde o fabrika ayarı değiltirilmeli serif abi nin dediği gibi.Yazılım veya karbüratör jet değişimi olursa % 5 ila 20 beygir gücü ve tepkide fark olur.Motorun sesinden rahatladımı rahatlamadımı anlaşılmaz ve motor zaten normalde rahattır.
-
adam yumuşak g harfine tepki olarak doğmuş. ya da "ğ" tuşu bozulmuş, bilemedim şimdi.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
adam yumuşak g harfine tepki olarak doğmuş. ya da "ğ" tuşu bozulmuş, bilemedim şimdi.
Gaz yimiyordur klavyesi
-
okurken doğrusu nasıl yazılıyordu onu unuttum yav
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
GAZ YİMESİ DEYİŞTİ nedir lan ahahahaha.
galiba okuma-yazmayı kendi imkânlarıyla öğrenmiş.
-
KONU ALAKASIZ ŞEYLER YAZANLAR BOŞ KONUŞMAYIN LUCAS SAĞOL KARDEŞİM BİLGİLENDİRME İÇİN 636 GEÇENE KADAR BÖYLE KULLANICAM
-
Sübapların eğilme ihtimali bile vardır.
-
Dostum motorun 2 zamanlı olmadığı sürece susturucu sökmek fayda değil zarar olur.
4 zamanli motorda emme sıkıştırma yanma ve egzoz çıkışı sıralamasıyla olur haliyle susturucu (db killer) olmadığı zaman deyim yerindeyse son çıkan havayı öksürecektir motor.
2 zamanlı makina da ise sadece sıkıştırma ve patlama olduğu için, motosikletin beygir/tork dengesi fabrikasyon olarak bu doğrultuda olduğu için susturucu sökmen, zaten fabrikasyon olarak havayı öksürerek çıkaran bir motora yardım etmek olacaktır.
Bu yüzden 2 zamanlı makinaların, bakım aralığı daha sık, ömrü 4 zamanlı motorlara nazaran daha kısadır.
Susturucu iyidir, hem motorun sağlığı, hemde vatandaşın ruh sağlığı icin.
-
GAZ YİMESİ DEYİŞTİ nedir lan ahahahaha.
galiba okuma-yazmayı kendi imkânlarıyla öğrenmiş.
""motorun gaz yimesi deyişti motor daha güzel uzuyor""
Şöyle düşünsene sen Türkçe ögretmenisin ,
Bir alamana """motorun gaz yimesi deyişti motor daha güzel uzuyor"" diyorsun ...
Adam bu cümleyi kurdugunda resmen devreleri yakar , adam istersen 10 sene türkçe ögret
İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.
If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.
-
Arkadaşlar iyi güzelde telefondan yazınca bazen harfler eksik olabilir, espiriler süper ama karşıki kişiye ayıp oluyor sanki...efemontana tehlikeli adamsın 😁
-
bu yüzden diyoruz ki tek başına egzoz performans vermez bu iş tamamen reklam işidir. Artık motosikletin gücüne tek başına güç kattığını söyleyen egzoz üreticileri komik ve gülünç duruma düşüyorlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)