motora yeni merak sardım sorularım var
Reklamlar
-
06 Ağustos 2006, 18:27
motora yeni merak sardım fakat motor hakkında bilmediğim çok şey var chopper lar ilgimi çekiyor bunların yapacağı max hız nedir?bu tip motorla uzun yol yapılırmı?ne kadar benzin yer vergisi ne kadardır ehliyeti ve extra masrafları ne olur ? lütfen bu soruların cevabını bilenler yazsın.Ben eğer motor alırsam sadece gezmek için değil ulaşım içinde kullanmak isterim şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
06 Ağustos 2006, 18:32
öncelikle forumu incelemeni tavsiye ederim.zaten istediğin bütün cevaplar halihazırda gözünün önünde duruyor...
ayrıca chopper'ın max hızı diye bir şey yoktur.chopper var max hızı 90 km, chopper var max hızı 180 km.
sen ilk olarak kesene göre almak istediğin motorun sınıfına karar ver, seçenekleri sonra değerlendirirsin...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
06 Ağustos 2006, 18:37
1.si chooper değil cruiser demekle başlayabilirsin.2.si amacın hız yapmaksa yanlış tercih cruiser.Çünkü cruiser performans motoru değildir.Alacağın büyüklüğe göre yakıtı değişecektir.Ama yeni başlangıç yapacağına göre 250 cc yeterli olacaktır.Bunun yakıtı da 4 lt/100 km.civarında olacaktır.Vergisi yıllık 60 Ytl.Hor kullanmayıp bakımlarını düzenli yaptırırsan uzun yolda da kullanabilirsin.Siteyi biraz gezersen ne yollara arkadaşlarımızın gittiklerini de görebilirsin zaten.Umarım en kısa zamanda istediğin motora kavuşursun.
Kazasız sürüşler dilerim,
-
06 Ağustos 2006, 18:39
ya işte şu ucuz yollu lardan aklımda regal var forumada bulamadım bu soruların cevaplarını en aından biliyorsan link at bakayım
hayır amacım hız yapmak değil ben rahat motor arıyorum
-
06 Ağustos 2006, 18:47
cruiser motorla uzun yol yapman çok zor. Çünkü motora biniş şekli ile alakalı bi durum. Vücudunun tüm ağırlığını seleye aktardığın için bir süre sonra popon ağırır. Ancak bunun dışında gezmek için harika bi model. Hız ve yakıt tüketimi için öncelikle bi model belirlemen gerekiyor.
Cruiser motorların manevra kabiliyeti azdır. Bir parça hantal yapıya sahiptirler. Sürmesi son derece keyifli olan bu motorlarda artçında rahat eder. Hararet bir parça sorun. Ama modeline göre değişiyor. Modifyeye son derece elverişlidir ama temizlemekte bir o kadar zordur. Gerçi ben tembelim ama bir çok insan motorlarını parlatmaktan son derece keyif alır.
Ehliyet kursları ortalam 200-300 YTL arası. Emniyet ve diğer evraklarda bi o kadar tutuyor ama son bir defa daha sor.
Motoru almakla iş bitmiyor. Bütçenin elverdiği en iyi korumaları al. Mesela kask 150 YTL, mont 300 YTL, dizlik 50 YTL ve eldiven 60 YTL. Ama bunlarda minumuma yakın ama iyi olanlarından fiyatı. Bot, bellik, boyunluk ve pantolan alınabilir. Ne kadar çoğunu alırsan o kadar iyi.
-
06 Ağustos 2006, 18:57
http://www.motosiklet.net/forum/show...t=regal+raptor
Al sana 240 sayfalık 'Regal' konusu, yukarıdaki 'ARAMA' kısmı emrine amade, kullanmanı tavsiye ederim.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
06 Ağustos 2006, 19:00
yani ben bu motorla 9 saatlik bi yol yapamam diyorsun model olarak dediim gibi keeway ve regal raptor var ikinci elde almak istemiyorum çünkü motorlardan çok anlamam hız yapmak gibi bi niyetim yok ama 100 km de gitmesini isterim birde dizlik eldiven bu motorlardada şartmı
-
06 Ağustos 2006, 19:11
bu konu çok göreceli bi konudur , chooper modellerine göre değişir son hızı , fakat hızlı bi motor istiyosan chooper kesinlikle sana uygun değil sport turing yada naked'ler sana daha iyi gider bu konuda ;
bir de dizlik eldiven bu motordada şartmı demişsin bu aksesuarlar olmadan motora binmek hata zaten dünya üzerindeki hiçbir araba firması bile 60 km üstü yapılan kazalarda hayatta kalma garantisi vermiyor ve sen motor üstünde olucaksın anla artık ne demek istediğimi....
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler