Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. Tanışma mesajını saymazsak bu sizlere ilk mesajım. Yıllardır baskılamış olduğum motosiklete olan ilgim nihayet 30 yaşında tekrar ortaya çıktı ve gidip sürücü kursuna kayıt oldum.. şu an hala ders alıyorum henüz sınava girmedim...B Ehliyetim olduğundan sadece direksiyon sınavına gireceğim. henüz sınav tarihi belli değil bu ay sonu olabilir diyorlar. Motosiklet işlerine henüz çok yabancı olduğumdan bir bilene sormak lazım diyerek kendimi aranızda buldum..
Arkadaşlar öncelikle günlük rutinim bol trafikli dur kalklı 10 km lik bir yol.. Çekmeköy-Ümraniye arası.. git gel toplam 22 km ortalamam var.. aracım var ancak sabahları bu yolu sadece gitmek 1 saat sürüyor maalesef trafikten dolayı.. eşimi işe bırakıyorum her gün ümraniyeye.. oradan tekrar çekmeköye kendi iş yerime dönüyorum.
Hem her sabah bu rutini daha keyifli ve kısa hale getirmek hem de ekonomi yapmak amaçlı bir motosiklet almak istiyorum.. haftasonları da eşimle yine sahile vs. gitmek, zaten bildiğimiz yolları bir de motosikletle keşfetmek istiyoruz.
Vitesli mi Skuter mi?
İlk olarak skuter almak istiyorum arkadaşlar.. biliyorum çok kısa sürede vites değiştirmeye alışabilirim ve çok keyifli evet ancak motosiklette denge işini çözene kadar skuter ile başlamanın kendimce daha iyi olacağına karar verdim.. ve ek olarak eşimle seyahat edeceğim için artçı konforu bakımından da uygun fiyatlı olarak düşünürsek sadece skuterler mevcut.
Benim boyum 185(105kg) ve eşimin 1.60(60kg).. 165 kiloyu zorlanmadan taşıyabilecek kolay hızlanabilecek bir motosiklet almayı düşünüyorum. aralık-ocak gibi, 2. el piyasasının en uygun olduğu zamanlardır zannediyorum. Kendimce yaptığım araştırmalar sonucu şu an için yamaha nmax 155 düşünüyorum.. hindistan ve çin motosikletleri almayı düşünmüyorum imkanım elverirse. yedek parça bulma kolaylığı ve kolay satılabilmesi, satarken çok değer kaybetmemesi benim için önemli maddeler. Sonuçta bir geçiş motosikleti olacak bu ve muhtemelen ileride ya xmax e ya da vitesli olursa enduro tipi nc750x tarzı bir modele geçebilirim.. şu an için o kadar bütçe çıkaramadığımdan direkt olarak xmax alamıyorum.
Siz benim yerimde olsaydınız nmax de mi kalırdınız yoksa başka bir modele mi yönelirdiniz.. bütçem ortalama 12 bin tl civarında olacak sadece motosiklet için.. şu anda bile 13-13.500 bandında ortalama 10 bin km deki nmaxler, aralık ocak gibi biraz daha düşeceğini zannediyorum.. yamaha bayisine gidip eşimle denedik rahatsız olmadan sığabiliyoruz. arkada da yastıklı çanta olunca eşim rahat yaslanabiliyor.
Sizce bu motosiklet ikimiz için güç bakımından da yeterli gelir mi?