Ben geçen ay abs olmayan 2017 modelini 22.250 TL ye aldım. Şimdi düştü 21.500 e kısmet.
Malum sadece motosikleti almakla iş bitmiyor. İlk motorum olduğu için ehliyet, ekipman, trafik sigortası, disk kilidi, lastik (orijinal lastikleri kötü) derken maliyet baya bir arttı benim. O yüzden 2018 abs li olan modelden 5000 lira daha ucuz olduğu için 2017 abssiz olanını aldım. Bütçem kısıtlıydı absli olanını alamadım.
Abs li olan modellere bakıyorsanız 2017 yerine 2018 alın derim. Fiyat farkı bence değer. 2017 ile 2018 arasında euro 3-4 farkı dışında, mavi ve siyah renkler güncellendi. Mesela benim motor mat siyah, 2018 olan modellerde mat siyah yok. 2017 abs li olanlar yüksek ihtimal euro4 tür ancak emin değilim.
Euro4 ler daha az yakıyor diyorlar, euro3 ile arasında performans anlamında bir fark var mı bilmiyorum. Performans farkı olduğunu sanmam ki olsa bile güncellenen her zaman daha iyidir. Yakıt konusu da insanın elinde bitiyor. Aynı motora 3 litre yaktıran da var 6 litre yaktıran da. Ben 3.5 3.7 civarı görüyorum göstergede. Rodaj henüz bitmedi motor 450 km civarında.
Bence bir bayi ile görüşüp net bilgi alın kafanızdaki soru işaretleri silinsin