En Az bakımı Olan Motosiklet?
Reklamlar
-
Herkese merhabalar,iyi günler.
Ufak bir ilçede yaşıyorum.
Burada motordan anlayan usta yok.
Bisikletçi var ufak tefek işler için.
Sorum şu;
Cub-Commuter-Scooter hangisinin bakım aralığı iyi.
Yani her 1000-2000 km de değilde 5000-10000 km de bir bakım masrafı olsa.
Reklamlar
-
bakım aralığı en uzun motoru düşünmeyin kendiniz yağ, hava filtresi, buji vs değiştiremeyecekseniz hiç almayın motoru 2000 kmde bir yağ değiştirirsiniz kendiniz
-
cbf150 yi tek geçerim 3000km de bir yağını değiştir ömür boyu kullan
-
bahçelerden geç parklardan köprülerden geç git
aşklar da bakım istiyor öğrenemedin gitti
Cemal
-
Fazla hırpalanmamış ybr al kardeşim. Yedek parça ve dayanıklılık olarak piyasanın en ekonomik iki tekeri.
-
The Dude adlı üyeden alıntı
bahçelerden geç parklardan köprülerden geç git
aşklar da bakım istiyor öğrenemedin gitti
Cemal
Bunun soru veya konu ile alakası nedir?
Sizde SYM joymax varmış galiba bakım aralığı kaç km de bir?
-
Bakım aralığı uzun olan motosikletlerin çoğunun bakımında vereceğiniz rakkam da fazla olacaktır. Tabi ki maliyet/km oranında genellikle uzun aralıklı bakım periyodu olan motosikletler daha avantajlı olabilmekte.
Fakat derseniz ki *arıza yapmasın, *sağlam olsun, *kolay kolay bozulmasın, *yolda bırakmasın, *ucuz olsun, *kolay alınıp satılabilsin, *parçası kolay bulunsun, *bakım maliyeti düşük olsun....
1. CBF 150
2. ACE 125
3. YBR 125
4. SPACY
5. İnnova(Wing Go)
6. CBR 125R
7. CBR 250R
8. ACTIVA
ve liste uzar gider. Listedeki sıralama rastlantısal yazılmıştır, bu ondan daha iyi derseniz doğrudur derim
Siz bu ve benzeri sağlamlığını kanıtlamış modelleri tespit edin, içlerinde hangilerinin daha çok size hitap ettiğini bulup fiyat/km/tip tercihinizi yapıp alıp kullanın
-
natila adlı üyeden alıntı
cbf150 yi tek geçerim 3000km de bir yağını değiştir ömür boyu kullan
temiz cbf gelirse çok fena ben 11000 km hiç birşey değiştirmeden kullanmıştım. Öylede sattım gitti Her cbf deki yağ eksiltmeyi ben yaşamamıştım.
-
Herkese çok çok teşekkürler.
Ben moto kuryeyim.
Hafta sonu şehir dışı giderim.
Ayda ortalama 600 km yapıyorum.
Yağ bunu değiştirmek sorun değil.
Titreme-gevseme- bir yerlerden ses gelmesi vb sorun olmasın yeter.
-
Anlamadığım boxerı neden kimse önermiyor Cidden bajaj reklamını iyi yapamadı bu motorun...
5 binde bir yağ bakımı var kolay kolay arıza çıkarmaz çok sağlam motosiklet kesinlikle onu öneririm ama uzun yola gelmez.
Avantajı ucuz ve sorunsuz parçası bulunur (yan sanayisi pek yok)
Dezavantajı 4 vites vites ve devir göstergesi vs yok.
-
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Anlamadığım boxerı neden kimse önermiyor
Cidden bajaj reklamını iyi yapamadı bu motorun...
5 binde bir yağ bakımı var kolay kolay arıza çıkarmaz çok sağlam motosiklet kesinlikle onu öneririm ama uzun yola gelmez.
Bu çağda ön kampanalı motora mı binsin adam
-
Uzun bakim araligi dersen boxer derim.kaya gibi motor. Hiz bekleme ama
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Bu çağda ön kampanalı motora mı binsin adam
Bence motoru durduruyor bide cbf diski ile değişiyor diye biliyorum o masrafı eklersen bile yine o klasmanda ki bi çok motordan ucuza geliyor
-
Varsa bilginiz yazın yoksa yazmayın.
Evet MNG kargo'da motokuryeyim.
Bütçem düşük olduğu için hep çin malı aldım.
cub-scooter-commuter
Ve bunlar 2000 km olmadan hep bir sorun çıkardılar.
Ses
Titreşim
Çalışmayan benzin göstergesi..
Bütçeyi zorlayıp 60000-15.000 TL arası şahsi kullanım için sifir motor alacağım..
Yağ değiştirmek ve buji değiştirmek biliyorum..
Vitesli lerde Zincir gerdirme vb başka bakım
Scooter da kayış ve varyatör filtre bakımı kaç km oluyor onu sormak istedim
-
ibo4316 adlı üyeden alıntı
Varsa bilginiz yazın yoksa yazmayın.
Evet MNG kargo'da motokuryeyim.
Bütçem düşük olduğu için hep çin malı aldım.
cub-scooter-commuter
Ve bunlar 2000 km olmadan hep bir sorun çıkardılar.
Ses
Titreşim
Çalışmayan benzin göstergesi..
Bütçeyi zorlayıp 60000-15.000 TL arası şahsi kullanım için sifir motor alacağım..
Yağ değiştirmek ve buji değiştirmek biliyorum..
Vitesli lerde Zincir gerdirme vb başka bakım
Scooter da kayış ve varyatör filtre bakımı kaç km oluyor onu sormak istedim
Yukaridaki arkadaş,
Kuryesin,yani bu işi motosikletle yapiyorsun,ekmek teknen,mekanigi,ve diger hususlari yalayip,yutmus olman lazim diyor..
Sorularina gelecek olursak,
Butcene uygun şahsi kullanim için 2012-2013 inazuma kovala..Km ye takilma 50-60bin km olsun sorun degil,yeterki bakimli temiz olsun
Bakim olayinda ise km ve periyotlar modelden modele degisiklik gosterir..
-
Bajaj boxer; çünkü yağ yakmıyor,km aralığı uzun,çok sağlam ve dayanıklı(dağ da taş da kullanıyorum,ybr de bile ön amortisör patladı bu hala hayvan gibi
Parça fiyatları ucuz
Ybr den bile az yakıyor (ikisini de kullandım aynı yol ve arazi şartlarında)
4 vites olması mikemmel
Ön kampana dan beni bir tek abs li disk fren vazgeçirebilir.
-
Bence motoru durduruyor bide cbf diski ile değişiyor diye biliyorum o masrafı eklersen bile yine o klasmanda ki bi çok motordan ucuza geliyor
Cbf diski ile değişmiyor yanlış biliyorsunuz.
Boxer kullanmadım bişey diyemem ama Cbf 40 bin kullandım, değişen tek şey km redüktörü oldu oda 15 tl idi o zaman, onun haricinde rutin bakımları yapıldı, belirteyim onuda ben yaptım. Ha birde zincir dişli seti değiştirmişti ustam.
Cbf tavsiye ederim ama sıfır kaldımı bilmiyorum, en son 12 bin TL idi, çok para.
Temiz ikinci el alınabilir.
Ybr de olabilir masrafsız bunlar.
-
Anlamadığım boxerı neden kimse önermiyor
Cidden bajaj reklamını iyi yapamadı bu motorun...
Kolay kolay arıza çıkarmaz dediğin boxer en son gördüğümde , yarım saat içinde 4 defa buji kesmiş, gaz kolu her iki tarafada dönerek gaz veriyordu :D senin yorumu okuyunca istemsiz bi gülme geldi :D
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
MrMud adlı üyeden alıntı
Kolay kolay arıza çıkarmaz dediğin boxer en son gördüğümde , yarım saat içinde 4 defa buji kesmiş, gaz kolu her iki tarafada dönerek gaz veriyordu :D senin yorumu okuyunca istemsiz bi gülme geldi :D
Abi o gazın dönme sebebi içinde ki parça kırılmış kazadan dolayı ama düzeltik orayı sonunda :D
İkincisi önde çamurluk yoktu o yüzden buji ye baya su pislik falan sıçramış o yüzden stop ediyordu kabloyu düzelince düzeldi 1 kere bile yolda bırakmadı beni :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
scorpions_59 adlı üyeden alıntı
Cbf diski ile değişmiyor yanlış biliyorsunuz.
Boxer kullanmadım bişey diyemem ama Cbf 40 bin kullandım, değişen tek şey km redüktörü oldu oda 15 tl idi o zaman, onun haricinde rutin bakımları yapıldı, belirteyim onuda ben yaptım. Ha birde zincir dişli seti değiştirmişti ustam.
Cbf tavsiye ederim ama sıfır kaldımı bilmiyorum, en son 12 bin TL idi, çok para.
Temiz ikinci el alınabilir.
Ybr de olabilir masrafsız bunlar.
Hocam piyasadan haberiniz yok sanırım şuan cbf veya ybr nin temizini bulmak için kafadan 5 6 bin tl çıkarmanız lazım...
Tabii ki japon motoru daha sağlam ama yarı fiyatına boxer alıyorsunuz bence gayet güzel.
Cbf in ön diski ile değişiyor değiştiren arkadaşlar var ben zaten 70 80 km yi pek geçmediğim için bana yetiyor frenleri hızı da yetiyor bi tek silivriye giderken (140 km) o zaman son hızı doğal olarak yetmedi o kadar. Demek istediğim tabii ki cbf ybr boxer dan iyi motorlar ama 3 4 bin liraya boxer veya rks titanic falan var 150 cc başka güzel motor yok diye biliyorum.
Bide benim Cafe racer merakım olduğu için tam o işlere gelen motor ben Cafe racerımsı bişeyler yaptım tam daha olmadı ama bana yetiyor
-
2015 cbf satılırrr 8 bin 200 lira arkadaşlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler