Sağ kalsaydı Allah akıl fikir versin derdim.
Her fırsatta vuracaksın kıracaksın yorumları yapanlar ne diyecek acaba?
Vururum-kırarım ayaklarına yatıp kendini öldürtmek...
Allah rahmet eylesin...
Sağ kalsaydı Allah akıl fikir versin derdim.
Her fırsatta vuracaksın kıracaksın yorumları yapanlar ne diyecek acaba?
Vururum-kırarım ayaklarına yatıp kendini öldürtmek...
Allah rahmet eylesin...
Belki daha fazla bilgi verebilirsiniz halk arasındaki olayın yankılarını özellikle ve detaylarını, meselenin ne olduğunu...
Dükkan sahibi kolayca nefsi müdafaadan yırtabilir mi emin değilim; bacaklara sıkma yaralama amacı güderken, 1 değil 2 değil 8 taneyi vücuda saydırmak, doğrudan öldürme kasıtlı olarak görülürse...
E ne yapsaydı; biri geldi bacağınıza sıktı; çekip vursanız adam yerine konup adam öldürmekten yargılanacak, en iyisi bacaklarından vurulduğuyla mı kalacaktı veya o da onun bacaklarına mı nişan almaya çalışacaktı...
Çok ilginç bir dava konusu bu... hukuk fakultesi öğrencilerine ders niteliğinde aslında...
Bacaklara sıkmak gibi bariz yaralamaya karşılık olarak 8 kurşunla bariz öldürme kastıyla müdahele etmek nefsi müdafaaya girer mi girmez mi?
Belki de dükkan sahibi ilk sıkmaya başlamıştır, vefat eden saldırgan da bacaklarına ancak denk getirebilmiştir...
Çıkarılacak ders: Öfkeyle kalkmamak lazım... kime çatacağınız belli olmaz ...
Hani çok düşük bir ihtimal ama, ustanın elindeki makina birde mesken ruhsatlı ise, karakoldan o silahı beline geri koyar çıkar.
Ne demişler, bilmedigin boku git mektebinde oku.
Elin oğlu bacaga iki tane atmıyor senin gibi, bak mermi manyağı etti, hoş mu oldu ?
Olmadı.
Güzel ülkemde sen adaleti sağlayamazsan vatandaşta kendisi sağlamaya çalışır.
Dükkan kurşunlanmış adam şikayetçi olmuş daha önce.
Sen tedbirini almaz ifadesini alıp adamı bırakırsan böyle olur işte.
Yukarıda arkadaşın dediği gibi umarım burada kapanır bu olay.
zamanında ölümlü trafik kazasına karışan bir tanıdık 2 ay hapis yatmıştı,
kasten değil,
trafik kazası neticesinde.
hapis yattı.
şimdi dükkan basıp (sebebi ne olur ise olsun) kurşunluyorsun elini kolunu sallayarak geziyorsun,
en azından olayın sıcaklığı geçene kadar gözaltında olsa idi yine öldürülür müydü ?
okulda öpüşen iki çocuktan bir tanesine 4.5 yıl hapis cezası verildi,
bu yapılan Texasvari çatışmadan daha tehlikeliymiş demek .
yolda birisi ile tartışacaksın,
çekip seni vuracak,
sen kabre girmeden eleman elini kolunu sallayarak gezecek.
güzel memleket.
can't be worried about that shit. life goes on man.
kimse kusura bakmasın motosiklet tamircilerinin %90 ı üç kağıtçı, çakal...kimbilir adamın ya motorunu yapmamıştır ya da sürekli para alıp işi gevşek tutuyordur adamcağızında canına tak etmiştir
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------
tabiki bu da adama ateş etmesini haklı çıkarmaz
sinirle ofkeyle erkeklik yapmak ne kadar tuhaf. ne oldu simdi oldu gitti pisipisine. tamirci de katil oldu.
Yıllardır bu tip haberler okurum, görürüm ve kendim bizzat yaşarım. Çıkarttığım bazı dersler var;
1- Herkeste tabanca var. Bunu kafana sokacaksın. Kimseyle dalaşmayacaksın. Tabancan varsa nefsi müdafada kullanacaksın.
2- Kavga ettiğin kişi oradan ayrıldı ve tekrar geldiyse mevzu feci şekilde büyüyecek demektir. Bazen 1 kişi gidip 10 kişi gelirler. Her neyse tekrar geldiyse sıkıntı büyük.
3- Kavga ettin, dayak attın-yedin. Mevzuyu uzatırsan genelde sen maddi-manevi-hayati zarar görürsün. Bu olayda da adam üsteledikçe üstelemiş, en sonunda bacağına sıkma amacıyla gitmiş, adam da nefsi müdafa yapıp 8 tane sıkmış. Bizim eleman ölmüş. Yazık.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)