Teknik Konu: Hatalı Polis Krokisi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Mobeseden umudu kesin öncelıkle cunku canım devletımız savcılıktan izin olmadan boyle basit seylerde mobeseye bakma taraftarı degıl. Bu evragı onaylayan herhangı bı ımzanız yoksa fotograflarla mahkeme aracılıgıyla itirazda bulunabılırsınız gecmıs olsun
-
Mobese'ye açıkçası gerek yok, olay yeri fotoğrafları ve görüntüleri internette bolca olduğu için, mobesenin kazayı gösteren videosuna ihtiyaç duymuyorum açıkçası. Fakat tramer suç oranları belirleyince, direk trafik mahkemesine mi gitmek gerekiyor yoksa sigorta hakem heyetine mi?
Şimdi farkettim. Galiba yerdeki yağ izleri benim motora ait olabilir ama bu seferde ön takım kırık ve sürtme belirtisi olmadan nasıl oraya kadar gitti acaba???
-
Kroki den yana neden sıkıntı olsun ki, çok önemi yok o kadar. Çarpan otomobile 8/8 verirler. Olay yaralanmalı kaza olduğundan kamu davasına dönüşür. 1 yıl kadar sürer. Karşı tarafın sigortası sizin hasarı karşılar, pert raporu çıkarsa pert değeri neyse onu verirler.
-
artemis99 adlı üyeden alıntı
Kroki den yana neden sıkıntı olsun ki, çok önemi yok o kadar. Çarpan otomobile 8/8 verirler. Olay yaralanmalı kaza olduğundan kamu davasına dönüşür. 1 yıl kadar sürer. Karşı tarafın sigortası sizin hasarı karşılar, pert raporu çıkarsa pert değeri neyse onu verirler.
Krokide emniyet şeridi olduğu için ikimizde suçlu konumundayız. Tüm sıkıntı oradan kaynaklandığı için bende şimdiden savunma dosyalarını hazırlama eğilimine girdim.
-
Yerde yağ izi göremedim ben?
-
Benim yanılsamam da olabilir ama sanki iz gibi gidiş var ve 12gün sonra mobese kamerasını açıp çektim. kaç gündür yağmur yağıyor doğal olarak. Yani kardeşim takıla takıla ona mı takıldın? Sayfiye yerlerinde yaşamak cidden çok güzel birşey olsa gerek :(
-
Hayır, şundan soruyorum. "Şimdi farkettim. Galiba yerdeki yağ izleri benim motora ait olabilir ama bu seferde ön takım kırık ve sürtme belirtisi olmadan nasıl oraya kadar gitti acaba??? " demişsiniz. Sanki yağ izi emniyet şeridine uzanıyor gibi bir ima hissettim. Benim gördüğüm bir iz var ama o da bağlantı yolunda, haliyle orası emniyet şeridi değil. Yani benim gördüğüm yağ izi doğruysa sizi endişelendirmesine gerek yok.
Ama boşverin. Ben niye size destek çıkmaya uğraşayım ki. Ben sayfiye yerimde rahat rahat gezeyim.
-
Ya araç sahibi,yada çevredeki insanlar,Memura kaza tarifi yaparken yanliş bilgi vermiş olabilirler,sen o anda,yerde boylu boyunca yatiyordun..
Zaten araç sahibi bu olaydan sıyrılmak icin elinden geleni yapacaktir..
Sonuçta,Yalan yere çolugunun,çocugunun uzerine yemin eden insanlarin oldugu bir memlekette yaşiyoruz.
-
Araç sahibi ne yaparsa yapsın polis zaten ya olay yerinde görüntülerden baktı yada mobeseden görüntüyü izledi. Benim memura gece sorduğum soru ^^Kaza anı size nasıl anlatıldı?^^ idi ve bana ^^Mobeseden izledik.^^ cevabını verdi. Tutanakların kopyasını alıp gitti, bende işin gerçeği 9 saat hastanede kaldıktan sonra gece sabaha karşı 3.00'da bakmadım kağıtlara. Evrakları sigortaya verirken farkettim. 10,5m yol çekiyor. 3 şeritli. Her şerit 4,5m kabaca. Emniyet şeridine 5,5m çekiyor. Ne zamandan beridir emniyet şeridine normal şeritten fazla yol veriliyor?
İşin sonunda baya uğraşacağım galiba. Boş yere zaman ve para kaybından başka birşey değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
watercolours adlı üyeden alıntı
Yerde yağ izi göremedim ben?
Şu cümleyi nasıl okursan oku. Direk yalan beyanda bulunduğum gibi bir izlenim oluşuyor ve ben senin kafandan geçenleri bilemem. Ayrıca 3tane farklı resim ekledim ki olayın gerçekten haklı veya haksız gözükmesinden çok, objektif değerlendirme gereksinimi olduğundan.
-
İnşallah çok uğraşmazsın yalnız kazanın olduğu yerdeki emniyet şeridi normal şeritlerden geniş görünüyor paylaştığın fotoda (yukarıdan bağlantı yolunun gidiş istikametine bakan...) Şerit ölçünlerinde sıkıntı yok gibi, sıkıntı kaza mahalli işaretlemesinde.
-
Sıkıntı tali yol ile emniyet şeridini bir göstermesi. Emniyet şeridi hep aynı ölçüde. Tali yol daralarak bitiyor. Tali yol hiç yokmuşçasına ben birden yoktan varoluyorum polisin mantığına göre. Uğraşacağım gibi duruyor ne yazıkki. Benim sadece rapor alarak kaybettiğim zaman ve maddiyat, motor ekipmanları, motorun üstündeki ıvır zıvır aksesuarlar ve motorsuz kalacağım zaman göz önüne alındığında bana çok pahalıya patladı zaten. Birde üstüne bu saçma sapan tutulan tutanak yarama tuz basmaktan başka birşey değil.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Araç sahibi ne yaparsa yapsın polis zaten ya olay yerinde görüntülerden baktı yada mobeseden görüntüyü izledi. Benim memura gece sorduğum soru ^^Kaza anı size nasıl anlatıldı?^^ idi ve bana ^^Mobeseden izledik.^^ cevabını verdi. Tutanakların kopyasını alıp gitti, bende işin gerçeği 9 saat hastanede kaldıktan sonra gece sabaha karşı 3.00'da bakmadım kağıtlara. Evrakları sigortaya verirken farkettim. 10,5m yol çekiyor. 3 şeritli. Her şerit 4,5m kabaca. Emniyet şeridine 5,5m çekiyor. Ne zamandan beridir emniyet şeridine normal şeritten fazla yol veriliyor?
İşin sonunda baya uğraşacağım galiba. Boş yere zaman ve para kaybından başka birşey değil...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
Şu cümleyi nasıl okursan oku. Direk yalan beyanda bulunduğum gibi bir izlenim oluşuyor ve ben senin kafandan geçenleri bilemem. Ayrıca 3tane farklı resim ekledim ki olayın gerçekten haklı veya haksız gözükmesinden çok, objektif değerlendirme gereksinimi olduğundan.
Neyse, canınızı sıktım. Siz devam edin.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
Bugün iki tane polis memuru ile konuştum. Kaza yeri, olay anı görüntüleri ve çizilen krokiyi gösterdim. İfademin alındığı karakola gitmemi, krokiyi çizen ekiple temasa geçip, ekibe krokinin aslına uygun olarak çizilmesi istediğimi iletip, krokiyi düzelttirebileceğimi söylediler. Yarın sabahtan expertiz'le irtibata geçip, olayların mahkeme sürecine gitmeden, doğru krokiyi düzelttirip getirme olasılığımı konuşacağım. Buraya yazma sebebimde belki ileride benim durumuma düşen olursa, yardımcı olacak şekilde yazıların kalmasıdır.
-
Kaza kusur oranları belli olmuş. Yanlı polis raporuna rağmen %75 karşı taraf kusurlu çıkmış. Benim yaptığım kazayı gören motosikletli bir arkadaş olayı anlatmış servise. Ben hengamede kim nerede duruyor tam hatırlayamazken. Gelip yolu kesip aracın bana vurduğunu, sonrada polise bana gelip emniyet şeridinde çarptı die ifade vermiş.
Mobese kamerasına rağmen hatalı kroki çizilip, üstüne üstlük yanlı rapor hazırlatıldığından mütevellit, önce trafik mahkemesine oradan da benim kazanın olduğu dosyaya eklettirmeye karar verdim.
-
Geçmiş olsun ve kolay gelsin. Takip ediyorum konuyu.
-
Benim otomobille yaptığım kazada da ben ana yolda seyrederken tali yoldan önüme fırlayan araçtan dolayı hata oranı olarak %75 karşı taraf %25 de ben kusurlu bulunmuştum. Sanırım %100 kusursuzluk yok.
Canına kalıcı bir hasar gelmeden %25 zarar etmek de insanın gözüne gelen bir şey olmuyor. Tabi yine araştırmak lazım kardeşim. Allah başka kaza bela vermesin. Canın sağolsun.
-
Rakaful adlı üyeden alıntı
Benim otomobille yaptığım kazada da ben ana yolda seyrederken tali yoldan önüme fırlayan araçtan dolayı hata oranı olarak %75 karşı taraf %25 de ben kusurlu bulunmuştum. Sanırım %100 kusursuzluk yok.
Canına kalıcı bir hasar gelmeden %25 zarar etmek de insanın gözüne gelen bir şey olmuyor. Tabi yine araştırmak lazım kardeşim. Allah başka kaza bela vermesin. Canın sağolsun.
Teşekkür ederim. Esasen canımı sıkan olay; kurnazlık yapmaları. Efendi gibi doğruları söyleseler birşey yapmayacağım. Zaten sigortan ödeyecek. Daha neyin çakallığındasın? Bu sinirlendiriyor beni. Dingonun ahırından çıkar gibi çıkıp vurdu.
Hastaneye kontrol etmeye geldiler. Birşeyim varmı die. Kaza anını sordum. Motor çarptı ve bir süre gittikten sonra yere düştü dedi. Çapraz vurup, yola devam etti dedi. Motoru alıp baktığımda ise ön amortisörler kırılmış, sürüklenme izi olmadan, olduğu yere çökmüş şekilde buldum.
Bu ifadesine istinaden dürüst die şikayetçi olmamıştım ama insan oğlu çiğ süt emmiş die boşuna dememişler.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Esasen canımı sıkan olay; kurnazlık yapmaları. Efendi gibi doğruları söyleseler birşey yapmayacağım. Zaten sigortan ödeyecek. Daha neyin çakallığındasın? Bu sinirlendiriyor beni. Dingonun ahırından çıkar gibi çıkıp vurdu.
Hastaneye kontrol etmeye geldiler. Birşeyim varmı die. Kaza anını sordum. Motor çarptı ve bir süre gittikten sonra yere düştü dedi. Çapraz vurup, yola devam etti dedi. Motoru alıp baktığımda ise ön amortisörler kırılmış, sürüklenme izi olmadan, olduğu yere çökmüş şekilde buldum.
Bu ifadesine istinaden dürüst die şikayetçi olmamıştım ama insan oğlu çiğ süt emmiş die boşuna dememişler.
İnsan değil bunlar kardeşim çakal çakal... Kaza yaptığında karşıdaki adama itimat etmeyeceksin. Kameralar, şahitler her türlü tedbiri alacaksın. Hele ki şu kroki... Polise rüşvet mi vermişler diye düşünmeden edemiyor insan. İnan çok sinirleniyorum böyle hem suçlu hem güçlü tiplere. İnşaallah maddi kayıplarını da en kısa sürede telafi edersin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)