Boya fiyatıyla Vespa ne alaka ? Yamaha yetkili servisinde komple delight kaça boyanıyor sormak lazım. 1.500TL den aşağı çıkmayacağı kesin gibi. Ayrıca bildiğim kadarıyla Tamirhane şasiye kadar motoru söküp öyle boyuyor. Diğerleri yüksek ihtimal içini boyamayacaktır.
---------------------------------------
@BondGirl007
Vespa da hem metal hem plastik aksamlar olduğu için uğraştırıcı. Ayrıca kaportanın hepsi sökülmüyor dolayısıyla motosikleti komple fırına koymak lazım... bloğu sarmak lazım vs vs.
Maltepe - Custom Color .Boyadıkları birçok motoru gördüm işçilikte sorun görmedim. Sitelerinde boyanmış birçok Vespayı da görebilirsin.
http://www.motorsikletboyacisi.com/iletisim.html
Garage 55 - Motorsiklet Boya ve Mekanik Tamircisi .Boyadığı hiçbir motoru görmedim fakat rahmetli Barkın Bayoğlunun motorlarını boyuyordu. Sitedeki yorumlarda 1.800TL gibi bir fiyat yazılmış Vespa Sprint için.
https://www.facebook.com/groups/152530168536080/
---------------------------------------
Bunların dışında istersen 500TL ye gidip sanayide boyatabilirsin. Ne kalite, ne de hizmet pek iç açıcı olmayacaktır. Bu işin Vespa ile hiçbir alakası yok. Honda Today de olsa yine aynı fiyatlar çıkabilir.
Daha ucuza veya daha az uğraştırmasıyla ilgili demiştim. Vespa'nın sürekli üstünde durman gerekiyor, sürekli ilgilenmen gerekiyor. Ben delight'ı da sevmiyorum çünkü yere düşürsen illa yapmak zorundasın. Daha rahat, daha az kaportasıyla ilgi çeken scooter'lar bence daha iyiler.
Tabiki bu benim kendi kişisel fikrim. Yağmurlu havalar dışında scooter'ların gereksiz olduğunuda inanıyorum ama bu demek değildirki scooterlar gereksiz motorlardır.
Maslak'ta Abdullah Akış vespa yetkili servisi var bir de onu arayıp sorun.
vespam olsaydı sarıya boyardım sarı civcik olurdu
Ya iyi ki yazdın teşekkür ederim tamirhane'nin boyattığı yer de burasıymış
hangisi ? Maslak Abdullah Akış mı ?
MİM moto vedat balkız var bide oraya sorun iyidir kendileri
Arkadaşlar benim motorun deposunda ezik var bende macun çektirip boyatmak istiyorum nerede yapabilirim İstanbul da?
Merhaba. Boyattınız mı motorunuzu ?
Yine bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan atıp tutuyoruz.. Boya denen şey otomotiv endüstrisinin en derinlik sahibi konularından biridir.. Kullanılan malzeme, boyanın kendi kalitesi , boya hazırlığı, metaldeki boya & astar vs işçiliği hepsi A+ kalitede de olur en berbat şekilde de olur dışardan baktığında ancak bu işin ehli olan anlar..
İyi kalitede boyanın bugun litresi 500 TL nin üzerinde.. MAlzeme ve boya giderini bir tarafa koyuyorum.. İyi bir ustanın kaliteli bir boya için gösterdiği işçilik 2.500 TL den tek başına fazla eder..
Her sanayide çok sayıda boyacı mevcuttur. Ancak en fazla 2-3 takıntılı titiz kaliteli iş yapan adam bulabilirsiniz.. Oda herkese iş yapmaz.. ucuzada yapmaz.. Ha gider yarısına boyatırsın ama sonra boya solar, atar, paslanma vs görürsün oda senin problemin olur..
Türkiye de özellikle bu kiralama şirketleri ve sigorta şirketlerinin fiyat düşürme çabasından dolayı boya kalitesi çok düştü.. C kalite boya ve deneyimsiz ustalarla işler yapılıyor..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)