Toplaşın Toplaşın, Gene Kask Konusu...
Reklamlar
-
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Abi 1970 te falan olsak eyvallah da günümüzde herkesin elinde Cad/Cam,Finite Element Analysis... tonla simülasyon yazılımı var.
Herhangi bir üretici arai shoei ayarında darbe emici kask üretebilir.
Japonların nostaljik pazarlaması var sadece şahsi fikrim.
´´Uretebilir´´olayi derin bir mevzu
Neden?
Ergonomi(Konfor vb.)
Güvenlik
Ciddi Ar-ge yatirimi
Muhendislik
Secilen materyal
Son olarak,geçmişten gelen üretim uzmanligi..
Olay sadece,Ansys,fluent,catia,nx olayı değil..tasarlarsin,analiz edersin ama ortaya 3D datada´ki parametreleri,urun uzerinde ve tolerans sinirlarinda sunan bir model uretebilirmisin?
Mesele bu.
Hee olmaz olmaz degil.
Reklamlar
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
Yazıyı okuduktan sonra kaskın içerisindeki köpüğün kalitesine bir mühendis olarak kuruş niteliğinde bakıyorsanız siz bütün işi gücü bırakın. Bu yorumunuzla mühendisten çok müteahhit gibi canlandınız gözümde. Tekrar belirtmek isterim. Uluslararası büyük markalar sadece marka değerleriyle yüksek fiyatlarda satış yapmıyorlar. Dünyada aldığı ls2 kaskın üzerine shoei etiketi yapıştıran tek milletiz zaten. Fakat bu kasklar her ülkede diğerlerine göre daha pahalı. Siz japonların kaskın üzerinde shoei veya arai yazdığı için ona fazladan bir kuruş verebileceğine inanıyormusunuz ?
Kaskın kabuğunun dayanıklılığı tartışıldıktan sonra g kuvvetini en aza indirmek için yapılmış olan köpüğün kalitesi bizim kuruşlarla hesaplayabileceğimizden daha karmaşık. Mühendis olarak beynin bir zarın içerisinde yüzdüğünü ve kafa hareketini sonlandırdıktan sonra bile beynin içerde hareket ettiğini sizde söylüyorsunuz.
Ben tekrar üzerine basarak söylüyorum insanları yanlış yönlendirmek yerine bilgi alabileceği bir linkte siz bırakın ben dahil konuyu okuyan herkes birbirinden birşeyler öğrensin. Herşey marka değeri olmadığı gibi paranında satın alamayacağı çok şey olduğunu unutmayın.
İsmim Mesut değil Mahmut.
Köpük kalitesi değil, köpük yoğunluğu, değerine kuruş niteliğinde bakmak değil, maliyete etkisinin kuruş düzeyinde ve dolayısıyla fiyata etkisinin kuruş düzeyinde olması. Yani bir kaskı pahalı kılmayacağı.
Bu sözlerle siz yanlış yönlenmiş olabilirsiniz, genele yaymayın, istifade edebilen çoğunluktadır.
-
hjc rhpa 11 aldım ciddi derecede tavsiye ederim.bu benim ilk profesyönel diyebiliceğim kaskım.ls2 kullanmıştım givi 50.4 e geçince kask zaten takmıyormuşum demiştim.şu an ki durum daha da farklı oldu ses olayı 0 desem sanırım doğrudur.sadece rüzgar sesi duyuluyor ses konusunda alışmam gerekicek hız algım baya bir düştü.kadrana bakmadan hızı tahmin etmem alışana kadar sanırım baya zor.120 falan yaptığımı sanarken 150 küsürlerde olduğumu bir çok kez fark ettim.motor sesi zaten gelmiyor yada egzoz takıcan.o fiyat seviyelerinde bulma ihtimalınde var rpha 11 serisini şiddetle tavsiye ederim.daha bir yarış kaskı onların yanında ama eksiği yoktur fazlası vardır bence ayrıca çok daha hafif ve aerodinamik.ben biraz koleksiyon serisinden aldım renk olarak biraz iddalı ama işte zevk meselesi
-
burak burk adlı üyeden alıntı
hjc rhpa 11 aldım ciddi derecede tavsiye ederim.bu benim ilk profesyönel diyebiliceğim kaskım.ls2 kullanmıştım givi 50.4 e geçince kask zaten takmıyormuşum demiştim.şu an ki durum daha da farklı oldu ses olayı 0 desem sanırım doğrudur.sadece rüzgar sesi duyuluyor ses konusunda alışmam gerekicek hız algım baya bir düştü.kadrana bakmadan hızı tahmin etmem alışana kadar sanırım baya zor.120 falan yaptığımı sanarken 150 küsürlerde olduğumu bir çok kez fark ettim.motor sesi zaten gelmiyor yada egzoz takıcan.o fiyat seviyelerinde bulma ihtimalınde var rpha 11 serisini şiddetle tavsiye ederim.daha bir yarış kaskı onların yanında ama eksiği yoktur fazlası vardır bence ayrıca çok daha hafif ve aerodinamik.ben biraz koleksiyon serisinden aldım renk olarak biraz iddalı ama işte zevk meselesi
https://www.cyclegear.com/_a/product...et_750x750.jpg
Renk ve grafikler cidden güzelmiş.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Yok sadece referans olarak konuştuğumu göstermek için yazmıştım
Açıkçası feyizoğluna güvenirim. Mallarında yamuk çıkmaz. Model yıllarını falan söylerler ve kutusunda getirirler, teşhir ürünü vermeye çalışmazlar. Kazıklamaktan çok kaliteli iş yapıyorlar, bu yüzden güveniyorum. Ha fiyatları pahalı belki ama aklınız arkanızda kalmıyor...
Ben de alisverislerimi Feyizoglundan yapiyorum. Hem hizmet kalitesi yuksek hem de iletisimleri kaliteli.
Dogru tespit!
-
Aslında HJC de güzel ve bakılası bir kask, not alayım köşeye. Acil durum sistemide apayrı birşey. Kaskı kafamdan çıkarırlarken fark ettim. Hatta ambulanstaki acil tıp teknisyenide var mı acaba die kontrol etti. Gerekmez, çok önemli değil dediğimiz şeyler bile bazen gerekli olabiliyormuş.
-
Aslında HJC de güzel ve bakılası bir kask, not alayım köşeye. Acil durum sistemide apayrı birşey. Kaskı kafamdan çıkarırlarken fark ettim. Hatta ambulanstaki acil tıp teknisyenide var mı acaba die kontrol etti. Gerekmez, çok önemli değil dediğimiz şeyler bile bazen gerekli olabiliyormuş.
Senin konuda az daha takilirsam..alacağım bir kallavi kask..sonra hanımla bozuşacağım...
Garaj kask doldu,karpuz sergisi gibi..laf yapacak..
-
burak burk adlı üyeden alıntı
https://www.cyclegear.com/_a/product...et_750x750.jpg
Ben de bunun için pusuya yattım
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Senin konuda az daha takilirsam..alacağım bir kallavi kask..sonra hanımla bozuşacağım...
Garaj kask doldu,karpuz sergisi gibi..laf yapacak..
Benimde öyle idi evim. Samimi söylüyorum, Shoei Qwest'i taktıktan sonra tüm algım değişti. Ayrıca kafayı yere gömüncede tüm normal kullanım deneyimlerimde değişti. Eskiden normal kot ve ayakkabı ile gidip geliyordum yazın, ne olacakki diyordum. O gün şans eseri Tech90 pantolonumu giymiştim ama korumları takmamıştım iş yerinde sırıtıyor die. Korumasız bile korudu.
Motor botuna bende karşıyım ama bütçe ile denk gelirse normal Ayakkabı formatında olanlar var. Madem bu aleti İstanbul gibi bir yerde sürüyorum. Anladımki hiç hata kabul etmiyor.
https://www.mototas.com.tr/DAINESE-A...-BROWN-40-1839
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Marvel tasarımlılarınıda görmüştüm sanki.
-
Ah ulen..keşke hep 20 li yaşlarda kalsaydım..
Ne guzel grafikler...
O zamanlar,4 tekere sarmıştım,Suzuki gsx almazsam adam değilim..ne benzini ne bakimi umrumda olmazdı..
Sitem içerir...
-
evet bunada baktım da tek motor lazım buna oda kawasaki olucak ve yeşil olucak.şöyle bir z1000 le taksan şunu offf.resimdekinden çok daha güzel duruyor bu arada alasın geliyor birde deadpooll 2 modeli var oda çok güzel.hatta ghost rider modeli var ama bu seriden değil ama tabiki oda çok güzel
-
-
Bende eskiden motor alıp otobanda gazlayacağım diyordum, sonra belde ameliyat oldum. Sonuç? Uzun bacaklı touring modellere bakıyorum. Naked'a gidon yükseltme takıyorum. SS motor görünce üstünde kendimi düşünmeye başlıyorum ve hafiften belim psikolojik olarak sızlıyor
Not: Tam ameliyat yerimden yedim darbeyi. Güzel şişti
Halende şişik acıyor
Psikolojik olarak sızlıyor güzel espriydi..
Sağlık önemli,Hangi motorda rahat ediyorsan ona bin..şekilde bir yere kadar..
Bi aralar,litrelik SS kiralayıp 1 hafta bineyim demiştim.. öyle kaldı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
Var mı daha yakışıklısı??
-
İşin gerçeği Honda'yı severim ama Kawasaki fan'ıyım. Bana göre yeşiller hep bir adım önde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Çakacaksın belden ağrı kesicileri, bineceksin buna. 3,5saat içinde İstanbul-Çanakkale-İzmir'e gireceksin
-
Direk damardan heee.
Ardından 2 kupa nescafe..ordan Antalya,mersin...tapa gaz...
-
Direk damardan heee.
Ardından 2 kupa nescafe..ordan Antalya,mersin...tapa gaz...
Yapılabilir. İzmir'den dönerken sadece benzin alıp devam etmiştim. Feribotta mecbur durmuştum. Kahvaltıyı İzmir'de yapmayıp, yolda yerim die die İstanbul'a gelmiştim. Su bile içmedim. Iron Butt benden sorulur
ZX6R'da yeter. Bu daha zalım çıkmış...
-
Yapılabilir. İzmir'den dönerken sadece benzin alıp devam etmiştim. Feribotta mecbur durmuştum. Kahvaltıyı İzmir'de yapmayıp, yolda yerim die die İstanbul'a gelmiştim. Su bile içmedim. Iron Butt benden sorulur
Yok aga yok...
Bu iki teker tutku değil.
Resmen hastalık...
Yabancı bir video vardı,25 yaşında bir genç motor kazasinda belden aşagi sakat kalmişti,ailesi pert olan motor yerine,S1000RR alip garaja koymuş,babasi hergun tekerlekli sandalyede garaja indiriyor,genç motoru calistirip gaz kolunu cevirip motorun yaninda zaman geciriyor...
-
Yok aga yok...
Bu iki teker tutku değil.
Resmen hastalık...
Yabancı bir video vardı,25 yaşında bir genç motor kazasinda belden aşagi sakat kalmişti,ailesi pert olan motor yerine,S1000RR alip garaja koymuş,babasi hergun tekerlekli sandalyede garaja indiriyor,genç motoru calistirip gaz kolunu cevirip motorun yaninda zaman geciriyor...
Doğrudur. Lakin şehir içinde zevk almıyordum zaten. En güzeli kendini uzak rotalara attığında çıkıyor. Nede gazlanmıştım gene bir yerlere kaçacaktım. Arabayı hız sabitleyicisine bağlayıp giderken ruhum daralıyor, Motor ile rüzgarla cebelleşirken ruhum açılıyor. En son uykusuzluktan ölüyordum, arabayı kenara çekip içinde yatarken iyiki motor sürmüyorum şuan demiştim
-
Doğrudur. Lakin şehir içinde zevk almıyordum zaten. En güzeli kendini uzak rotalara attığında çıkıyor. Nede gazlanmıştım gene bir yerlere kaçacaktım. Arabayı hız sabitleyicisine bağlayıp giderken ruhum daralıyor, Motor ile rüzgarla cebelleşirken ruhum açılıyor. En son uykusuzluktan ölüyordum, arabayı kenara çekip içinde yatarken iyiki motor sürmüyorum şuan demiştim
Yillarca motora binenlerde,bunama(Alzheimer) olayı olmuyor diye okumustum..
-
Yillarca motora binenlerde,bunama olayı olmuyor diye okumustum..
Aynen sürekli tüm algılar açık gezdikleri için, duyu sistemleri ve beyin daha fazla çalışıyormuş. Körelme zamanına gelince zaten daha fazla kapasite çalıştığından normal insan seviyesine geliyormuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)