Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Toplaşın Toplaşın, Gene Kask Konusu...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    ......
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen sürekli tüm algılar açık gezdikleri için, duyu sistemleri ve beyin daha fazla çalışıyormuş. Körelme zamanına gelince zaten daha fazla kapasite çalıştığından normal insan seviyesine geliyormuş.
    Dogrudur...

Senin kaza olayinda bir hayir var..

Belki daha kotu bir olay olacaktı kimbilir..

Bize şer gorunende hayır,hayır gibi gorunende şer vardır..

Zaten zararsiz atlattın..

Bu kaza,

Ders oldu,ekipmana ve suruş kalitesine yönelmeni sagladi..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2022 DL650A
    Valla benim sokakta gördüğüm motorcuların %90'ı beyin kapalı gidiyor, o hesapta kullanılmadığı için de yıpranmıyor olabilir...
    Angrypower bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla benim sokakta gördüğüm motorcuların %90'ı beyin kapalı gidiyor, o hesapta kullanılmadığı için yıpranmıyor olabilir... ))
    Onlarin beyinleri genelde yıllık izinde oluyor..hele hafta sonunu birleştirince durum daha vahim...

Zira beyin yipranmadan,genç yaşta ruhu teslim var...
    Angrypower bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla benim sokakta gördüğüm motorcuların %90'ı beyin kapalı gidiyor, o hesapta kullanılmadığı için yıpranmıyor olabilir... ))
    Bugün bir kuryeyi dövmeye bende niyetlendim. Araba ile gidiyorum, aldı eline telefonu bişeylerle uğraştı çarpıyordu. Kaskın yanına sıkıştırdı, saçma sapan sağa sola yalpalıyordu. Sağa döneceğim ana yola çıkacağım, sağdan kendini sıkıştırmaya çalıştı. Bilerek içeriyi daralttım geberip gitmesin die. Yola çıktım, spacy ile beni kovalamaya çalışıyor. Baktım benim arabanın altına girecek, şansını zorluyor gaz açıp uzaklaştım.

Ben motor kullanırkende arabaların içindekileri aynalardan keserim ne yapıyorlar die, 80 tane bilgi tararım hamle yapmak için. Sonra araba bize vurur, havada uçurur
    levend84 bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Bugün bir kuryeyi dövmeye bende niyetlendim. Araba ile gidiyorum, aldı eline telefonu bişeylerle uğraştı çarpıyordu. Kaskın yanına sıkıştırdı, saçma sapan sağa sola yalpalıyordu. Sağa döneceğim ana yola çıkacağım, sağdan kendini sıkıştırmaya çalıştı. Bilerek içeriyi daralttım geberip gitmesin die. Yola çıktım, spacy ile beni kovalamaya çalışıyor. Baktım benim arabanın altına girecek, şansını zorluyor gaz açıp uzaklaştım.

Ben motor kullanırkende arabaların içindekileri aynalardan keserim ne yapıyorlar die, 80 tane bilgi tararım hamle yapmak için. Sonra araba bize vurur, havada uçurur
    G kuvvetinin kralını yaşadım diyorsun..

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Ayıpsın G kuvveti bundan sonra benden sorulur

Motosikleti
    ......
    Ayıpsın G kuvveti bundan sonra benden sorulur

G kuvvetini yenen ilk motorcu...

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)

Daha beterini anlatayım. Sırtında Motoran gibi bişey yazan scooterli dallama Bakırköy'de denk geldi, sol elinde telefonla.
    Olmayan emniyet şeridinde önümde, yavaş da gidiyor. Ben milletin kıçına yapışmayı sevmediğimden ara veriyorum biraz.
    Aynadan beni gördüğü halde tel. ile oynamaya devam etti.
    Ve bu böyle Şirinevler'e kadar devam etti, hala mesaj yazıyor. Bakayım ne yapacacak diye bi dıt bile yapmadım.
    Bu kadar da denyoyuz. Sonra arabalar şöyle böyle, tel.i ellerinden düşürmüyorlar falan.
    Araba kullanan neyse bizde oyuz.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    İlk kazamı, bu son yaptığım kaza ile aynı yerde yaptım. İlk kazamda önümde bir tane BMW r1200rt var. Denyo denyo gidiyor. Üstünden geçmeyeyim, motorcudur ayıp olmasın dedim, aynı yerde başka servisçi üstümden geçti. Bu BMW de bastı gitti. Araba ile motorlulara fazla karışmıyorum da motor ile de acımıyorum pek. Öğrensinler nerede nasıl kullanacaklarını.

Ha bu kazada gene servisçi faktörünü vardı ama kazaya karışmadı die bir yaptırım yapamıyoruz.

oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250
    https://www.feyizoglu.com/Nolan-N87-...42-_51415.html

https://www.feyizoglu.com/Nolan-N87-...37-_51583.html

Ben buranın yalancısıyım.

Şu Shoei NXR'in model yılını arayıp sorayım bir.

https://www.feyizoglu.com/NXR-Marque...ask_49994.html

Tam benim beden S kalmış

Kabuto'da aklıma yatıyorda ses olayını Shoei Qwest'te çok güzel azalmıştı. Birde yedek parçada sıkıntı olmamasını istiyorum. Sonuçta 4 sene temiz kullanmak var işin ucunda...
    NXR ı gözün kapalı alabilirsin. Alınca anlayacaksın dediğimi

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı oialdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NXR ı gözün kapalı alabilirsin. Alınca anlayacaksın dediğimi
    Motorun akıbeti belli olsun. Alacağım zaten. Aşağı yukarı gene Shoei’den yana kullanabilirim tercihimi ama kabuto kafamı kurcalamıyor değil. Ucuz nxr’ denk getiremezden bekler bu sefer axces 3’e yürürüm. Genede belli değil, kışın motoru yatırabilirimde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------

Gel kara cuma gel... bakalım bu sene nasıl bir etkinlik olacak.
    oialdemir bunu beğendi.

Motosikleti
    Artık Yok...
    düşünüceğin bir şey yok her şey para çokomel ilişkisi nekadar para o kadar çokomel..

paran varsa arai schubert shoei belki bell üst serileri.

paran orta halli ise agv, nolan v.b

para tutarlı ise mt , ls2

kaskda önemli olan kabuğu değildir.. şu bizim insamınız bir türlü bunu anlamadı.. kaskının dışı kabuğu sapa sağlam olupda kaza anında beyin kanaması, kafa travması geçiren bir sürü motorcu var , kask param parça olup işlevini yüzde yüz tam görüp sönümlemesini tam yapıp bütün g kuvvetini baskıdan basınçdan gelen şiddeti emip dağıtan kafayı tam koruyan kaskda var..

Kaskda önemli olan içindeki köpük yoğunluğudur ve doğru malzemelerin kullanılıp g kuvvetinden gelen basıncı sönümleyip kafaya kafa tasına yansıtmamasıdır.. buda içindeki köpük ile alakalı bir şey..

Kafanı korıycak bu standartları testleri Resmi olarak ece (avrupa) dot (amerika) gibi sertifikalar belirliyor.. ece ve dot onayı olmıyan hiç bir kask modeli zaten amerika ve avrupa pazarında satılamaz..

sonrası sharp (biraz şüphelerim olsada) ve Snell gibi özel kurum ve vakıflar belirliyor.. daha bir sürü özel test kurumları falan varda en meşhuru bunlar..

zira ece testinden onay almamış geçmemiş yani ece sertifikası olmıyan hiç bir kaskı avrupadaki hiç bir özel kask sağlamlık testi yapan kurum test etmiyor buna sharp da dahil..

Keza dot dan geçmeyen hiç bir kaskıda snell test etmiyor..

Kısaca ece ve dot olsun üstü varsa snell testi sharp testi ne güzel .. yoksada sorun olmaz.. kafana uygunsa rahat ediyorsan al geç..
    Angrypower bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Dediklerine katılıyorum ama halen Japonların güvenlik ekipmanlarında çıkabilecek hataların en az olduğunu düşündüğümden çokomel'e alışıp birazda sevdiğimden bir tane premium kask'a yöneleceğim kuvvetle muhtemel.

MT ile LS2 kullandım. MT'den memnundum ama çok buğu yapıyordu. O zamanlar Revenge'ler biraz kalitesizdi rahatlık bakımında. LS2 sayesinde gözlerim kuruyordu ve şimdilerde çok çok azalmış olsada gözlerimi sürekli çapak kaçmış gibi kırpıyordum. Yağmurlu havada vizör den içeri su giriyor, kaskın çenesinden toz kaçıyordu gözüme...

Agv k3-sv kullandım. Böyle sesli, böyle illet birşey görmedim. Resmen çığlık atıyordum içinde 70'in üstüne çıkınca. Shoei Qwest'te rahatlamıştım. Bana göre verdiğim parayı sonuna kadar haketmişti ve hakettide...

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düşünüceğin bir şey yok her şey para çokomel ilişkisi nekadar para o kadar çokomel..

paran varsa arai schubert shoei belki bell üst serileri.

paran orta halli ise agv, nolan v.b

para tutarlı ise mt , ls2

kaskda önemli olan kabuğu değildir.. şu bizim insamınız bir türlü bunu anlamadı.. kaskının dışı kabuğu sapa sağlam olupda kaza anında beyin kanaması, kafa travması geçiren bir sürü motorcu var , kask param parça olup işlevini yüzde yüz tam görüp sönümlemesini tam yapıp bütün g kuvvetini baskıdan basınçdan gelen şiddeti emip dağıtan kafayı tam koruyan kaskda var..

Kaskda önemli olan içindeki köpük yoğunluğudur ve doğru malzemelerin kullanılıp g kuvvetinden gelen basıncı sönümleyip kafaya kafa tasına yansıtmamasıdır.. buda içindeki köpük ile alakalı bir şey..

Kafanı korıycak bu standartları testleri Resmi olarak ece (avrupa) dot (amerika) gibi sertifikalar belirliyor.. ece ve dot onayı olmıyan hiç bir kask modeli zaten amerika ve avrupa pazarında satılamaz..

sonrası sharp (biraz şüphelerim olsada) ve Snell gibi özel kurum ve vakıflar belirliyor.. daha bir sürü özel test kurumları falan varda en meşhuru bunlar..

zira ece testinden onay almamış geçmemiş yani ece sertifikası olmıyan hiç bir kaskı avrupadaki hiç bir özel kask sağlamlık testi yapan kurum test etmiyor buna sharp da dahil..

Keza dot dan geçmeyen hiç bir kaskıda snell test etmiyor..

Kısaca ece ve dot olsun üstü varsa snell testi sharp testi ne güzel .. yoksada sorun olmaz.. kafana uygunsa rahat ediyorsan al geç..
    Bir de bol kask kesinlikle kullanılmamalı.
    Kafatası noktasal darbe alıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    hocam premium dedin aklıma geldi drd motorda premium marka kask sanırım çok ciddi indirimler var full karbonu 1500 tl sanırım.bi göz at derim fp kralı olabilir tipi biraz garibime gidiyor ama gerçekte görmedim tabi.istanbuldasın sanırım git kendi gözünle gör derim

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı burak burk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam premium dedin aklıma geldi drd motorda premium marka kask sanırım çok ciddi indirimler var full karbonu 1500 tl sanırım.bi göz at derim fp kralı olabilir tipi biraz garibime gidiyor ama gerçekte görmedim tabi.istanbuldasın sanırım git kendi gözünle gör derim
    Hocam bana drd deme sinirlerim bozuluyor. drd'nin arabası gelip vurdu bana

O kaskın markasıda Premier'dir. Aklında öyle kalmıştır. Bilmiyorum, hiç kullanan olmadığı için güvenemiyorum açıkçası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    Hocam bana drd deme sinirlerim bozuluyor. drd'nin arabası gelip vurdu bana

O kaskın markasıda Premier'dir. Aklında öyle kalmıştır. Bilmiyorum, hiç kullanan olmadığı için güvenemiyorum açıkçası.
    hah doğru premier valla göz at dicem yine ama husumet varsa gitme tabi.3 5 yerde okudum izledim kaliteli bir kask ülkede pek bilinmiyor bizim.

Motosikleti
    Artık Yok...
    premier iyi ve çok eski markadır yeni marka değildir.. ülkemizde eski motorcuların hepsi bilir motorla çok haşır neşir olan kesimde bilir bilinmeyen marka değil ama popülaritesi az fiyattan ötürü.. birde şimdi nasıldır bilmem ama eskiden bazı modelleri çok rahatsızdı ... vintage serileri genelde popülerdir yurtdışında trophy serisi iyi satar ..

carbon kaskı benim bir arkadaşımda var o kask carbon falan değil bence ben bakdım bayağı ağırdı rahat 1300-1400 gramı var..

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)