Mondialin alınacak tek serisi Xtreme 150 ve 250 benim gözümde.
Yani siyah olan be turuncu olan.
Turuncusuda o parayı hak edermi tartışılır, ama kullandım muadili olan japonlardan aşağı kalır hiç bir yanı yok. (Xtreme 250 olan)
Extreme 150 alınır dememin sebebi, ben zamaninda 4600e sıfır aldım iş güç git gel için, bu kadar az paraya bu kadar eziyete katlanacak bir motor yok ülkede.
Benim bu motora ettiklerimi bi ben bilirim bir Allah.
Ama bir gün bile yolda kaldığımı bilmem, ve hâlâ herşeyi stock halinde...
Rx3i alsan, hadi neyse derim, kendi çapınca yine bi 250cc iyi kötü gidiyor.
Rx1i tam bir çöp.
Hani tipi için alayım desen o da yok, yarım kalmış rx3 gibi..
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
fiyatını gene dışarı bırakırsak bence çöp değil mantıklı. mondialide çıkaralım işin içinden ..
bu motor zaten zongshen ürünü adamlar tüm dünyaya fason satıyorlar bir ülkede adı cyclone başka ülkede adı minsk başka bir ülkede başka bir şey türkiyedede mondial anlaşmış mondial olarak getiriliyor.
Rx serisi ben bir ara bakmışdım adamlar bunu mt serisi gibi bir seri yapmışlar Rx1 ve Rx3 var Rx3s var ara bir model 380c.c birde Rx4 var oda sanırım 450c.c idi sanırım zongshen bu Rx işini Rx5 -Rx6 diye götürücek hacimi yükselterek yani mt serisi gibi yapıcak seriyi komple.. o açıdan ben çöp olarak görmüyorum Rx1'iserinin giriş motoru mt125 gibi görüyorum. mt nasıl naked bir seri bunlarda rx den enduro bir seri yapmışlar..
bu açıdan bakarsakda yaratıcı adamlar şimdi naked bir seri yapsalar millet diyicekdiki mt serisinin çakmasını yapmışlar adamlar tamamen özgün endurodan bir seri yapıyorlar şahsına münhasır o açıdan mantıklı ve sanırım dünyadada tek böyle endurodan bir seri..
Tahminim bu zongshen dünya genelinde müşteri şikayetleri geri dönüşlerini çok değerlendiriyor ve her sene motorda değişiklikler yapıp iyileştirmeler yapıyorlar.. bu rx1 dede benim tahminm seneye falan yada ondan sonraki sene abs ve su soğutma gelir düşüncesindeyim tabii mondial hala ithal edermi onu bilemem..
Eyüp , Mud çok iyi arkadaştır , bir tek kötü tarafı vardır . O da Hard enduro olmayan bir motoru beğenmez. Mud'a Goldwing'i hediye edecek olsan istemez.
Adam toprağın kokusunu , dereden gelen suyun şırıltısını, masmavi gökyüzünü doyasıya hissetmek istiyor. ( Aslında her birimizin yapmak isteyip de cesaret
edemediklerimizi.) Mud aslında senin doğa içindeki motorlu yada motorsuz resimlerini paylaşmanı bekliyoruz. Sevgilerle.
Toprak taş hoplama zıplama zaten enduronun işi değil o cross cu adamın işi.. enduro dedinmi eskiden iki tipdi bir light enduro vardı ağırlıklı onroad hafif offroad nitelikli orta hacim genelde olan motorlar.. birde hard enduro vardı onlarda ağırlıklı offroad daha az onroad nitelikli tasarlanmış motorlar..
bu rx1 de işte olsa olsa kendine yeni bir segment oluşturur ultra light endruo olarak..
rx1 üretimi durdurulmamışdır bir önceki mesajımdada yazmışdım mondial ithalatı kesmişdir.. zaten türkiyede üretilicek bir şeyi yok onun burda büyük ihtimal montajlanıyordur..
Ya logaritma , ufecicik hatamızı şöööle çaaattttadanak ve dahi paaattt diyin yüzümüzün ennnn orta yerine , niçün vuruyon kine. Bizim maksudumuz Mud'un
içindeki enduro ve- veya kros sevgisini , birazcık da esprili bir ifadeyle genç kardeşimize anlatmak idi. Söz , bundan böyle motosiklet tarzlarından
bahsederken bin düşünüp bir yazacam. Selam ve sevgilerimizle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
Eyüp sanıyorum rx1 Bursa L..... M.... da var . İstersen yarın senin için tekrar ararım veya istersen telini gönderebilirim.
yalnız rx1 lerin motoru iyi alt blok cbf 150 den alınma diye duydum.. Eğer öyleyse sağlam bir bloku var uzun vadede pek üzüceğini sanmam.. eğer blok cbf 150 bloğuysa motor çok rahat ufak bir yükseltme ile 150cc de olabilir.
Bu motorlara yükseltme yapan varmı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
[QUOTE=Efekli;4534079]Bu motorlara yükseltme yapan varmı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
http://en.zongshenmotor.com/
Galiba çin de yeni modelleri var.
Efekli 5 gün sonra fuarda Yunus beyi veya Mesut beyi bulabilirsem bu soruların cevaplarını alır burada da paylaşırım. Hatta başka soruları olan
arkadaşlar varsa buraya yazsınlar, Sizler adına Uma yetkililerine aktarır sonucu da sizlere buradan iletirim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)