İlk motor sıkıntısı tecrübesizliği
Reklamlar
-
Herkese iyi akşamlar uzun zamandır istediğim motoru sonunda buldum bajaj ns150 allah'ın izniyle borçsuz önümüzdeki hafta alıyorum arkadaşımda beğendiği için oda alacak kask konusunda bir türlü anlaşamadık ben ls2 ff396 hadi bira daha paraya kıyıp marushin 777 almak istiyorum fakat arkadaşım shoi nolan shrak gibi fahiş ffiyatlı kaskların onu daha çok koruyacağından yana diğer ekipmanlar omuzda ortak paydadayız ama kaskta anlaşamıyoruz benim yanlış düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliylorum
Reklamlar
-
FF396 güzel kasktır ben kullanıyorum. Shoei bütçe meselesi tabiki. LS2 FF396 dan 3 kat pahalı kask bir çok modeli. Yani çok yorum yapılacak bir konu değil. İkiniz de aynı ekipmanı alacaksınız diye bir şey yok. Bunun disk kilidi var, trafik sigortası var. Bunları da hesaba katın.
-
Heinsing adlı üyeden alıntı
Herkese iyi akşamlar uzun zamandır istediğim motoru sonunda buldum bajaj ns150 allah'ın izniyle borçsuz önümüzdeki hafta alıyorum arkadaşımda beğendiği için oda alacak kask konusunda bir türlü anlaşamadık ben ls2 ff396 hadi bira daha paraya kıyıp marushin 777 almak istiyorum fakat arkadaşım shoi nolan shrak gibi fahiş ffiyatlı kaskların onu daha çok koruyacağından yana diğer ekipmanlar omuzda ortak paydadayız ama kaskta anlaşamıyoruz benim yanlış düşünüyorum değerli yorumlarınızı bekliylorum
https://www.youtube.com/watch?v=W0hfP6-y2yE Bu videoyu izle vaktin yoksa ileri sarıp LS 2 ye bir test yapıyor onu izle.
-
https://sharp.dft.gov.uk
Kask alırken Sharp testine bakmanızda fayda var.
-
Pazartesi çok güzel bir kaza geçirdim. Shoei Qwest vardı kafamda ve kafamı korudu. Benim kazanın 1/4'ünü geçiren arkadaşın kafasında LS2 FF352 vardı ve kask, karpuz gibi yarıldı. Kaskı kafanı korumak için alıyorsun, aksesuar olarak almıyorsun.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Pazartesi çok güzel bir kaza geçirdim. Shoei Qwest vardı kafamda ve kafamı korudu. Benim kazanın 1/4'ünü geçiren arkadaşın kafasında LS2 FF352 vardı ve kask, karpuz gibi yarıldı. Kaskı kafanı korumak için alıyorsun, aksesuar olarak almıyorsun.
Geçmiş olsun noldu hocam?
-
Ayrıntılar çok karışıkta kazanın özü, araç tam önüme kırdı. Motor ile çarpmak zorunda kaldım. Motordan fırlayıp 5-10metre uçtum. Sonuç olarak o kask hayatımı kurtardı ve saygının en büyüğünü haketti. Burnum bile kanamadı. Bu benim için yeterli bir gerekçe.
-
bende marushin var ve çok memnunum. aşırı hafif ve rüzgarı az veriyor içeriye. ama araştırmakta fayda var
-
Ayrıntılar çok karışıkta kazanın özü, araç tam önüme kırdı. Motor ile çarpmak zorunda kaldım. Motordan fırlayıp 5-10metre uçtum. Sonuç olarak o kask hayatımı kurtardı ve saygının en büyüğünü haketti. Burnum bile kanamadı. Bu benim için yeterli bir gerekçe.
geçmiş olsun kanka.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun kanka.
Eyw. Çok saolasın. Kimseler benim gibi uçmasın, uçarkende normal insin die herşey
Motorda çift kanal abs de vardı ama onu o lamere saklıyorum
-
Dün OktayMotor'da tam önden kaza yapmış bir dominar gördüm. Sizin dominar vardı yanlış hatırlamıyorsam, yoksa sizin motoru mu gördüm?
-
Sharp helmet testine bak. Bende tam kapali kask almistim bi ara icinde bunaliyisin bence cene acilir al ls2 ff370 var bende onerrim
. Trafige girdin mi aciysn kaski nefesleniysn
-
Onur34 adlı üyeden alıntı
Sharp helmet testine bak. Bende tam kapali kask almistim bi ara icinde bunaliyisin bence cene acilir al ls2 ff370 var bende onerrim
Sen kendin nefeslen, diğerlerinin hayatını riske sokacak öneriler sunma.
-
ya abi anlamadığım birşey var. bu kask dediğin nane zaten bir kere işine yarayacak. onda da tek şansın var. niye diretirsiniz ki?
Ls ne abi? Şimdi dallamanın biri çıkıp diyecek ki herkes senin gibi zengin olmayabilir. Hiç alakası yok. Canını koruyacak birşey bu ya ötesi mi var? 500-600 liralık bidondan yapılmış birşeye vücudunun en önemli organını, kafanı nasıl emanet edebilirsin? Durumun yoksa da sabret biriktir kredi çek borç al taksitle al ama gözünü seveyim düzgününü al ya.
Kask işte Ls2 de Shoei de Arai de aynı değil mi kafa yapısı çok yanlış. Biri 300 500 lira biri 3000 lira ise az buçuk kafası çalışan adam demek ki var bir hikmeti diye düşünebilir. Zaten bunu düşünemeyen de bi zahmet motosiklet sürmesin..
Ayrıca kask alırken Sharp testlerine sadık kalmayın. Daha önemli olan DOT ve SNELL sertifikalarını da pas geçmeyin. Özetle ekipmanda vereceğiniz para sizin hayatta kalma biletiniz.
Günde bi paket sigara içen bir adam ayda 400 lira civarı sigaraya veriyor. Yahu kanser olmaya o kadar para veriyorsun da kaska vereceğin 2.5-3 bin lira mı çok geliyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
Onur34 adlı üyeden alıntı
düştüğünde asfaltı yalaman da daha kolay olur tabi. ferah ferah yalarsın
-
Şahsen LS2'nin üst modelleri ile Shoei arasında koruma olarak çok fark olacağını düşünmüyorum. LS2 Shoei'den farklı olarak daha ucuz seçenekler de sunduğundan, "LS2 ucuz, dandik bir marka" izlenimi oluşturuyor kimi insanlarda.
Markadan ziyade modele bak kask seçerken. Markada iş bitseydi MotoGP'de LS2 kask taktırmazlardı.
Çene açılır kask alma gafletine de düşme sakın.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Şahsen LS2'nin üst modelleri ile Shoei arasında koruma olarak çok fark olacağını düşünmüyorum. LS2 Shoei'den farklı olarak daha ucuz seçenekler de sunduğundan, "LS2 ucuz, dandik bir marka" izlenimi oluşturuyor kimi insanlarda.
Markadan ziyade modele bak kask seçerken. Markada iş bitseydi MotoGP'de LS2 kask taktırmazlardı.
Çene açılır kask alma gafletine de düşme sakın.
motogp de takılan kaskların bizim motosiklet mağazalarında satılan kasklarla aynı olduğunu düşünüyorsan sen bu işi bırak. ayrıca istediği kadar iyi kask üretsin Ls2 yi motorun üzerine süs niyetine bile koymam.
-
coderadam adlı üyeden alıntı
motogp de takılan kaskların bizim motosiklet mağazalarında satılan kasklarla aynı olduğunu düşünüyorsan sen bu işi bırak. ayrıca istediği kadar iyi kask üretsin Ls2 yi motorun üzerine süs niyetine bile koymam.
kendi düşüncen koyan koyuyor, çok sağlam ls2ler de var, düz mantık seninki, o zaman cbr 125 almayım gitmiyor, o zaman 1000 rr da gitmez sonuçta honda. Senin mantık tamamen bu yani
-
Marka fanatikligi yapmaya gelmedim şu cumleyi soyliyeyim gideyim.
Kaliteli ve kalitesiz kasklar var biraz arastirma ile bunu ogrenmeniz cok kolaydir saygilar
-
coderadam adlı üyeden alıntı
ben aynı kask nerde demişim? markadan bahsediyorum.
gözünüzle okuyun yahu!
-
Bütçen var ise FF323'e bak derim. Fiyatının çok üstünde bir kask. Konfor ve materyal olarak.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler