İlk motor sıkıntısı tecrübesizliği
Reklamlar
-
YasinC adlı üyeden alıntı
Bütçen var ise FF323'e bak derim. Fiyatının çok üstünde bir kask. Konfor ve materyal olarak.
Hacı tam istedigim bir model,hatta arkadaşimda var denedim cidden rahat.
Garajda 351 var Mt var birde origine jet kask var.yoksa alacağim tek kask.
Reklamlar
-
coderadam adlı üyeden alıntı
ya abi anlamadığım birşey var. bu kask dediğin nane zaten bir kere işine yarayacak. onda da tek şansın var. niye diretirsiniz ki?
Ls ne abi? Şimdi dallamanın biri çıkıp diyecek ki herkes senin gibi zengin olmayabilir. Hiç alakası yok. Canını koruyacak birşey bu ya ötesi mi var? 500-600 liralık bidondan yapılmış birşeye vücudunun en önemli organını, kafanı nasıl emanet edebilirsin? Durumun yoksa da sabret biriktir kredi çek borç al taksitle al ama gözünü seveyim düzgününü al ya.
Kask işte Ls2 de Shoei de Arai de aynı değil mi kafa yapısı çok yanlış. Biri 300 500 lira biri 3000 lira ise az buçuk kafası çalışan adam demek ki var bir hikmeti diye düşünebilir. Zaten bunu düşünemeyen de bi zahmet motosiklet sürmesin..
Ayrıca kask alırken Sharp testlerine sadık kalmayın. Daha önemli olan DOT ve SNELL sertifikalarını da pas geçmeyin. Özetle ekipmanda vereceğiniz para sizin hayatta kalma biletiniz.
Günde bi paket sigara içen bir adam ayda 400 lira civarı sigaraya veriyor. Yahu kanser olmaya o kadar para veriyorsun da kaska vereceğin 2.5-3 bin lira mı çok geliyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
düştüğünde asfaltı yalaman da daha kolay olur tabi. ferah ferah yalarsın
Şahsi örneğim, bakın pazartesi hastaneye kaldırıldım. Shoei kaskım sayesinde burnum bile kanamadı die kibar kibar anlatıyorum. Bende borç ve taksitle aldım ama yapacak bişey yok.
Gene kask almam lazım ve Bu seferde Shoei NXR alacağım. Anladımki kaza anıında o kaskı acil çıkartma zımbırtılarıda önemli. Herkes kafana saldırıyor. Çok anlıyormuş gibi. 3500tl. Durumum yok ve oturup bekleyeceğim.
LS2 de kullandım MT Revenge gibi 5yıldızlı kaskta. Daha kafamı o kaskların içine sokmam. 2gün boyunca kafamı hızlı çevirdiğimde bile başım dönüyordu. Kalitesiz birşey ile ne olurdu tahmin bile edemiyorum.
Ekipmanlarımın güncel fiyatı 5000tl idi ve hastaneden yürüyerek çıktım. 8000tl olsa hastanede 9 saat bile kalmaz 4 saat ile çıkardım
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
Baba daha kafaya LS2 koymam yemin ediyorum. Kara Cuma'yı bekliyorum özlemle
-
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim marushin 777 tiger yada samurai nasıl fiberglas yapısı var hızlı çıkartma teknolojisi felanda varmış fiyatıda 700 lira taksitte yapıyorlar sizce nasıl
-
Bir çok kask kullandım şimdi marka verip antipati toplamayım boşuna da çoğundan üstün bir kask. 2. kez aldım eskisi eskiyince
-
YasinC adlı üyeden alıntı
Bir çok kask kullandım şimdi marka verip antipati toplamayım boşuna da çoğundan üstün bir kask. 2. kez aldım eskisi eskiyince
100-110hizlarda ,Yan ruzgarlarda nasıl?sallama oluyormu?
vizor göruş açisi nasil?
-
100-110hizlarda ,Yan ruzgarlarda nasıl?sallama oluyormu?
vizor göruş açisi nasil?
MT7 ile kullandığımda sorun yaşamadım 160-170'i gördüm. Yandan esen rüzgarlarda da problem yok aerodinami baya iyi ancak çene perdesi içerden açılması uyuz.
Vizörün dikey görüş açısı olarak n44 gibi kasktan geçen kişiyi rahatsız eder ilk başlarda ancak aşırı rahatsız edecek şekilde değil. Hemen hemen çoğu kask kullanım sıklığına bağlı olarak vizörün kenarındaki silikonun aç-kapa dan dolayı yıpranmasından rüzgar almaya başlar. Ancak vizör bu kaskta emsallerinden çok ucuz
-
Beyler konu biraz da kaska dönmüşken hazir;
Önerebileceğiniz sağlam, nispeten ses açısından konforlu ve görüş alanı çok dar olmayan kask arıyorum. Epey bi kask denedim kapalı ve kafamdan zar zor geçen kasklar takınca bolmuş gibi hissediyorum sanırım kafa yapısından dolayı, sonuç olarak içime sinmiyor.Halihazirda bikaç kez kullanıp kenara attığım kask da mevcut..Bazen onu bazen açık kask kullaniyorum.
Bu sebeplerden çene açılır kaska yönelmeyi düşünüyorum. Bol olacağına, kaskı sıkı sıkı takıp çeneyi kapatırsam kask tam olur gibime geliyor..Öncelikli kriterim sağlam olması ve görüş alanı, sesi de geri plana atabilirim..Son dönemde öte beriye çok harcama yaptığımdan üç beş bin liralik kask düşünmüyorum maalesef, orta fiyatı geçmeyecek, fiyat performans ve çene açilir kask önerilerinizi beklerim.
Edit:Ayni mesajı yanlışlıkla abs başligina atmışım önce.
-
kefkes adlı üyeden alıntı
Beyler konu biraz da kaska dönmüşken hazir;
Önerebileceğiniz sağlam, nispeten ses açısından konforlu ve görüş alanı çok dar olmayan kask arıyorum. Epey bi kask denedim kapalı ve kafamdan zar zor geçen kasklar takınca bolmuş gibi hissediyorum sanırım kafa yapısından dolayı, sonuç olarak içime sinmiyor.Halihazirda bikaç kez kullanıp kenara attığım kask da mevcut..Bazen onu bazen açık kask kullaniyorum.
Bu sebeplerden çene açılır kaska yönelmeyi düşünüyorum. Bol olacağına, kaskı sıkı sıkı takıp çeneyi kapatırsam kask tam olur gibime geliyor..Öncelikli kriterim sağlam olması ve görüş alanı, sesi de geri plana atabilirim..Son dönemde öte beriye çok harcama yaptığımdan üç beş bin liralik kask düşünmüyorum maalesef, orta fiyatı geçmeyecek, fiyat performans ve çene açilir kask önerilerinizi beklerim.
Edit:Ayni mesajı yanlışlıkla abs başligina atmışım önce.
Madem çene açılır istiyorsun,
Nolan modellerine bir bak.
-
paran varken gidipte dandik bişey alma hayatın ne kadar önemliyse kaskada o kadar para ayır şunu alıyım şu kadar para kenarda kalsın diye düşünme bas parayı kendini ayarlayıp
-
Ulen şaka maka,
Ls 351+Mt+Origine palio jet
Bu üç kask
=1000tl yapiyor.yani bir shoei veya muadil karbon kask bile etmiyor.
Ayar olduğum bir söz var,
Iyi mal,iyi para...
Bu söz kask seçiminde cidden doğru...
FP mevzusu her ekipmanda olmuyor burası kesin.
-
Ulen şaka maka,
Ls 351+Mt+Origine palio jet
Bu üç kask
=1000tl yapiyor.yani bir shoei veya muadil karbon kask bile etmiyor.
Ayar olduğum bir söz var,
Iyi mal,iyi para...
Bu söz kask seçiminde cidden doğru...
FP mevzusu her ekipmanda olmuyor burası kesin.
Dedim dedim kimse dinlemedi. Ben motoru tekrar çalıştırınca kaskım yok die beklemek zorunda kalacağım mesela. Grafikli bir kask neredeyse bir Honda Spacy 110i parası...
-
Madem çene açılır istiyorsun,
Nolan modellerine bir bak.
Ls2 Ff370, Caberg Duke, Shark derken bi de Nolan çıktı başimiza☺Fakirliğin gözü körolsun. Ff 370'in üst kısmı darmış galiba, o yüzden tam da aklıma yatiyodu, hepsine baştan bakıcam artık.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Dedim dedim kimse dinlemedi. Ben motoru tekrar çalıştırınca kaskım yok die beklemek zorunda kalacağım mesela. Grafikli bir kask neredeyse bir Honda Spacy 110i parası...
Ulen bir kafa kaç para??
-
-
kefkes adlı üyeden alıntı
Ls2 Ff370, Caberg Duke, Shark derken bi de Nolan çıktı başimiza☺Fakirliğin gözü körolsun. Ff 370'in üst kısmı darmış galiba, o yüzden tam da aklıma yatiyodu, hepsine baştan bakıcam artık.
Givi X16 ya baksana 800-850 ye bulursun
veya
Grex G 9.1 polislerin kullandigi 700-750tl
-
-
Abi 3500tl'ye hallediyoruz gibi, grafikli desenli dersen 3800tl ye falan geliyor
Paha da biçtik ya, yarın işe gidip yıllık iznimi alıp geri geleyim. Bu hafta forumda çok aktif olacağım
Shoei NXR bakıyorum bu aralar, hep bir Arai kaskım olmasını istemişimdir ama bulamıyorum adam gibi getireni. Getirende 5000tl den çakıyor fiyatı. Nedense Arai özentiliği var içimde.
Dostum Bell neden duşunmuyorsun.
-
Dostum Bell neden duşunmuyorsun.
Japonlar daha kırıklar. Hem herşeyi zorluyorlar, hemde en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Birde adamlar asla etikten taviz vermiyorlar. O yüzden güvenlik konusunda Japon'lara biraz daha yakınım. Bir köprünün halatı koptu die Japon mühendisi intihar etti.
-
Japonlar daha kırıklar. Hem herşeyi zorluyorlar, hemde en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Birde adamlar asla etikten taviz vermiyorlar. O yüzden güvenlik konusunda Japon'lara biraz daha yakınım. Bir köprünün halatı koptu die Japon mühendisi intihar etti.
Aynen öyle,
Adamlarda kaza durumunda,kusurlu olan taraf Özür parası veriyor..daha ne olsun..
Insana saygı birinici felsefe...en son para...
Full kaizen..full mühendislik..full ar-ge
Ticari amaçlı,Üretmek için değil...
Faydasallık için üretim...
Not:
Japon seviciliği yapilacak dediler,geldim..
-
Aynen öyle,
Adamlarda kaza durumunda,kusurlu olan taraf Özür parası veriyor..daha ne olsun..
Insana saygı birinici felsefe...en son para...
Full kaizen..full mühendislik..full ar-ge
Ticari amaçlı,Üretmek için değil...
Faydasallık için üretim...
Not:
Japon seviciliği yapilacak dediler,geldim..
Yani anlayacağın kafamı emanet edecek başka millet bilmiyorum Shark kasklara da bir sempatim var ama Arai yada Shoei marka fetişim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler