Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorumdan Gelen Sesler

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Herkese merhaba. Motorumdan sesler geliyor ama sesleri ayırt edemedim. Hava filtresinin boğazından hava alıyor o sesi anladım ama sanki egzantrik zincirinden de geliyor. Bilenler bir yardımcı olursa sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=1a-ABRpOHSQ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı

Motosikleti
    Keşke şuraya saçma sapan bir konu açsaydım. 3 sayfa yanıt gelirdi en azından.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Çinli cub motorlarin çoğunda eksantrik zinciri yok diye biliyorum. Supaplar biraz gevşemiş olabilir onun dışında motorun sesinde bir sıkıntı yok
    zeynelhazan bunu beğendi.

ustam bu egzantirik zinciri sesine pek benzemiyor daha cok subap sesi gibi.subap ayarına baktır duzelmezse hic kafana takma aman aman bir ses yok
    zeynelhazan bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı EMRE_R19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ustam bu egzantirik zinciri sesine pek benzemiyor daha cok subap sesi gibi.subap ayarına baktır duzelmezse hic kafana takma aman aman bir ses yok
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çinli cub motorlarin çoğunda eksantrik zinciri yok diye biliyorum. Supaplar biraz gevşemiş olabilir onun dışında motorun sesinde bir sıkıntı yok
    Diğerlerini bilmiyorum ama benimki üstten egzantrikli. Yağ pompası falan da bu zincire bağlı. İkinizde sağolun hocam dinleyipte yorum yapmaya zahmet ettiğiniz için.

Motosikleti
    ......
    Supaplarda sorun yok,
    Saat gibi calisiyor motor
    Karenaj,ve bolarmiş civata ve egzoz sacı zırıldıyor,aralarina şamrel lastik parcasi koy pul yerine,vidalari saglamla ses kalmaz.

Ustteki arkadaş cub larda egzantrik zinciri yok demiş,çinli motorlardada egzantrik zinciri var.yatık sistem.hatta sol blok onundeki yerde kapagi olur iki vida tutar.

Motosikleti
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Supaplarda sorun yok,
    Saat gibi calisiyor motor
    Karenaj,ve bolarmiş civata ve egzoz sacı zırıldıyor,aralarina şamrel lastik parcasi koy pul yerine,vidalari saglamla ses kalmaz.

Ustteki arkadaş cub larda egzantrik zinciri yok demiş,çinli motorlardada egzantrik zinciri var.yatık sistem.hatta sol blok onundeki yerde kapagi olur iki vida tutar.
    Sizde sağolun hocam. Hazır yakalamışken sizlere bir soru daha sorayım, motorum ilk başta gaz vermeden çalışmıyor. Karbüratörü temizledim, ayarı da oldukça iyi sanırım. Ama bir türlü beceremedim. Soğuk olsun sıcak olsun farketmiyor.

Motosikleti
    ......
    Alıntı zeynelhazan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizde sağolun hocam. Hazır yakalamışken sizlere bir soru daha sorayım, motorum ilk başta gaz vermeden çalışmıyor. Karbüratörü temizledim, ayarı da oldukça iyi sanırım. Ama bir türlü beceremedim. Soğuk olsun sıcak olsun farketmiyor.
    Kardeş,marş yaparken hafif gaz vermen normal,

Madde halinde yaziyorum.

1-Motor bağırıyor ama hızlanmiyor?(Debriyaj balatasi veya hatali yağ seçimi)
    2-Çok benzin yakıyor?(Karburator ve supap ayarsizligi)
    3-Motorla 10km gidiyorum,stop edip 5dk sonra calistirmak istedigimde zor calisiyor?(Supap ayarsizligi)
    4-Motor yol tutmuyor(Teker ve gobek rulmanlari)
    5-Motor boguluyor,80den sonra gaz yemiyor?(Ateşleme,bobin,konjektor,buji,pipo)

Bu durumlar yoksa motorunda hiç kurcalama,devam et.

Motosikleti
    Kardeş,marş yaparken hafif gaz vermen normal,

Madde halinde yaziyorum.

1-Motor bağırıyor ama hızlanmiyor?(Debriyaj balatasi veya hatali yağ seçimi)
    2-Çok benzin yakıyor?(Karburator ve supap ayarsizligi)
    3-Motorla 10km gidiyorum,stop edip 5dk sonra calistirmak istedigimde zor calisiyor?(Supap ayarsizligi)
    4-Motor yol tutmuyor(Teker ve gobek rulmanlari)
    5-Motor boguluyor,80den sonra gaz yemiyor?(Ateşleme,bobin,konjektor,buji,pipo)

Bu durumlar yoksa motorunda hiç kurcalama,devam et.
    Sağolun hocam. Düşününce fazla kurcalamaya gerek yok. Ama şunu farkettim ki marş basarken ki kıvılcım çok zayıf, hatta 15 devir çeviriyorsa 2-3 kez buji kıvılcım atmıyor. Başka bobin kablo ve pipoyla denedim yine aynı. Bu neden kaynaklanır?

Motosikleti
    ......
    Sağolun hocam. Düşününce fazla kurcalamaya gerek yok. Ama şunu farkettim ki marş basarken ki kıvılcım çok zayıf, hatta 15 devir çeviriyorsa 2-3 kez buji kıvılcım atmıyor. Başka bobin kablo ve pipoyla denedim yine aynı. Bu neden kaynaklanır?
    Statör sargi direncini ölçtur.

Motor calisirken akunun kutup baslarina voltmetre ile olcum yap(14-14.5-15V)olmasi lazim

Konjektorede bakilmasi lazim

Motosikleti
    Statör sargi direncini ölçtur.

Motor calisirken akunun kutup baslarina voltmetre ile olcum yap(14-14.5-15V)olmasi lazim

Konjektorede bakilmasi lazim
    Sağol abi iyi gecelerin olsun. Deniyeceğim hepsini, bir süre sonra da satarım zaten.

Motosikleti
    ......
    Sağol abi iyi gecelerin olsun. Deniyeceğim hepsini, bir süre sonra da satarım zaten.
    Rica ederim kardeş,ne demek...

Tavsiyem Cub motor seviyorsan,biraz da guclu olsun dersen.
    Yamaha crypton
    Modenas Gt135
    Kymco straight 150 5 vitesli cub
    Kymco activ 97cc-110-125 cc modelleri
    Suzuki best 110 eski kasa

Commuterde ise

Eski kasa Euro2 ybr 125 al keyfine bak.(%100 japon veya brezilyadır)

Hayırlı geceler..

Motosikleti
    Rica ederim kardeş,ne demek...

Tavsiyem Cub motor seviyorsan,biraz da guclu olsun dersen.
    Yamaha crypton
    Modenas Gt135
    Kymco straight 150 5 vitesli cub
    Kymco activ 97cc-110-125 cc modelleri
    Suzuki best 110 eski kasa

Commuterde ise

Eski kasa Euro2 ybr 125 al keyfine bak.
    Cubların üstten egzantrikli olmasını, yakıtını, yatık motor olmasını, kolaylığını, basitliğini seviyorum. Yeni kaporta seti almak geçti aklımdan 430TL sonra dedim bunu bi devirsem çöp olacak. Şimdi motor arayışlarına bakıyorum ama külbütörlü motorlar var hep. Yapacak birşey yok 2800, 3000 civarı bir Çin malı ya da dediğiniz gibi eski kasa YBR alacağım bu gidişle. Ehliyet A1 olduğundan seçeneklerim az.

Motosikleti
    MT 25
    Keşke şuraya saçma sapan bir konu açsaydım. 3 sayfa yanıt gelirdi en azından.
    Saçma sapan bir konuya herkes yorum yapabilir bu gibi konularda tecrübesiz her bilgim var diyenin yazmasını mı istersin yoksa ? adam gibi bilgi sahibi insanların mı ?

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    konu açıldığında ilk gören kişi bendim, videoyu izleyende. açık konuşayım konu başlığını "memurdan gelen sesler" olarak okudum ve sonra dikkatli bir şekilde bakınca "motordan gelen sesler" olduğunu anladım.

konuya girdim ve bir video linki ile ufak bir açıklama vardı, videoyu izledim ve aklıma gelen ilk şey sanki turbo oldu çünkü güçlü bir hava akım sesi duydum sonra aklıma türbün motoru F-16 geldi, daha sonra aklıma "bisiklete türbün motoru monte eden adam" geldi...

bu videoda ilk izlenimim şu oldu aslında, egzoz sesinden motorun sağlıklı çalıştığını düşündüm fakat sonradan duyduğum zırıltı ve güçlü hava sesine bir anlam veremedim...

boş boş yorum yapmamak için çıkmıştım dün, ama şimdi bir yorum atmak istiyorum, en azından şu konuyu 3 sayfa olmasa da 2. sayfaya taşıyalım el birliğiyle

Motosikleti
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu açıldığında ilk gören kişi bendim, videoyu izleyende. açık konuşayım konu başlığını "memurdan gelen sesler" olarak okudum ve sonra dikkatli bir şekilde bakınca "motordan gelen sesler" olduğunu anladım.

konuya girdim ve bir video linki ile ufak bir açıklama vardı, videoyu izledim ve aklıma gelen ilk şey sanki turbo oldu çünkü güçlü bir hava akım sesi duydum sonra aklıma türbün motoru F-16 geldi, daha sonra aklıma "bisiklete türbün motoru monte eden adam" geldi...

bu videoda ilk izlenimim şu oldu aslında, egzoz sesinden motorun sağlıklı çalıştığını düşündüm fakat sonradan duyduğum zırıltı ve güçlü hava sesine bir anlam veremedim...

boş boş yorum yapmamak için çıkmıştım dün, ama şimdi bir yorum atmak istiyorum, en azından şu konuyu 3 sayfa olmasa da 2. sayfaya taşıyalım el birliğiyle
    Hocam ne olursa olsun herkesin yorumuna önem veriyorum. Demek istediğim apaçinin biri konu açınca 3 sayfa yorum geliyor ama ben yardım istiyorum 65 görüntülenme 0 yorum. Hava filtresinin boğazı yırtılmış sanırım eskimeden kaynaklı olarak. Benim asıl merak ettiğim sizin şu zırıltı dediğiniz sesti, ben supap sesi zannettim ama kaportadan gelen zırıltı olması içimi rahatlattı doğrusu. Sağolasın abi.
    fatih.met bunu beğendi.

Kuba sj 100 16D sizinkiyle aynı motor bendede var.Herşeyi iyi güzelde bu ses için defalarca farklı ustalarada gittim.Subap sesi diyen var(kaçıncı ayar-sentil ile)ses davam,egzantrik zinciri diyen var 2. kere değişiyor,aynı ses yinede devam.Geçen hafta dürüstlüğünü beğendiğim motor tamircisi bi kardeşime aynı şikayetle gittim,önce subap sesi dedi;motoru iyice dinledi değil dedi.Böylede kullansan sıkıntılı bir durum değil kafana bu kadar takma abi dedi,ki ne kadar titiz olduğumu bilir,subap yataklarında hafif bir boşlukta bu sesi yapabilir dedi.Israrcı olursam açıp bakarım ama inan ki gerek yok dedi.İlk çalıştırmada genellikle hafif bir gaz vermek gerekiyor,sanırım karbüratör ün'yapısı ile ilgili.

Motosikleti
    Alıntı angaralı06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kuba sj 100 16D sizinkiyle aynı motor bendede var.Herşeyi iyi güzelde bu ses için defalarca farklı ustalarada gittim.Subap sesi diyen var(kaçıncı ayar-sentil ile)ses davam,egzantrik zinciri diyen var 2. kere değişiyor,aynı ses yinede devam.Geçen hafta dürüstlüğünü beğendiğim motor tamircisi bi kardeşime aynı şikayetle gittim,önce subap sesi dedi;motoru iyice dinledi değil dedi.Böylede kullansan sıkıntılı bir durum değil kafana bu kadar takma abi dedi,ki ne kadar titiz olduğumu bilir,subap yataklarında hafif bir boşlukta bu sesi yapabilir dedi.Israrcı olursam açıp bakarım ama inan ki gerek yok dedi.İlk çalıştırmada genellikle hafif bir gaz vermek gerekiyor,sanırım karbüratör ün'yapısı ile ilgili.
    Belki de bu motorların kronik sorunudur bu ses. Bende ilk aldığımda yoktu galiba son zamanlarda apaçilik yapıp fazla devir çevirdim ondan beri var sanırım. Fazla üzerine düşmem sentil alıp supap ayarı deniyeceğim. Ses yataklardan geliyorsa daha kalın bir yağ bu sesi giderebilir. Bidahakine 10W-50 koyacağım daha marka seçmedim.

10W-50 yağ ile de denedim çözüm olmadı.Biraz güç artışı olsun diye 110 cc.ye çevirtmiştim.Belki onunla ilgili diye düşünüyorum.10 cc.artışı fark ettirirmi bilmiyorum,sonuçta altı üstü 10 cc.Apaçi kullanım demişsiniz.Yaşım gereği hayatı seyrediyorum,çıkılan yollardan zevk almayı seviyorum.Makinenin götüresi süratlerde dikkatli ve güvenli kullanmayı seviyorum.Ustanın söylediği fazla takılma zararlı bi ses değil sözünü dikkate alacak gibiyim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)