Benim zincir kilitli gibiydi. Çatır çatır ses yapardı. Sprey yağların faydasını görmedim. Motordan çıkan yağla ve 10 numara yağ koyulu yağdanlık ile yağladım. Şimdi güzel. Hiç temizlemedim.
Benim zincir kilitli gibiydi. Çatır çatır ses yapardı. Sprey yağların faydasını görmedim. Motordan çıkan yağla ve 10 numara yağ koyulu yağdanlık ile yağladım. Şimdi güzel. Hiç temizlemedim.
Alttaki deneye göre 24 saat benzin içinde kalan oring %11 değişim yaşıyor. Bi kerelik temizlikten bişey olmaz kanımca.
https://advrider.com/f/threads/chain...esults.345397/
Paylaşım için teşekkürler. Ek bilgi: Benim bulduğum kaynakta da benzine maruz kalan o ring'lerin benzinin buharlaşması sonucunda orijinal boyutlarına döndüğü yazıyordu. (O deneyde o ring'ler sıvılarda 1 hafta tutulmuşlardı...)
Ben şahsen tecrübemi yazdım oringleri benzin mahvediyor diye, fırlamış ön dişli kapağındaki içine yağ sıçramış yete yapışmış ve daha fırlamaya bir iki tur kalmış oringler gördüm ve topladım.
Karbüratörün içinde dışında deli gibi dönen ve kuvvet uygulanan bir aksam yok ve karbüratörün içinde oring yok!Lastik conta başka birşey oring başka birşey.
Denemesi bedava herkesin bildiği gördüğü birşey; herhangi bir lastiği veya plastiği benzinle sil veya sok çıkar benzine sobra üfle veya kenara bırak kurusun ki 10 20 saniyede kupkuru kalıp beyazlaştığını göreceksiniz, ne yağ bırakır ne kir nede nem.Birkaç defa tekrarla sonra parçada çatlaklar ve kırılma kopmalar olur.Bakınız benzin hortumları.
Zincir motosiklette en çok kuvvet binen kirlenen ve aşınan parçadır 20 25 bin km de çöp olur.En çok dönen çalışan parçadır her vites atışında eksantirik zinciri bile hep aynı devirde döner az veya çok.
Ama siz okumamışsınız cevapları. Bir daha okuyun... Tekrar yazamayacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:33 ----------
Bir düzeltme, yukarıdaki neoprene değil nitrile olacaktı... Nitril'in kimyasal ve petrol dayanımı çok iyidir.
Uygun miktarda gerdirdiğide kırmızı çizgiye gelmiyorsa sorun yok demektir. Bir kere benzinle temizlemekten bir şey olmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)