geçmiş olsun
çok geçmiş olsun kusura bakma anlattıklarını okudum anllatığınla kafamda eşleştirdim ama resimde koyunca aslan gibisin maşallah.özel sağlık sigortasını bende bu sene yaşadım.malesef kanser oldum ve atlattım ama özel sigorta yaptırmadığım için şu an hiç bir firma bana özel sağlık sigortası yapmıyor.ayrıca ameliyatımı bende cebimden karşılamak zorunda kaldım.burdan herkese sesleniyorum yediğiniz içtiğiniz hiç bir şey türkiyede sağlıklı değil !! diğer ülkeler ile oldukça farklı içeriğe sahip şeyler yiyip içiyorsunuz.dikkat etme durumunuz var ama sıkı takip
ve dikkat istiyor.sırf yediğiniz de yetmiyor bide bunun trafiği kazası vs olasılığı var gördüğünüz gibi.eğer imkanınız varsa ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI kesinlikle YAPTIRIN !!! cebinizde elinizde hiç bir şeyiniz artık yok sadece sağlığınız var oda sizin elinizde artık
Çok geçmiş olsun merak ettiğim bir şey var. Hala motosiklet kullanmayı düşünüyor musun. Ben hep bunu kendime sormuşumdur büyük bir kaza yaşarsam hala motora biner miyim bilmiyorum açıkçası.
Geçmiş olsun
Çok çok geçmiş olsun, daha kötüye gitmemiş ve hala hayattasınız. En kısa sürede iyileşir ve dim dik ayağa kalkar, normal hayatınıza devam dersiniz umarım.
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Okurken bile kötü oldum...
Geçen seneki kaza haberinizi atlamışım. . Geçen bir yılda iyileşmeniz sevindirici.
Hemen ilk müdaheleyi yapan doktorların dediğiyle yetinmeyip (kolun ampute edilmesi) farklı hekimlere de başvurmanız çok doğru olmuş. Kolunuzun kurtarılmış olması büyük şans!
Özel sağlık sigortası konusunda yaptığınız uyarı için teşekkürler. Gerçekten dikkate alınmaya değer...
Kazanın yasal durumu hakkında bilgilendirmeyi sürdürürseniz aydınlatıcı olur.. Ve tabii iyiye giden sağlık haberlerinizi de okumak isteriz... Genelde ilk kaza haberinden sonra unutulup gidiliyor neredeyse.. Oysa forum, her konuda bilgi edinmek için paylaşımlarda bulunmanın yanı sıra belki asıl bu gibi konularda da, uzaktan da olsa, paylaşarak bir dayanışma hissi vermesi bakımından önemli...
Tekrardan geçmiş olsun ve iyi haberlerinizin devamını dilerim.
Dikkatli kullanın arkadaşlar...
Selametle...
Geçmiş olsun. Benide dün biri pelt. Telefonla konuşması sayesinde. Uçtuğumu görmüşler mobeseden. Bende uçtuğumu biliyorum ama gözlerimi kapadım herhalde. Bir arabanın jantını gördüğümü hatırlıyorum. 30-45sn acıdan derin nefes almaya çalışıyordum. Sonrası ambulans ile yolculuk. Tabi sana göre benim hiçbir şeyim yok. Full ekipmanlar korudu. Özellikle kaskımın beni koruduğuna bizzat tanık oldum.
Valla yarın ne olacağımız belli değil; daha dün karşılıklı laflıyorduk Angrypower... Geçmiş olsun size de! Ciddi bir şey yok sanırım... sevindirici... gerçi ambulans gelmiş ama... Kazanın oluş şekli ve sağlık durumunuz hakkında daha fazla bilgi vermek isterseniz okuyanlar için bilgilendirici olabilir...
Kışlar da geliyor, ıslak zemin vs... daha bir dikkatli olun arkadaşlar...
İlk başta iş yeri çıkışı, bizim bir abi geri geri gelip ford ranger ile motorun ön çamurluğunu parçaladı. Parçaladı derken lastiği direk altına aldı. Sonra küfür ede ede Aslantepe stadının yanında kemerburgaz sapağını geçip(yanyolda) çevreyolu Edirne istikametine girecektim. Bir araba telefonla konuşurken selektör çakıp viraja hızlı girdim. Çok tatlı virajı aldım ve malum İstanbul trafiği. Yandan yola katılacakken hızımı düşürecektim, servisçide emniyet şeridine girmek için sağa kırdı. Ondan kurtarıp yanaşmaya devam ederken. Çarptığım arabadaki sürücü telefonla yola çıkıp neredeyse U yapacakmış gibi arabayı açtıktan sonra, fren falan hikaye yanında bittim. Vurmanın etkisiyle motordan uçtum (İnanmayanlar trafik polislerine sorabilir. Mobeseden onlarda görmüşler.). Sonrası yerde acı ile kıvrandım. Ambulansla hastaneye götürdüler.
Sağ kalçam iyice mor ve his yok, Belimden sırtıma gelene kadar 1 karış falan sürtünmeye bağlı yara oluşmuş. Mont sıyrıldı herhalde. Yapılan testlerde kırık, çıkık, iç kanama, omurda hasar saptanmadığı için 8 saat sonunda eve yolculadılar.
Aldığım en büyük ders, sinirlendiyseniz yola çıkmayın. Ya sizden yada başkasından farketmiyor. Terslikler silsilesi başladıktan sonra bitmiyor. En iyisi bir yere çekip hayattan 30dk-1saat kopmak. Benim gibi 8 saat falan kopunca hiç güzel olmuyor.
NOT: Ambulanslarda hiç rahat değil. Canınız güzel yanıyor.
Çok geçmiş olsun, allah beterinden korusun. Herkese kazasız belasız sürüşler.
Çok geçmiş olsun .ALLAH sağlık versin
Düz yolda arkadan gelip çarpan otobüs şöförününde sülalesini....
Benimde başıma aynısı geldi ama ben ucuz atlattım
Size de büyük geçmiş olsun. Dediğiniz gibi uçtuysanız düştüğünüz yerde size zarar verecek birşey olmayışı da ayrı bir şans olmuş.
Benim eşimle birlikte yaşadığımız son kazada da mont bel kısmından bir miktar parçalanıp altındaki bel/böbrek korumaya gelmiş, onun üzerinde sürüklenmiştim. Büyük badire atlatmışsınız. Dediğiniz gibi sinirli iken yola çıkmamak lazım ama hiçbirimiz buna uymuyoruz, her seferinde de etkilerini farkediyoruz. Başta ben, gerginim sinirliyim diye hiç ara vermem. Kötü huy. Kaza esnasında kalça korumalı motosiklet pantolonunuz varmıydı? Eğer varsa ona rağmen bahsettiğiniz durumdaysanız büyük ihtimal kalça kırığından ucuz yırtmışsınız. Tekrar tekrar geçmiş olsun, umarım çabucak toparlanırsınız.
...
Dostum geçmiş olsun demekten başka birşey gelmiyor malesef elden. Otobüs şoförü hakkında dava-şikayet ne olursa olsun takipçisi olmanı rica ederim. Trafikteki bu aymazlıkların bir nedeni de bunların peşini bıraktığımızdan oluyor.
Belki başka bir adamı da ezdi bu şoför, ezilen kişi tam olarak bu adamdan hakkını almayınca o da "oh be yırttık" dedi aynen devam etti belki yine yırtarım diye. Sen bu şoförden maddi-manevi hak talep etmezsen belki 3-5 ay sonra beni de ezecek veya "aman ezmeyeyim" demeyecek.
Görmezden geldiğimiz, üzerinde durmadığımız her olay, dönüp dolanıp bize geliyor olabilir. Nasıl biz uğraşmamak için üzerinde durmuyor ve başkasının ölümüne vebal alabiliyorsak, bir başkası da umursamadığı olaydan dolayı vebal alabilir.
İdam cezaları bile aslında idam edilene verilmez. O adam öldü gitti. İdam cezası esasen, geride kalıp "aman bizde ipe gitmeyelim" diyenlere verilmiş oluyor. Bu sebepten işin peşini bırakmamanı rica ederim.
Ha olayı senin anlattığınla biliyoruz. Ama tek istediğim kusuru olanların ceza almasıdır.
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Geçmiş olsun. Bu tür yazıları okumak kolay değil. Yaşamak ise nasıldır bilemiyorum. Büyük bir çaba ile iyileşme yoluna girmiş olmanız teselli ediyor.
Benzer bir olay yaşamıştım. Gece vakti balıkesir yakınlarında benzinlikten çıktıktan sonra sağ şeritte hızlanmaya çalışırken bir yolcu otobüsü uzun bir korna ile arkamda frenlemişti. Boş trafikte sol şeride geçip devam etmemesi ve uzun kornası için kızmıştım. Korna-selektör yapıp bir süre takip etttikten sonra sollamaya geçip bir süre şoför hizasında giderek kendimce gıcıklık yapmıştım.
Başınıza gelenleri okuduktan sonra bir daha yaparmıyım? Yapmam...
İnanır mısın hocam? Uçarken aklıma sen ve eşinle yaptığın kaza geldi. Kalça korumaları vardı ama takmamıştım dün, diz korumasınıda fakat ne olur ne olmaz die kevlar pantolonumu giymiştim. Bel için böbrek koruma alacaktım kaç zamandır fakat erteliyordum. Yeni kevlar kot alınca birlikte alırım diyordum. Böbrek koruyucu katmanda olsa belkide yürüyerek çıkacaktım (normal biçimde). En kızdığım noktada DRD'nin arabası idi. Siz ki motosiklet camiasında olan bir şirketsiniz diyebildim sinirden.
Geçmiş olsun Allahım acil şifa versin otobüs şoförü arkadaşada bişeyler diyorum ama siz bilmeyin
Güzel kardeşim tez zamanda acil şifalar dilerim, paylaşımın için ayrıca çok teşekkür ederim. Ne yazık ki şirket çalışanlarının özel sağlık sigortalarının çok önemli bir yüzdesi motor kazalarını kapsamıyor, bu konunun farkında olmak ve gerekirse ilave ücret ödenerek poliçeye motor kazalarının eklenmesi sağlanmalıdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)