Motosiklet bakımlarını kim yapıyor?
Reklamlar
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Bahsettiğim ses sürekli var. Zincir gergisi otomobillerdeki V kayışı otomatik gergi mekanizması gibi sürekli gerginliği sabit tuacak şekilde değil de, boşluk oluştuğunda boşluğu dolduracak şekilde çalışır. Yani ısındığında gevşemesi pek söz konusu değil. Ancak birçok nedenle manuel zincir gergisi kullanımını önermiyorum.
Motorda ciddi bir değişiklik yapılmış, bunun bilgisini vermemiştiniz. Açıkçası dediğiniz gibi supabın piston başına vurması söz konusu ise herşey olmuş olabilir. Mesela o esnada piston başından kopan küçük bir çapak silindiri boydan boya defalarca çizip kullanılamaz hale getirmiş olabilirdi, şanslıymışsınız ki bu olmamış. Piston başı zedelenmiştir, ancak anlaşılan kırılmamış ki çalışıyor. Hepsi bir yana büyük ihtimalle supap egrilir ve yerine tam oturmaz. Bu da supap gaydının bozulmasına, supap başının silindir kapağına tam oturmaması nedeni ile silindir kapağında hasara, hatta supabın eğri çalışmaya zorlanması ile (ki bir kez dahi pistona vurdu ise kesinlikle eğrilmiştir diyebiliriz) supabın çalışma esnasında kırılıp koparak silindir içerisini kullanılamayacak şekilde tahrip etmesine neden olabilir.
Şimdi sizin ustanın neden "silindir kapağı değişecek" dediğini anlayabiliyorum. Vakti zamanında yaptığı hatanın ve sonuçlarının farkında, sonrasında oluşan arızayı da bu nedenle adı gibi biliyordur. Yine aynı ustaya gidip "-Tamam söküp bakalım nedenmiş" diyerek işe başlatın ama nedenini ve bakmanız gereken yeri artık biliyor olmalısınız. Eğer ki piston ve supapta çok hafif de olsa hasar görünüyor ise ve vatandaş yine silindir kapağı ve supapları değiştirmek isterse artık nedenini biliyorsunuz. Ona göre biraz şenlik yaşanabilir, hazırlıklı olun.
49 binde 180cc yaptığımızda sanırım silindir orjinal değildi ve bu yüzden motor aşırı ses yapıyordu, videoda 1:48 de gelen ses aşırı geliyordu ve bu yüzden silindir bloğuna tek değil 3 conta koyduk ve ses azalmıştı. bir süre öyle kullandıktan sonra ben evde silindiri söküp 3 contayı 2 ye düşürdüm ve öyle biraz kullandım fakat ses çoğaldığı için tekrar söküp yine 3 conta yaptım ve baya bir süre öyle kullandım...
şüphelerim egzantrik zincirindendi ve 2 kez değiştirdim ve ses devam ediyordu sonra gittim yeni egzantrik gergisi aldım ses yine var bu sefer çinden manuel gergi getirttik ses yine var en son dayanamadım gittim 150cc blok aldım yan sanayi ve taktım. 3 bin kilometredir böyle işte.
eskisine göre sorunlu ses yine az videoda. subaplarda eğrilme yok ve eski 180cc silindir pistonuda dolabımda saklıyorum.
üst kapak değişecek diyen usta başka ustam, hatta bana akıl verdi, "masrafa girme, zaten elinden geliyor, sen buna yeni bir üst kapak ve egzantrik mili al tak sorunun gidecek" dedi.
ben ustayı dinlemedim gittim 150cc blok aldım taktım çünkü bende silindir pistonun uymadığından şüpheleniyordum. ama silindir pistonu taktiğim ilk hafta motor varya çiçek gibi çalışıyordu yani ses mes yok saat gibiydi hatta bir ara dedim benim motor "euro 5" olmuş çok sessiz çalışıyordu.
şimdi ilk güne göre sesler biraz arttı tabi.
Reklamlar
-
İlk kez bugün genel temizleyici sprey satın alıp balatalara püskürttüm... O kadarını becerledim
Onun haricinde, işi ilmini bilene yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum... işi bilene ... şahsen...
Yine de daha bir ilgili olmakta fayda var sanırım ...
-
GezeGeze adlı üyeden alıntı
İlk kez bugün genel temizleyici sprey satın alıp balatalara püskürttüm... O kadarını becerledim
Onun haricinde, işi ilmini bilene yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum... işi bilene ... şahsen...
doğru söylüyorsun fakat o işi bilenlerden az mı kazık yedik? işi bilen usta var ise söyleyin lütfen. bilende düzgün yapıyorsa çok iyi.
ne demişler; bir işin düzgün yapılmasını istiyorsan kendin yapmalısın.
-
bakımları serviste yapılmaz ise garanti kapsamı dışında kalmıyor mu motor?
-
GezeGeze adlı üyeden alıntı
Tamirat tadilat programindaki Edd usta gibi bir servis calisanı olursa,hiç gocunmadan istenilen miktarın iki katini vermeye razıyım...
Esasında,para mevzuda degil,işin temiz ve hakkıyla yapilması önemli.
Zira,motorun bir yerini onarırken,diger tarafi bozma olayıda olabiliyor..
-
Bende iyice öğrenip kendim yapıcam her şeyini çok zevkli oluyor muş
-
Sultangazide kuzenimin dükkanı var
Gelecek olanları bekleriz, ince işçilik.
-
Ben Oktay Motor’da yaptırıyorum. İşin gerçeği ben demeden onlar her yerini sıkıp, düzeltip, onarıp geri veriyorlar. Bir sıkıntım olursada şimdi git yarın gel demiyorlar. Hatta ben kendim yapayım dersem aletleride veriyorlar. Bozarsan ve çağırırsam parasını almak şartı ile
Ustanın işine el atarsın sorumluluğunu almak zorundasın die belirtiyorlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)