Bu basligi gormemistim.eskiden hiflo acayip ucuzdu.simdi fiyati cok artmis
Orta ve yüksek hacimli Honda ve KTM için konuşuyorum: Orijinal filtre çok pahalı değil. Sürekli değişmiyor da. Yapısı da karşılaştırdığımda ucuz alternatiflerinden farklı. Bence daha da ucuza kaçmanın riskine kesinlikle değmeyecek bir tercih olur bu motosikletler için yan sanayiye yönelmek...
Motor yağı için "ille de şu marka mı yoksa bu marka mı" diye kafa yoracağımıza orijinal filtre tercih etmek bence çok daha akıllıca.
bajaj için konuşuyorum, hiflo filtre orijinalinden daha pahalı.
varsa orijinal alırım. yoksa khan vb.
arkadaşın şadovuna mesela mann filtre aldık. mann zaten otomotiv sektöründe oem üreticilerden biri.
Çoğu orijinal filtreyi büyük yan sanayi üreticileri üretiyor, ancak firmaların spesifikasyonuna göre. Mesela 2003 Accord'un orijinal Honda filtresini FRAM firması üretiyor, ve contasi kavisli. Ancak FRAM'in aynı model Accord için FRAM markası altında sattığı daha ucuz filtre düz conta kullanıyor. İçerisinde farklılıklar var mı bilemiyorum... Ama o conta bile ciddi fark.
açılın mak müh geldi :D yağ filtresi çok önemli bir elemandır sevgili arkadaşlarım. bişey olmaz olmaz bi cortlar motorun aklını alır. altı üstü kağıt değil maalesef. belli bir yağ basıncı değerine göre üretilmesi gerekiyor. güvenilir markalardan almakta fayda var. şahsen kendi motoruma orijinal, MANN ya da BOSCH tercih ettim bu zamana kadar. size de aynısını tavsiye ederim. herkese selamlar
Motor duke 390.ilk yag degisimi hiflo kullandim 3bin km yaptim.simdi orjinal filtre aldim.sanirim orjinali hiflodan 10-15 lira pahali.bir de turk markasi var ismini vermiyim kotuleme olmasin.cok ucuz oldugu icin dusunmedim bile
Dominar 400 ug icin hiflo hf155 kullanıyorum. Kalitesi oldukca iyi.
Motosikletle filtre kadar hangi yağı kullandığın önemli . Ben yıllardır ya kendi orjinal filtresini ya da hiflo kullanıyorum. Yağ olarak da hep Putoline motosiklet yağını kullanıyorum . hem performanslı , hem motoru koruyor , hem ısınmayı engelliyor. Özellikle hornet yağ yakardı mesela . Putoline onu da engelliyordu . Orjinal filtre ve kaliteli yağdan şaşma
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)