Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni Motosiklet İstanbul'dan yolculuk.

REKLAM ALANI
    yasincig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Forza 250 Forza 300 Suzuki DL 650 Forza 250
    Merhaba arkadaşlar, kaporamızı verdik, nasipse çarşamba günü izmir'den istanbul atatürk hava limanına gelip ordan motosikleti alıp döneceğim , muhtemelen alacağım motosikletin Hgs si yok malum istanbuldada bulmak zor peki avrupa yakasından anadoluya geçerken hangi güzergahı kullanmalıyım parayla gecebileceğim bir yol köprü varmı, istanbulun yabancısıyım tüm köprüler motosikletlere açıkmı, en ekonomik rota hangisi olur izmire. Birde osman gazi köprüsü sanırım 50tl. geciş ücreti.
    Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT 25
    atla otobüse attır aşşağıya motoru 50 liraya gel :D

Motosikleti
    Yamaha NMax 155 ABS
    Sirkeci harem feribotuna bin

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Yenikapıdan Yalova feribotuna bilebilirsin , fiyatı 45 tl gibi birşey olması lazım.
    Böylelikle köprü-hgs işini ekarte etmiş ve yolu 380km’ye düşürmüş olursun.
    yasincig ve khaledome bunu beğendiler.

reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    1.geçiş yaptıktan sonra 15gün içinde hgs alırsan herhangi bir yaptırım olmuyor.
    2.yenikapı-bandırma feribotu , eskihisar-yalova feribotu , osmangazi köprüsü yada körfezi dolaşmak üzere 4 seçenek mevcut seç beğen al
    muhammetcon ve yasincig bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    2. el değilse, rodajını gelirken yolda mı yapa yapa geleceksiniz? Hani, şu bilmem kaç devirleri geçmeden, vites düşüre çıkara, 40-50-70 km/h aralıklarında gide gele ...

Antalya-Isparta arasını bundan 4 sene önce CR1'i yeni aldığımda molalar da dahil 4-5 saatte geldiydim, 120 km yolu...
    yasincig bunu beğendi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Rodaj sıkıntısı varsa arkadaşın dediği gibi, o işe hiç bulaşma. İstanbul’daki bayi, İzmir’deki bayiye kargolasın derim. İlla takıntılıyım hgs yoksa olmaz diyorsan; yenikapıdan Bandırma’ya hızlı feribot ile geç. Hem zamandan tasarruf hem de ben bütün hgs muhabbetlerini atlatmış olursun. Yolunuda baya bir kısalsatmış olursun.
    yasincig bunu beğendi.

Motosikleti
    Merhaba arkadaşlar 2. el motosiklet alıyorum, hiç aklıma gelmedi bu rota yenikapı feribot en mantıklısı süper oldu bu 49 tl. miş plaka değişeceği için hgs de alamıcaktım, yeni plakaya yeni hgs alırız artık, iyiki varsınız. Köprüyle uğraşmadan trafiğe girmeden direk yalovadayım.
    Birde normalde noterde alım satım 180tl. iken plaka değişirse masraf ne olur bilen varmı tekrar emniyete gitmek gerekecekmi.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    x2 olur die biliyorum. Noterin vereceği yeni plaka numarası ile şoförler odasından direk plakanı bastıracaksın.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Geçen perşembe daha bulunduğum ilden başka bir ilde 2. el motosiklet aldım.
    Notere gidiyorsunuz, alışverişiniz tamam mı diye soruyor? Tamam diyorsunuz, parayı aldım verdim muhabbeti.. imza attırıyor... Burası 180 lira...

Sonra alıcıya plaka değişecek mi diye soruyor. Değişecekse plakayı sökün gelin diyor. Söküp geliyorsunuz. Size şoförler odasına hitaben plaka basma talebi kağıdı veriyor noter onaylı. Bu kağıtla beraber şoförler odasına gidiyorsunuz, hemen aynı ildeki, ve sıraya göre 5-10 dk içinde plakanızı bastırıyorsunuz. Şoförler odasına plaka bastırmak 25 TL.

Noter size tek yaprak ruhsat veriyor. Başkaca emniyete falan gitmenize gerek yok. Plaka çıkartmak için bulunduğunuz şehre dönmenize de gerek yok. İstanbulda alacağınıza göre İstanbuldaki şoförler odası neredeyse bakıp bulmanızda fayda var şimdiden.

Son olarak, telefonla sigortacınızı da arıyorsunuz, ruhsatı aldıktan sonra noterden. Ruhsattaki bilgiler doğrultusunda sigortacınız motosikletinizin zorunlu trafik sigortasını kesiyor. Yola çıkacağınıza göre bunu da yola çıkmadan yaptırmanızda fayda var. Yolda polis falan sorar diye whatsapptan kesilen zorunlu trafik sigortası poliçesinin görüntüsünü size yolluyor... çevirirlerse, bunu gösterirsiniz.

Böylece, daha izmire geri gelmeden, hatta istanbuldan yola çıkmadan, evrak, plaka, sigorta vs, her türlü işlemi yapmış bitirmiş oluyorsunuz. Başkaca bir işiniz kalmamış oluyor... Emniyet ise zaten bu işlere bakmıyor artık, işler tamamen noterde bitiyor. Baya kolaylaştırmışlar.

Velhasıl, masraflar 180+25 Tl = 205 TL + sigorta, ki benimki 350 TL tutmuştu, eder 555 TL ...

Güvenli sürüşler...

Not: Ekipmanınızı yanınızda götürmeyi unutmayın... Ben Manavgat sıcağında elde kask, mont ile dolaştım, herkes tshirtle, shortla sokakta dolaşırken... Sorun değil, koça boynuzu yük olmaz
    yasincig, kulspruta ve khaledome bunu beğendiler.

Motosikleti
    Çok teşekkür ederim hocam.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Motosikletin hangi marka model olduğunu bi ben mi merak ettim.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    sen köprüden geç, hgs almak için 15 gün süren olacak, zaten büyük ihtimalle plakan okunmadığından hgs almana gerek kalmayabilir.

alternatif olarak sirkeci-harem feribotu olabilir.

AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yenikapı - Bandırma feribotuna bilet alırsan hem HGS derdin olmaz, hemde yol epey bir hafifler. Yorulmak istemediğim zaman kullandığım rotadır. En ucuz değil ama en rahat seçenektir.
    HGS paramı iç ettiği ve geri vermediği için HGS'yi uzun zamandır bırakmıştım. HGS olmadan heryere gidilebiliyor. (Paralı yollar, köprüleri kullanmadan)

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bence avrupa yakasından çorlu tekirdağ a doğru devam et sonra çanakkaleye dön ordan gelibolundan karşıya geç ver elini izmir

Motosikleti
    Merhaba öncelikle Honda Forza 300 2017 model aldık, nasipse çarşamba satışı yapacağız, sayenizde güzel bi rota oluşturdum,
    satan arkadaş bahcelievler de ben uçakla Atatürk havalimanına geleceğim erken aldığım için 130tl. ye geldi bilet,motosikleti satan arkadaş beni havalimanından alıp notere götürecek, satışı yapıp ordan plaka değişeceği(yukarıda öğrendiğim bilgier ışığında ) için şoförler odasına gideceğiz, yeni plakayı bastırıp ordan yenikapıya feribota, çarşamba uygun saatte sadece yenikapı-yalovaya vardı bilet için 49tl. ödedim,
    (eskihisardan da binebilirdim fakat, köprü geçişi hgs parası + yakıt parası(70km.)+ eskihisar vapur bileti ve yorgunluk cabası olunca yenikapı-yalova hattını tercih ettim) yalova izmir 390km. motorsiklet 2800km. de ve rodaj bakımı yapıldığından uygun sürat ve molalarla izmire akşam 11 gibi gelirim sanırım.
    Saygılar arkadaşlar.
    bursalıali bunu beğendi.

ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Bahçelievlere geldiğinize göre herşeyi orada aynı bölgede yürüme mesafesinde halletmeniz mümkün.
    Uçuş Atatürk HL ise, havalimanından metroya binin. Buluşacağınız noktaya göre Bahçelievler veya Bakırköy durağında inin. Bakırköyde inerseniz üst geçitten geçtipinizde Bahçelievlerdesiniz. 10 dk da yürürsünüz o kadar.
    Motoru kapalı alanda denemek isterseniz. Bakırköyde inin. Metronun hemen arkası (Adliyenin altı) cumartesi pazarıdır. Hafta arası oto ve motorsiklet eğitim yeri olarak kullanılır. Orada motoru trafiğe kapalı alanda deneyebilirsiniz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Havalimanından alacaklarını okumadan yazmışım
    Siz motoru yinede cumartesi pazarında deneyin. Noter oradan yürüyerek taş çatlasa 15 dk mesafede.
    yasincig bunu beğendi.

Allah kısmet ederse pazartesi bende aydın dan motorumu alacağım iskenderun a getireceğim. Kymco Agility 16+ alacağım. Otobüs ile getireceğim. Plaka aklıma takıldı. Plaka değişirse ikamet ettiğimiz ile göre mi plakayı veriyorlar.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı kadird. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kısmet ederse pazartesi bende aydın dan motorumu alacağım iskenderun a getireceğim. Kymco Agility 16+ alacağım. Otobüs ile getireceğim. Plaka aklıma takıldı. Plaka değişirse ikamet ettiğimiz ile göre mi plakayı veriyorlar.
    Aynen öyle ikamet neredeyse yeni plaka o il numarası ile başlıyor.

Motosikleti
    Merhaba arkadaşlar, dün motosikleti alıp geldim, hepinize teşekkür ederim. Sabah uçakla izmirden istanbula (130tl.) ordan arkadaş beni aldı bakırköye notere gittik öğle paydosu yokmuş hemen işleme aldılar, 181 tl. ödedim plaka değişeceği için plakayı söküp notere teslim ettik, bana ikametgahımın olduğu izmir için plaka basım kağıdı verdi, noter toplam 15dk. sürdü,oradan güngören şoförler odasından 17tl. ye plakayı 10dk. aldım, gitmeden servisten aldığım plakalığı yanımda götürdüm, dışarıda monte ettim, ordan yeni kapıya feribota 45tl. 1 saat 15dk. yalovaya indim feribottada sigortacıya bilgileri gönderip 3 taksit 397tl. sigortayı yaptırdım,yalovada yakıtı doldurup,lastik basınçlarını kontrol edip,yola çıktım, ordan izmir 400km. gece 12de evdeydim.
    Öneri ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)