Yazı için teşekkürler, boşluk vermeyince satırları karıştırdık resmen, bir dahakine dikkat ederseniz rahat okuruz. Ben bir örnek yazayım biraz uzun olsun ne demek istediğimi anlarsınız
Burada arada ben de bu konulara değiniyorum, hele şu kamerasıyla bağırıp çağıran, çektiklerini izlediği halde halen kendini haklı görenler var onları hiç anlayamıyorum, mesela geçen gün bir konu açılmıştı bmw'nin tali yoldan çıkan bir araba ile karşılaşma videosuydu, bazıları için suçlu sadece araba sürücüsüydü, halbuki motor sürücüsünün yolu analiz etmemesi, tabelaları okumaması, yol dışına çıkıp şansa kurtarması ve üstüne halen büyük bir badireyi atlattığı halde bundan ders çıkartmayıp daha da gaz açması vs. bazılarının hiç gözüne takılmamıştı, saygıyı geçtim kendi hayatını tehlikeye attığının farkında olmayan bir çok motosiklet sürücüsü var aramızda ve bu forumda.
Bilgi açısından eksiğiz ben de eksiğim ama öğreniyorum, kaçımız korumalı giysilerin sadece kaza esnasında değil, kaza sonrasında da hastaneye kadar bizi koruduğunu bilir, kırık çıkıkların oynatılmaması açısından korumaları asla sağlıkçılar dışında hiç kimsenin çıkarmaması gerektiğini bilir. Burada yazıp duruyorum roadcraft tekniğini inceleyin diye, umarım bazı arkadaşlarımız bakmıştır, yollar da hep temkinli sürekli aşırı olmamak şartı ile paranoyak olmak gerekiyor, bir yerlerden bir şey çıkar diyerek gitmek gerekiyor.
İstanbul trafiğinde zaten çok büyük tehlikeler kol geziyor, insanların bir kısmı cidden bilinçsiz veya saygısız. Motorcular da öyle, o kadar çok var ki, bir motorcu bile diğerini sıkıştırabiliyor, araba sürücülerinin içinde katil kılıklılar varken, bir diğer tarafta da motorcuları koruyan araç sürücüleri var, biz kendimizi eğitip, saygı sevgi kısmını geçip önce yolda tehlikelerden nasıl kaçarız bunu öğrenmeliyiz, o zaman saygı bile kendiliğinden oluşabilir, tehlikenin üzerine gidip adrenalin yaşamayı sevenler ise er geç kaza yapıyor, kaçınılmaz, bazı vlogger'ların havalı halleri yanında "kaza yaptım" videoları sonrasında ise aynı huylarına devam etmeleri, trafik canavarlarının belgesel niteliğinde görüntüleri oluyor, utanıyorum bu tiplerden, motorculuğu gözden düşürmekten başka bir iş yapmıyorlar.
velhasıl kelam insan kendinden sorumlu, sevdiği konuda saygı bekliyorsa önce kendini eğitmesini bilmeli, bizler bir araç kullanıyoruz, amaç odaklı ise bunu anca pistlerde boşa alanlarda denemeliyiz, trafikte ise hayatımızı ortaya koyarak yola çıkıyoruz, bunu kendimize hatırlatırsak yolumuza odaklanabiliriz, herkese kazasız belasız bir ömür diliyorum, saygılar.