zorunlu trafik sigortam var mı yok mu ?
Reklamlar
-
Araç uzun süre garajdaydı abim enson sigortasını yapmıştı ama tam tarih hatırlamıyoruz garajda durduğundan satma kararı aldık şimdi anadolu sigortada sigorta sorgulamaya çalıştığımda aşşağıdaki görseller ile karşılaşıyorum aracın sigortası var mı yok mu?
Reklamlar
-
22 Ekim 2017'de sigorta yapılmış gözüküyor.
-
Poliçenin yanında olması gerek diye biliyorum, eğer sigortan varsa bile poliçe yanında olmasa bile çevirmede sıkıntı yaşayabilirsin.Ayrıca kaza vs durumlarda neyle karşılaşırsın orası apayrı, en iyisi sen sigorta şirketini ara imkan varsa yeni poliçe iste
-
E-devlet'ten görebilirsin. Aracın sahibi olan kişi Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama menüsünden plaka ile sorgulayınca gelir. Sigortan varsa da, sigorta firmasından e-mail ile police kopyasını alır print eder ruhsatla beraber saklarsın
-
2017 yilinda bilgi edinme kanunu kapsaminda sormustum. Yanimizda trafik ve tescil belgesi ile ehliyet olmasi yeterli demislerdi. Simdi trafik belgesi olmadigi icin sadece tescil begesi ve ehliyet yeterlidir. Sigorta, muayene raporu vb evraklari tasimaniza gerek yok.
-
Deadly Sto(R)m adlı üyeden alıntı
2017 yilinda bilgi edinme kanunu kapsaminda sormustum. Yanimizda trafik ve tescil belgesi ile ehliyet olmasi yeterli demislerdi. Simdi trafik belgesi olmadigi icin sadece tescil begesi ve ehliyet yeterlidir. Sigorta, muayene raporu vb evraklari tasimaniza gerek yok.
Malesef gerek var. Sorun polis çevirmesinden öte bir kazaya karışma durumunda gerekli olan belgelerdir. Karşı taraf sizin sigorta poliçenizin bir örneğini ısrarla isteyecektir. Yanınızda ise çok daha hızlı şekilde hemen orada basit bir resim ile iş çözülebilir. En azından poliçenizin net bir resmini cep telefonunda taşımakta yarar var(Trafik ve varsa Kasko). Böylelikle sigorta ile iletişime geçmek istediğinizde poliçe numarasını bileceğinizden çok daha hızlı işlem yapmanız da mümkün olabilecektir.
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Malesef gerek var. Sorun polis çevirmesinden öte bir kazaya karışma durumunda gerekli olan belgelerdir. Karşı taraf sizin sigorta poliçenizin bir örneğini ısrarla isteyecektir. Yanınızda ise çok daha hızlı şekilde hemen orada basit bir resim ile iş çözülebilir. En azından poliçenizin net bir resmini cep telefonunda taşımakta yarar var(Trafik ve varsa Kasko). Böylelikle sigorta ile iletişime geçmek istediğinizde poliçe numarasını bileceğinizden çok daha hızlı işlem yapmanız da mümkün olabilecektir.
Benim sordugum da rutin kontroller sirasinda gerekli olup olmadigi yonundeydi. Olur da polisin biri bu police neden basili degil diye sorun cikarir mi diye sormustum. Sonucta sigorta policelerini mail veya gorsel olarak saklamak her zaman avantajli.
2006 Honda Activa (2006-2009) > 1996 BMW F650 (2007-2008) > 2016 Mondial RX3i Evo (2016-2017) > 2006 Yamaha XT660R (2017 - 2020) > 2017 Honda CRF 250L ABS (2020 - 2021) > 2022 Mondial X-Treme Maxx 200i (2022-...)
-
Sigortanız 22.10.18 tarihine kadar var. Tabiki plaka ile o resimdeki plaka aynı ise..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)