Motor ile kaza yaptım ayak vitesi ve onu tutan demir kısım kırıldı
Reklamlar
-
Dün artçı iken düştüğümü ve hastanede sorun yaşamamak için size danışmıştım şimdi tekrar size danışıyorum lakin bu sefer kendi motorum olan suzuki gsx250r ilr oldu motor sol tarafa yattı şükür mont hariç dizliğim kaskım vardı bana birşey olmadı 1gün ara ile olması beni de şoka soktu ama motorcuyuz sonuçta cana zarar gelmediği sürece devam sorun şu motoru 1.viteste garaja kadar getirdim ama şimdi vites ve ayak koyulan demiri tutan parça kırıldığı için sürekli hareket ediyor sabit değil serbest şuan ve vites atamıyorum haliyle motoru hareket ettiremiyorum motorumun garantisi duruyor suzuki servisinden talepten bulunsak servis çekici ile gelir motoru alır mı?
Reklamlar
-
Geçmiş olsun, bi sadaka ver bence üstüste olmuş.Servis o işe karışmaz normalde,ayrıca garantiye sokmaz motoru yatırmışsın.
Sigortanin çekicisi falan varsa o da evden almaz.
Sabit vites gotursen motora yazik.
Bi araca atıp goturmek gerekiyor en iyisi, bulunduğun şehirden rampalı bir motonakliyeci arastir bence.
-
Parçayı sökebilme imkanınız varsa sökün ve oto sanayide kaynak yaptırıp geri takın. İsterseniz motosikletim ömrü boyunca o şekilde kullanır, ister yeni parça gelene kadar geçici olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
-
"motorcuyuz sonuçta, cana gelmediği sürece devam"
bu açıklamaya biraz takıldım.
iş güvenliğinde olay matrisi veya kaza matrisi adını verdiğimiz bir kavram vardır. büyük bir kaza gelmeden önce şu kadar küçük kaza, onlardan önce de şu kadar kazaya ramak kala durumu yaşanmıştır şeklinde özetlenebilecek, istatistik bir kavram olduğunu söyleyeyim.
özetle, büyük kaza yaşamak üzeresin. iki gündür başına gelenler yukarıdan ikaz. sürüş tarzını, motora hakimiyetini, trafik kurallarına uyumunu gözden geçirmeni tavsiye ederim. daha sakin, daha kontrollü kullanman, mümkünse eğitim alman yerinde olacaktır.
-
myagdi adlı üyeden alıntı
"motorcuyuz sonuçta, cana gelmediği sürece devam"
bu açıklamaya biraz takıldım.
iş güvenliğinde olay matrisi veya kaza matrisi adını verdiğimiz bir kavram vardır. büyük bir kaza gelmeden önce şu kadar küçük kaza, onlardan önce de şu kadar kazaya ramak kala durumu yaşanmıştır şeklinde özetlenebilecek, istatistik bir kavram olduğunu söyleyeyim.
özetle, büyük kaza yaşamak üzeresin. iki gündür başına gelenler yukarıdan ikaz. sürüş tarzını, motora hakimiyetini, trafik kurallarına uyumunu gözden geçirmeni tavsiye ederim. daha sakin, daha kontrollü kullanman, mümkünse eğitim alman yerinde olacaktır.
Konu hakkında kaynak var mı ?
-
Servis çekiciye karışmaz. 100TL verip siz çektireceksiniz.
-
Kredi kartı kullanıyorsanız, çağrı merkezini arayıp ücretsiz çekici desteği isteyin.
Bir çok kredi kartı üyeliğinde bu hizmet var ama çoğumuz bilmiyoruz...
5 ay kadar önce yolda kaldığımda YKB kredi kartımın arkasında yazılı çağrı merkezini arayarak, motorsikletimin bozulduğunu yolda kaldığımı ücretsiz çekici istediğimi söyledim. Yılda 2 kez ücretsiz assist yol yardımı hizmetim olduğunu söylediler. 10 dk sonra çekinin şoförü aradı. Konum gönderdim. Hemen dönüş yaparak, bulunduğu yer bilgisini, yol durumunu, ne kadar zamanda gelebileceğini bildirdi. Tam dediği sürede geldi. Sadece çekiciye bahşiş verdim. Kredi kartıma hiç bir ücret yansıtılmadı...
-
Eğer trol değilsen..( insanlık namına bir cevap vereyim ) Acil eğitim al sen.. Motorcuyuz sonuçta diyorsun ama motosiklet ile ilgili henüz çok bilgi sahibi olmadığını gözlemliyorum.. Yani sana 250 lik motosiklet çok olmuş..Bir an önce prof.eğitim al..Diğer meseleleri çok sonraya bırak..
-
Arkadaş zaten motosikletini garaja kadar getirmiş. Artık çekici hizmeti isterse tamamen ücrete tabi, ancak;
Herhangi bir kaza durumunda çekici hizmetinden ücretsiz yararlanma hakkınızın olup olmadığını hepimizin mecburen yaptırdığı Trafik Sigortası poliçesini okursanız oradan görebilirsiniz. Hemen her trafik sigortasında bu hizmet yaklaşık 150km' ye kadar ve en yakın servis veya tamirciye olması şartı ile ücretsiz verilmektedir. Özellikle de genişletilmiş trafik sigortası hizmetlerinin tamamında standarttır. Lakin bu kaza veya arıza durumunda olayın yaşandığı yerde aranması halinde geçerlidir.
Diğer bir değiş ile, etik olmasa da;
Motosikletinizi garajdan çıkarıp park halinde düşmüş gibi yan yatırır ve birkaç resimle bu şekilde belgeler, ardından da çekici hizmetini trafik sigortası üzerinden talep ederseniz ücretsiz çekici hizmetinden yararlanabilirsiniz. Etik değildir, hatta sigorta sahtekarlığına girer bilginiz olsun. O yüzden bilin ama yapmayın derim.
En iyi yol parçayı söküp basit bir aluminyum kaynağı ile kaynattırıp güzelce temizlettikten sonra takıp yola devam etmek. Hem daha ucuz hem de basit.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------
ufoz adlı üyeden alıntı
Kredi kartı kullanıyorsanız, çağrı merkezini arayıp ücretsiz çekici desteği isteyin.
Bir çok kredi kartı üyeliğinde bu hizmet var ama çoğumuz bilmiyoruz...
5 ay kadar önce yolda kaldığımda YKB kredi kartımın arkasında yazılı çağrı merkezini arayarak, motorsikletimin bozulduğunu yolda kaldığımı ücretsiz çekici istediğimi söyledim. Yılda 2 kez ücretsiz assist yol yardımı hizmetim olduğunu söylediler. 10 dk sonra çekinin şoförü aradı. Konum gönderdim. Hemen dönüş yaparak, bulunduğu yer bilgisini, yol durumunu, ne kadar zamanda gelebileceğini bildirdi. Tam dediği sürede geldi. Sadece çekiciye bahşiş verdim. Kredi kartıma hiç bir ücret yansıtılmadı...
Bunu da ben bilmiyordum, bilgi için teşekkürler
-
Teşekkürler bir çoğunuz fazlasıyla yardımcı oldunuz ve evet haklısınız eğitim de almayı düşünüyorum..
-
Bu kartın türüne göre değişiyor. Yani Platinium kartsa vardır da standartta olmayabilir.
Konuyu açan arkaşadaşımız @FurkanGsr250 fotoğraf paylaşsan daha iyi yorum yapılabilir.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
[IMG][/IMG] bahsettiğim parça bu adını biliyor musunuz?
-
FurkanGsr250 adlı üyeden alıntı
Sol ayak peg braket komple.
Tahmini 450-600 tl arası olabilir.
-
Sol ayak peg braketi. Ancak üzerine çok anormal yükler binmeyen bir parça. Güzel bir aluminyum kaynağı işinizi görecektir. Yenilemektense onarım yoluna gitmenizi önerebilirim. Malum ehonomi de coh eyi olduğu için, basit bir aluminyum döküm parça olduğundan kaynakla onarımında sorun yaşamazsınız. İşini bilen birine yaptırdığınızdan emin olun
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Sol ayak peg braketi. Ancak üzerine çok anormal yükler binmeyen bir parça. Güzel bir aluminyum kaynağı işinizi görecektir. Yenilemektense onarım yoluna gitmenizi önerebilirim. Malum ehonomi de coh eyi olduğu için, basit bir aluminyum döküm parça olduğundan kaynakla onarımında sorun yaşamazsınız. İşini bilen birine yaptırdığınızdan emin olun
Üstad,parça federli kısımdan kırılmış,bağlanti deligine çok yakin,tam dayanim noktasi,bende aynı yontemi onerecektim.
Onu saglikli kaynatacak ustanin elini operim..
-
Sol ayak peg braketi aliminyum kaynak yaptırdım üzerine birde taşlandı ve neredeyse sıfır gibi oldu elbette kaynak gözüküyor kaynak 100tl ye patladı suzuki bayisine bu parça için danıştığımda parçanın bulunamayacağını ancak sipariş ile elde edilebileceğini belirttiler fiyatı ise sizin tahminlerinizden 1 tık üstte 695tl.. 5tane suzuki bayisi ile konuştum il dışındakileri saymıyorum hele bir tane bayi vardı ki internet üzerinden bulduğum numaralarına WhatsApp uygulamasından mesaj attım resim ile birlikte derdimi anlattım "ok" dedi..
-
Motor yatırmanız ve sonuç= 695₺ öyle mi?
Suzuki bu kadar pahalı mı gerçekten??
Geçmiş olsun. Ucuza halletmişsiniz.
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Üstad,parça federli kısımdan kırılmış,bağlanti deligine çok yakin,tam dayanim noktasi,bende aynı yontemi onerecektim.
Onu saglikli kaynatacak ustanin elini operim..
Vay be,demek azda olsa duzgun usta var piyasada..helal olsun..
-
sen o motoru garaja 1. viteste nasıl getirdin? iyi ki motoru yakmamışsın.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
sen o motoru garaja 1. viteste nasıl getirdin? iyi ki motoru yakmamışsın.
biskletten daha gelişmiş motorlarda su soğutma falan oluyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)