valeros46 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yeni plaka çıkardım. Benzer durumla karşılaşan arkadaşlar için de güncel bilgi paylaşımı yapmak için özetleyeyim:
Uyarılarınız üzerine plakanın başkası tarafından bulunarak kötüye kullanımı ihtimali için aynı akşam evime en yakın karakola gittim. Durumu izah ettim. Bize niye geldin dediler, yarın emniyet trafikte gereğini yapacağımı, fakat yarına kadar başkası tarafından kötüye kullanım durumu için beni korumak amacıyla zabıt tutturmak istediğimi söyledim. Plakanın tek mi çift mi olduğunu sordular (daha önce iki plakalı motosikletle karşılaştılar sanırım paralel evrende). Plaka tek dedim, muayene kağıdına bakıp doğrualamak istediler. Sonrasında birilerini arayıp sordular. Motor burada mı dediler, hayır otoparkta ama zabıt tutacaksanız getirebilirim dedim. Yok gerek yok dediler, yine anlamadım. En sonunda kendilerinin bişey yapamayacaklarını söylediler, trafikte ek-5 diye dir belge doldurmam gerektiğini söylediler. O saatte üşenmedim ikametgahımın bağlı olduğu emniyete gittim, trafik birimi 08:30-17:30 çalıştığından bişey yapamadım. Ertesi sabah ilk iş emniyete gittim. Durumu izah ettim, ruhsat ve kimlik fotokopisi ile plakayı kaybettiğime dair dilekçe doldurup imzaladım. Sisteme girişi yapıldı. Sonrasında online olarak yapılan işlemden sonra herhangi bir notere gidebileceğimi söylediler. Notere geçtim, 138 TL karşılığında yeni plaka verildi. Plaka basım kağıdını alıp plakayı bastırmaya gittim, 17 TL de oraya ödedim ve 155 TL' ye yeni bir plaka aldım. Ek-1, ek-5 vs doldurtup sigortacılara para bayılmaya gerek yok. Sonrasında plakanız değiştiğinden dolayı trafik poliçeniz için zeyilname yaptırmanız gerekiyor. Sigorta yaptırdığınız yer bu işlemi ücretsiz olarak yapıyor. Plakam 33 den 34 e döndüğü için 13,5 TL ek sigorta ödemesi çıktı. Şimdi sırada HGS işlemi var. Onun için de postaneye gitmem gerekiyor sanırım.