Bir marka nasıl ilah yapılır .. R1200 GS Adv
Reklamlar
-
Borusan ın getirdiği GS ler en üst donanım paketi ile ithal ediliyor , yazılan Avrupa fiyatları acaba hangi opsiyonları kapsıyor , dinamik süspansiyon eklentisi yoksa bir GS aynı sınıftaki rakiplerinden daha uyguna gelebilir , hatta ABS siz bile satıldığını duydum lakin ne derece doğrudur bilmiyorum..
Reklamlar
-
Almanya en düşük fiyatı ile Türkiye en düşük fiyatı karşılaştırdım. Türkiye'ye özgü paket var en ucuzu o, büyük ihtimalle Almanya'daki en ucuz paket Türkiye'dekinden daha yüksek donanıma sahiptir... (Yani: Efektif fark daha da fazla...)
-
merak edip baktım ama BMW nin sitesinde fiyat bilgisi göremedim , ilginçtir Almanya da popüler mobile.de ile bizim sahibinden.com da örneğin 2016 model GS ler 100-110 bin civarında satışa konulmuş , demekki bizim GS ci abiler pahalı alıp ucuza satıyorlar , katmerli kazık zaten GS in hakkını vererek uzun yolda senelerdir kullanan eski toprak motorcular hiç bir zaman gidip bu meretin sıfırını almazlar , bi bildikleri var demekki..
-
Kesinlikle katılıyorum. Doğru düzün markaların ürünlerini kullansak keşke.
-
https://www.bmw-motorrad.de/de/model...adventure.html
Yalnız sabah burada 19.145€ gördüğüme yemin edebilirim, şimdi 16.850€ yazıyor
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Borusan ın getirdiği GS ler en üst donanım paketi ile ithal ediliyor , yazılan Avrupa fiyatları acaba hangi opsiyonları kapsıyor , dinamik süspansiyon eklentisi yoksa bir GS aynı sınıftaki rakiplerinden daha uyguna gelebilir , hatta ABS siz bile satıldığını duydum lakin ne derece doğrudur bilmiyorum..
Sirf ucuz diye abs siz motor alan kisiler buradada var akil yoksunlugu biraz ;)
-
istanbu_gezg adlı üyeden alıntı
Sirf ucuz diye abs siz motor alan kisiler buradada var akil yoksunlugu biraz ;)
yok ucuz diye değil hafif olması için Afrika nın çölünde sürecek adama özeldir herhalde , tamamen off road giden adamlar çıplak motoru istediği gibi donatır , napacak abs yi kumda çamurda..
-
EURO normlarından dolayı ABS siz motoru birçok ülkede satmanız artık pek mümkün değil.
-
tyrung adlı üyeden alıntı
EURO normlarından dolayı ABS siz motoru birçok ülkede satmanız artık pek mümkün değil.
tam detayını bilemiyorum lakin offroad sürüşler için elektronik düzeneklerin olmadığı bir seçenek üretiliyor diye duymuştum..
-
almanya'nın tofaş'ı olan bmw'nin hedef kitlesi biz olmadığımız için bizi ilgilendirmeyen durumdur.
isterse 1 milyon euroya satsın, bena na! gitsinler, hedef kitlelerini zütsünler.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
.......almanya'nın tofaş'ı olan bmw......
deme deme en azından S1000XR a tofaş deme :( hele Akrapovich egzozlusunu bir kez kullan , İstinye de test sürüşüne açık , o konforlu sele , 2. vitesde 160 kadar uzaması ve o derinden gelen sinirli ses , hatırladıkça hala keyif alıyorum (depoyu ben doldurmadığım için de olabilir :D ) hayabusa dahil daha güzel giden makinalar kullandım ama hem konforlu hemde güzel uzayan motorlar bi başka ;)
-
Yamahanın zamlarından sonra benzer bir konu hatırlıyorum. R 25 için 18.000 gibi bir rakam isteniyordu ve konuda ki yorum yapan arkadaşlar, bu ürünü almayarak fiyatının düşürülebileceğini söylüyordu. Arz talep ilişkisiyle ve bir diğer kesim ise param var 0 motosiklet alabiliyorken niye almayayım diyerek "bana dokunamayan yılan" ilişkisini teyit ettiler.
Bizde bir ortak fikir yürütme çabası yok. Para ediyorsa, satılıyorsa sorun yok, alamıyorsan o senini fakirliğindendir ... Bu görüş yerine yukarıda da anlatıldığı gibi ürünün değeri bu değil veya bu hizmet kalitesiyle bu ücreti hak etmiyor deyip hep beraber aynı amaç için uğraşsak sorun kalmayacak ama dedim ya birleşip de tepki koymak bizde yok.
Sadece motosiklet mevzusu da değil. Akar yakıt fiyatları için herkes söylenirken iş icraata geldiğinde ses etmiyor, ev almak için tonla komisyon ödemek de sorun değil, meyve sebze üretenler için benzeri, öğretmenler için yine aynısının üçgeni vs vs.
Demem o ki bizden olmaz. Artık inanmıyorum
-
tam detayını bilemiyorum lakin offroad sürüşler için elektronik düzeneklerin olmadığı bir seçenek üretiliyor diye duymuştum..
Trafiğe çıkıyorsa en kötü ABS olmak zorunda artık.Bende plakasız BMW duymadım şu ana kadar.
-
Sosyetik biniciler bu BMW yi tepemize çıkardılar. Arıza rekortmeni bir marka, velakin fiyatları uçuyor işte.
-
-
Ben açıkçası Africa Twin ile 1200 GS'in denk motosikletler olduğunu düşünmüyorum. Hem teknik veriler hem kullanım tarzı hem de birini hedefleyenin diğerini muhtemelen değerlendirmeyecek olması bunu gösterir. 1200 GS kesinlikle Africa Twin'e göre yol odaklı bir makina en başta.
-
Ben Africa Twin'nin ne işe yaradığını anlamadım açıkçası; bize 600'lük, dolu ağırlığı 200kg altında olan bir şey lazım. (Ki o bile fazla ama daha da inecekse fiyat deli uçar...)
-
Riptalon adlı üyeden alıntı
Ben açıkçası Africa Twin ile 1200 GS'in denk motosikletler olduğunu düşünmüyorum. Hem teknik veriler hem kullanım tarzı hem de birini hedefleyenin diğerini muhtemelen değerlendirmeyecek olması bunu gösterir. 1200 GS kesinlikle Africa Twin'e göre yol odaklı bir makina en başta.
konunun başka yerlere gitmesi beni şaşırtıyor açıkcası. Söylediğim gibi en başta gs kullandığım en rahat motosikletlerdendir. Fakat türkiyede bmw markası kullanıcıların yanında değil karşısındadır. Millet bu yüzden yıllardır r1200 gs kullanıcılarını eleştirmektedir videoda bu konu tamamen farklı yorumlanmış.Markayı değilde üzerindeki adamın eleştirildiği söylenmiş. Eleştirilen konu budur. Konunun africa twin ile bmw gs karşılaştırmasıyla bir alakası yoktur. İki örneği vermemin sebebi türkiyedeki ve avrupadaki fiyat dengesinin alakasızlığıdır. Lütfen yorum yapacak arkadaşlarım konuya okumadan yorum yapmayalım.
-
Allah Allah? Ne konuştuğumuza mı karar vereceksiniz? Laf lafı açtı, normal sohbet mantığından bihaber misiniz nedir? Orijinal konu ile ilgili yeterinden fazla yorum yaptım bile; siz de kimin ne söylemiş olduğunu aklınızda tutamadan yorum yapmayın o zaman? Zaten gereksiz bir konu, nereden bulaştıysam? Serbest piyasa ekonomisinde kimin neyi ne kadara satıp alacağı taraflara kalmış, 3. şahıslar oturacak susacaklar. Madem beğenmiyorsunuz BMW'nin fiyat (veya başka) politikalarını, almayın / kullanmayın. Burada ağlamanın kime ne faydası var Allah aşkına? Gereksiz ezik muhabbetler...
-
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
Aradaki 50.000 heralde firmanın tüm masraflarını alıcılardan almak isteyerek kendini garantiye almak istemesidir diye düşündüğüm için eleştiriyorum..
Sizin için tekrar açıklamak isterim. Almanyada fiyatın farklı olup olmaması değil bahsettiğim konu. Almanyada bu motosikletin fiyatı 19.200 euro diyorsunuz. Almanyada africa twin fiyatıda 14.500 euro. Yani arada 4 5 bin euro fark var. Yani avrupa ve amerika fiyatları hep bu şekilde. Fiyatlar birbirine çok yakın. Söylediğim örnek sadece honda değil genel olarak geçerli. Bmw genel merkezinin türkiyede çok motosiklet satmak istemediği kesin.
Benim söylediğim konunun ülke yönetimi dolar euro kuruyla ilgisi yok. Eleştirdiğim konu bmw nin türkiye pazarına özel çalışma yapmıyor olması. GS yıllarca zaten bu yüzden eleştirildi. Servis masraflarını biliyorsunuz.
Keşke bmw türkiye bu söylenenlere kulak asıp özel fiyatlarla otomobil pazarında olduğu gibi rekabet ortamına giriş yapsa. Bizde yeni motosiklet alacak veya motosikletini büyütecek kardeşlerimize keyifle bmw markasını önerebilsek. Her gelen abi bu paraya değer mi diye soruyor. Ne diyeyim şimdi almanyada arasında 3.000 euro fark olan africa tarzı motorlar öneriyorum. Bunun adamın cebindeki parayla hiçbir ilgisi yok tekrar üzerine basa basa söylüyorum
Bence aradaki fiyat farkının sebebi firmanın ; "nasılsa marka sevdalısı belirli bir kitle var, ve bu sevdalıların maddi durumu iyi.. Biz bunlara öyle yada böyle bu motosikleti satıcaz 50bin fazla 50bin eksik ne fark eder" düşünce yapısı.
Kawasakide aynı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)