Motor Yağı Değişim Aralığını Uzatmak
Reklamlar
-
100cc Kuba XY100-E cub motorum var, alınca yağını değiştirdim ve motorcuya gidip kaç kmde değiştirilmeli diye sordu. Usta 1000km de bir yağın değiştirilmesini gerek dedi. Acaba bulabildiğimiz en kaliteli yağı alıp 2000km civarına çekebilirmiyiz bu aralığı?
Reklamlar
-
-
Ustayı bırakıp kullanım talimatına baksanız?
-
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Ustayı bırakıp kullanım talimatına baksanız?
Motor 2007 model kullanma kılavuzunu bulamadım.
-
Mineral yağlarda normalde 2000 km de bir değiştirilir.yari sentetik yağlarda bu 5 bin km ye çıkar.
-
çinlilerde 1000 de bir klavuzda yazar
-
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
çinlilerde 1000 de bir klavuzda yazar
Servislerde ucuz yağlar koyuyorlar, bende diyorum ki ulaşabildiğimiz en yüksek kalite yağ koyup bu süreci 2000km, 2500kmye çıkarabilirmiyiz? Bir zararı olur mu? Yoksa her 1000km de bir uygun yağ koymak daha mı yararlı olur?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------
karaca3 adlı üyeden alıntı
Mineral yağlarda normalde 2000 km de bir değiştirilir.yari sentetik yağlarda bu 5 bin km ye çıkar.
Hocam şimdiye kadar hiçbir kılavuzda görmedim 5000 km ye kadar geniş bir değişim aralığı olduğunu.
-
zeynelhazan adlı üyeden alıntı
Servislerde ucuz yağlar koyuyorlar, bende diyorum ki ulaşabildiğimiz en yüksek kalite yağ koyup bu süreci 2000km, 2500kmye çıkarabilirmiyiz? Bir zararı olur mu? Yoksa her 1000km de bir uygun yağ koymak daha mı yararlı olur?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------
Hocam şimdiye kadar hiçbir kılavuzda görmedim 5000 km ye kadar geniş bir değişim aralığı olduğunu.
ben hep castrol kullandım driftte 1000 de 1 değiştim yağ üreticileri Motor üreticilerini baz alın diyor
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
ben hep castrol kullandım driftte 1000 de 1 değiştim yağ üreticileri Motor üreticilerini baz alın diyor
1000 km yağın ömrünü tamamlaması için kısa bir periyot değil mi? Hemde kaliteli yağ kullandığınızı belirtiyorsunuz.
-
Castrole mesaj attım motor üreticinizin yağ değişim periyotlarını baz almamı söylediler driftte daha 500 km de kömür olan yağ rx 3 te olmuyor sanırım drift daha fazla ısınıyor
-
Castrole mesaj attım motor üreticinizin yağ değişim periyotlarını baz almamı söylediler driftte daha 500 km de kömür olan yağ rx 3 te olmuyor sanırım drift daha fazla ısınıyor
Rx su sogutmali oldugu icin,devirli bile kullansan blok ve silindir optimum ısısını korur.icerisindeki yag 1-2 tık daha omurlu olur.
Ayni şekilde,silindir yuzeyindeki yag filmi saglikli bir sekilde viskozitesini surekli korur.
Hava sogutmali motorlar ısı transferi yonunden iç anadolu,ve dogu bolgelerinde daha sorunsuzdur.
Hele akdeniz,ege ve guney bolgelerde asfaltin 60,ruzgarin 40derece oldugu yerde motoru zorlamak akil karı degil..
-
Motor 2007 model kullanma kılavuzunu bulamadım.
https://ekilavuz.com/kuba-cg100-cg10...75625fe3614b-1 adresinde kitapcik var sizin motosikletinize uyan. Yag bakimi icin sayfa 46 gorunuyor ama bu sitede sanirim tamamini vermiyorlar cunku sadece 24'e kadar gidiyor.
-
Benim XTR 10000 km de bir degisiyor. 3-5 bin uygun olsaydi Yamaha oyle yapardi diye dusunuyorum. Demek ki 10000 km uygun.
-
Ustam 2000 km de yağ değişir 800 ml yağ alır.kesin bilgi.1000 km çok erken
-
"levend84" abimin dediği gibi yağın aşırı sıcağa uğrayıp kimyasal ve fiziksel yapısının bozulmamasından olabilir. Ama kararan yağın yağın kötü durumda olduğunun göstergesi olduğunu düşünmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Aynen, bende ordan ulaşmaya çalıştım ama kılavuzun devamı yok ve kılavuzda Yamaha servisine gidin gibi ibareler dikkatimi çekti
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
Deadly Sto(R)m adlı üyeden alıntı
Benim XTR 10000 km de bir degisiyor. 3-5 bin uygun olsaydi Yamaha oyle yapardi diye dusunuyorum. Demek ki 10000 km uygun.
Hocam 10000km bir Yamaha için normal olabilir ama hava soğutmalı bir Çinli için 2000-2500km bile fazla görülüyor gördüğün gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------
EMRE_R19 adlı üyeden alıntı
Ustam 2000 km de yağ değişir 800 ml yağ alır.kesin bilgi.1000 km çok erken
Bende bu tarz bir cevap bekliyodum. 1000km bence de çok erken bir yağın ömrünü doldurması için. Sağolun hepiniz.
-
Bajaj boxer 150 kullanıyorum yağ değişimi 5 binde bir. Şuan 4 bin oldu sıkıntısız hala yarın değiştiricem yağını daha 1000 km si olmasına rağmen
-
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Bajaj boxer 150 kullanıyorum yağ değişimi 5 binde bir. Şuan 4 bin oldu sıkıntısız hala yarın değiştiricem yağını daha 1000 km si olmasına rağmen
Motorunuzda yağ filresi varmı? Yağ filtresi varsa 5000km normaldir sanırsam. Bu benim bahsettiğim motorda yağ filtresini geçtim tapanın üstünde süzgeç bile yok.
-
[/COLOR]
Pulsarda 5000 km önerilir, ayrıca bir çok motor 4 ila 10 bin km arasında değişim önerir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Motor zor şartlarsa çalışmıyorsa 2000 km bence olabilir.
-
küçük hacimli ve düşük performanslı, ekonomik motosikletlerde, uygun fiyatlı mineral motor yağlarından kullanmak ve daha sık yağ değiştirmek motor ömrü açısından daha faydalıdır.
yıl içinde az km yapıyorsanız, yani yağ değişim kilometresine bir yılda anca geliyorsanız yine uygun fiyatlı yağ kullanmak ve sık yağ değiştirmek motor ömrü açısından daha faydalıdır.
bunu söylerken, motor üreticisinin tavsiyesine uymamazlık etmeyin, üreticinin tavsiye ettiğinden daha düşük nitelikte bir yağ kullanmayın.
-
Motorunuzda yağ filresi varmı? Yağ filtresi varsa 5000km normaldir sanırsam. Bu benim bahsettiğim motorda yağ filtresini geçtim tapanın üstünde süzgeç bile yok.
Evet var tabi takılıyor mu acaba? Takılsa Daha çok km gider
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)