Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet takası hakkında !!

REKLAM ALANI
    yasincig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Forza 250 Forza 300 Suzuki DL 650 Forza 250
    Merhaba arkadaşlar daha önce hiç takas ile satış yapmamıştım. Nasıl oluyor bilgisi olan anlatabilir mi, noter de önce ne yapmalı, satış ve alış ikiside aynıandamı yapılıyor satışta dikkat etmem gereken bir durum varmı. Teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Motosikletini takas yolu ile değiştiriyorsun sanırım.

Değeri konusunda anlaştıktan sonra motosikletini bayiye teslim edersin
    Kendi alacağın motosikletin arasındaki farkı ödersin.
    Adına fatura işlemleri plaka vs. bittikten sonra kendi motosikletinin devrini noterde verirsin.
    Ardından gider kendi motosikletini teslim alırsın.

Motosikleti
    Merhaba 2. el motosiklet ile takas edeceğiz.

Alıntı yasincig adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba 2. el motosiklet ile takas edeceğiz.
    resmi olarak takas diye bir işlem yok. notere gidip karşılıklı satış işlemi yapacak ve adam başı 182 tl ödeyeceksiniz.

Motosikleti
    dominar 400
    dominar 400 arayan varmı acaba
    bu arada istanbul izmirt arası kurye hizmeti veriyoruz
    izmit kurye, https://www.izmitkurye.net/

Motosikleti
    HERO DASH 125 E5
    Resmiyette takasın adı trampadır. Trampa sözleşmesi hazırlayıp notere bunu sunmanızda fayda var.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı istirac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Resmiyette takasın adı trampadır. Trampa sözleşmesi hazırlayıp notere bunu sunmanızda fayda var.
    kafa karıştırmadan önce bunu sordunuz mu? trampa anladığım kadarıyla sadece tapuda oluyor. Araç takası diye bir şey var mı?
    Alıcı satıcı motosikleti takas etmek istiyorsa aralarında parasal olarak anlaştılarsa notere gidecekler herkes kendi aldığı aracın noter masrafını karşılayacak bu kadar basit. İki işlem olsa dahi aynı anda yapılabilir.

Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    Bilgili arkadaşlar ayrıntılı adım adım anlatırsa çok güzel olur. Ben de merak ediyorum. Takip.

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Gayri hukuki bir anlatımla noterde o sana, sen ona motosikleti satarsın, noter paranı aldın mı sorusuna evet dersin. -ancak öncesinde bu konunun netleşmesi ve güven sorunu varsa blokeli bir hesap gibi durum iş görür- Her iki taraf devir ücreti ödeyecektir.

Hukuki bir anlatımla. Yukarıda bahsedilen trampa doğru bir niteleme.

Mal Değişim Sözleşmesi (TRAMPA)
    A.Tanımı
    MADDE 282- Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden
    çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok
    şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşmedir.
    B. Tabi olduğu hükümler
    MADDE 283- Satış sözleşmesine ilişkin hükümler, mal değişim sözleşmesine de
    uygulanır; buna göre taraflardan her biri, vermeyi üstlendiği şey bakımından satıcı, kendisine
    verilmesi üstlenilen şey bakımından alıcı durumundadır.

Satış Sözleşmesi
    BİRİNCİ AYIRIM
    Genel Hükümler
    A. Tanımı ve hükümleri
    MADDE 207- Satış sözleşmesi, satıcının, satılanın zilyetlik ve mülkiyetini alıcıya
    devretme, alıcının ise buna karşılık bir bedel ödeme borcunu üstlendiği sözleşmedir.
    Sözleşme ile aksi kararlaştırılmadıkça veya aksine bir âdet bulunmadıkça, satıcı ve alıcı
    borçlarını aynı anda ifa etmekle yükümlüdürler

Trampa sözleşmesinde, bir kişi hem alıcı hem satıcı konumunda kabul edilince pratikte bir faydası ortaya çıkmamaktadır. Kanımca yine 2 ayrı devir ücreti ödenecektir.

Motosikleti
    Sanırım notere gidip bunu anlatmam gerek memur olduğum için mal beyanı gerekiyor,yani devletimiz kısaca " Senin motorun vardı ne yaptın ? sattım para nerde yok takas ettim eee ne aldın" gibi sorular sormakta yani bunu resmiyete dökmeliyim, birde sonuçta adam bana ödeme yapmadı falan gibi birşeyle karşıma çıksa aslında karışık bi konu satış öncesi bi notere uğramak iyi olur, şimdi onlarda çok yoğun cevapta vermezler, aslında keşke bu trampa olayını deneyimlemiş bi arkadaş yazsa

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    bütün motosikletlerimi takasla almış satmış biri olarak ; Takasta her zaman 1 kişi kaybeder diyorum 😃

Noter işlemine gelince 2 nizde satış için 181er tl vericeksiniz. Noterde işlem yapan arkadaşa takas işlemimiz vardı deyin o halleder.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Notere gidip ruhsatları verdik. Aynı zaman içinde hazırladı evrakları. Sen şunu sen şunu derken hepsini imzalattı. Üste vereceğim parayı ibanına mobil bankadan yolladım. Yeni evraklarımızı aldık çıktık.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)