Madem çağdaşlaşıyoruz, demokraside ileri gidiyoruz.
Meclise yasası gelsin artık bir şekilde nufusu olanlar cepleri yerine canını düşünenler el atsınlar.
Madem çağdaşlaşıyoruz, demokraside ileri gidiyoruz.
Meclise yasası gelsin artık bir şekilde nufusu olanlar cepleri yerine canını düşünenler el atsınlar.
2 ile 3 arasından geçmeye niye izin yok. Araçlar yan yana diye mi?
Bence 2 numaralı aracın sağ şeride geçme ihtimalinin daha yüksek olmasında ve sollamanın sol şeride geçilerek yapılmasından kaynaklanıyor.
En sol şeritte olan 1 numaralı araç ise zaten en solda olduğundan diğer araçlardan daha hızlı olduğu hesaplanmış.
Bu yüzden 1 ile 2 arasından geçerken risk, 2 ile 3 numaralı aracın arasından geçmekten daha azdır.
Bilmediğin yol yoktur, gitmediğin yol vardır...
Bu tip yasalar genelde Avrupadan takip ediliyor. Çoğu yasalar zaten Avrupa Birliğine uyum sürecinde çıktı. (Ehliyet yasası gibi.)
Dolayısıyla Avrupa bu olayı benimser ise kısa sürede Türkiye 'ye yansıyacaktır. Yoksa hiçbir bürokrat bu işin sorumluluğunu alıp yasa taslağı hazırlamaz.
Araç sollama soldan yapılır. 1 iki 2 arasından geçmesi normal.
Fakat araç sürücülerinede yazık bisikletle paylaş motorla paylaş. Adamlara yol kalmadı
O zaman da 1 nolu aracın sağından geçmiş oluyorsunuz.
yasal olarak trafikde yeri varmıdır bilmiyorum ama Avrupa da otoyollarda şöyle bir şey uygulanıyor , en sol şeritteki iyice sola orta şerittekide orta şeridin sağına yakın sürerek motosikletler için bir koridor açıyorlar , tabi bunu herkes yapmıyor olabilir , bizde de şehir içi bazı yollarda "şeridi paylaş" yazısıyla beraber bisiklet işareti bulunmakta , buna motosikletde eklenebilir lakin 50 km hız ile ileryen araçların yanından 150 ile geçebilirsin anlamına gelmediğini bilmesi gerekiyor bazı arkadaşların..
Yukarıdaki bilgilendirmede trafik akışı 45km/s'den az olacak, motor da o hızı en fazla 15km/s aşabilir deniyor.
istersek gündeme taşıyalım trafik hızı 50km/h ise max 65km/h ile filtreleme yapabiliriz.
düşük trafik hızında motosikletlere koridor açılmalı...
+
Otoyolda bakmadan kapı açmak kesinlikle yasak!
Sonuçta yasal kazanım çok önemlidir, kadın ve iş çıkışında araç yerine motosiklet tercih edecekler için kazan-kazan uygulama olur
Amerika'nın bazı eyaletlerinde yasa böyle.
Filtreleme en sol ile en solun bir sağı arasından yapılıyor.
En soldaki aracın da soluna girilmiyor.
En solda süren kişi sağından motosiklet geçeceğini bildiğinden aynaya bakıyor vs.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Son olarak Sofuoğlu, F16 geçmekle meşgul, bunlarla uğraşamaz.
Kırmızıda durmayı öğrenememiş bir milletiz, bu kural yasallaşsa ne olur? Sadece şerit ihlalinden ceza yazılamaz ki ondan da ceza yiyen yılda 1 kişi falandır herhalde. Yoksa yasanın onaylanması farkındalık falan oluşturmaz.
Senin; yasayı uygulamakla yükümlü trafik polisin, trafik magandasına "Geç geç" işareti yapıyor, maganda da teker yaparak polisin yanından geçiyor. Aldıkları para haram zıkkım olsun.
Artık motosikletlilerin hiçbirisine acımıyorum. Furkan Emirce' nin videolarındaki gibi, kendileri her türlü pisliği-ihlali yapıyorlar, otomobil sürücüsü yaptığında "Auuvv", ne auvv!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)